Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΡΩΤΟΥΝ: ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ;

Τρία χρόνια και κάτι, μετά την ανάληψη της εξουσίας από το ΔΝΤ, την Τρόικα και την Ευρωπαϊκή Ένωση...

Τρία χρόνια και κάτι, μετά την παράδοση της Εθνικής Κυριαρχίας μας...

Τρία χρόνια και κάτι, μετά την ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ...

...τελικά, τα κατάφεραν: Έκαναν το όραμά τους πραγματικότητα... 

ΒΙΑΖΟΥΝ κάθε μέρα τα παιδιά σου.
Σήμερα πια, δεν έχουν να φάνε.
Σήμερα πια, δεν έχουν μέλλον.

ΘΑΝΑΤΩΝΟΥΝ κάθε μέρα τους γονείς σου.
Σήμερα πια, τους πήραν τις συντάξεις.
Σήμερα πια, τους αφήνουν να σαπίζουν στα νοσοκομεία.

ΠΟΥΛΟΥΝ κάθε μέρα, ότι έχει μείνει από την Πατρίδα.
Σήμερα πια, δεν μας ανήκει τίποτα το ιδιωτικό, ότι και να πιστεύετε.
Σήμερα πια, δεν μας ανήκει τίποτα το δημόσιο, ότι και να πιστεύετε.

ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ το δικαίωμα στην εργασία.
Σήμερα πια, έχουν αφανίσει ήδη ΟΛΑ τα εργασιακά σου δικαιώματα. 
Σήμερα πια, ΔΕΝ υπάρχει εργασία.

Ξέρω, τα ξέρεις. Αλλά ξέρω ότι θα ρωτήσεις και...

Κώστας Κόλμερ: Δεν είναι η Ελλάς η πρώτη χώρα που θα εξέλθει από το ευρώ, αλλά η Γερμανία.

Δεν είναι η Ελλάς η πρώτη χώρα που θα εξέλθει από το ευρώ, αλλά μάλλον η Γερμανία. 

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγουν έγκυροι αναλυτές, όπως ο οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ, ο καθηγητής Πωλ Κρούγκμαν και οι διαβόητοι Ράινχαρτ και Ρογκόφ, που οδήγησαν την Ευρωζώνη 
στην «ενάρετη λιτότητα», με τα γνωστά καταστρεπτικά αποτελέσματα. 

Άλλωστε στη Γερμανία προοδεύει το Εναλλακτικό Κόμμα (ΑfD), που επιχειρηματολογεί πειστικά υπέρ της επαναφοράς του μάρκου. 

Οι μεν καθηγητές υποστηρίζουν ότι ....

ΤΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ Τετέλεσται η Κυπριακή Δημοκρατία: "Συνιστών ελληνοκυπριακό κράτος"...

Τελικά, ο τελευταίος Έλληνας Εθνάρχης, ο πρόεδρος της Κύπρου, Τάσσος Παπαδόπουλος, είχε περιγράψει με μεγάλη ακρίβεια το μέλλον της χώρας όταν είπε στο περίφημο διάγγελμά του "Δεν παρέλαβα κράτος για να παραδώσω κοινότητα".

Λίγο πριν ήρθε στην δημοσιότητα το προσχέδιο του κοινου ανακοινωθέντος της κυπριακής κυβέρνησης (η οποία εφεξής αποδέχεται να χαρακτηρίζεται "ελληνοκυπριακή κοινότητα") στο οποίο η, μοιραία για τον Ελληνισμό, κυβέρνηση Αναστασιάδη, αποδέχεται ότι η Κύπρος μεταμορφώνεται σε ομοσπονδιακό κράτος δύο κοινοτήτων. "Δύο συνιστώντα κράτη μιας ομοσπονδίας".

Αυτή θα είναι η κατάληξη του δράματος ενός ελληνικού, πληθυσμιακά κατά 82%, νησιού. Η Τουρκία με την δύναμη των όπλων επέβαλλε αυτό που ήθελε και με την δύναμη του χρήματος και των τεράστιων κεφαλαίων θα τουρκοποιήσει το νησί εν ριπή οφθαλμού, φυσικά.

Οι Τουρκοκύπριοι εισέρχονται πανηγυρικά στην ΕΕ, θα έχουν τα μισά κοιτάσματα φυσικού αερίου κλπ κλπ.

Πρακτικά μιλάμε για ....

Είναι σε εξέλιξη μία γερμανο-τουρκική συνεργασία έρευνας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, κοντά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Την ώρα που η Ελλάδα δεν τολμάει να χαράξει τη δική της ΑΟΖ σε Ιόνιο και Αιγαίο, οι Τούρκοι προχωρούν με τους Γερμανούς σε έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, με στόχο τα πλούσια κοιτάσματα ένυδρου μεθανίου, που υπάρχουν και στην περιοχή του Καστελλόριζου.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα


Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη μία γερμανο-τουρκική συνεργασία έρευνας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, κοντά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η έρευνα αυτή γίνεται με συμμετοχή επιστημόνων από το γερμανικό πανεπιστήμιο της Βρέμης (Τμήμα Θαλασσίων Περιβαλλοντικών Επιστημών) και του πανεπιστημίου Ντοκούτ Εϊλούν της Σμύρνης.

Το γεγονός επιβεβαιώνει με δήλωσή του στο Newsbomb.gr ο Γερμανός καθηγητής Γκέρχαρτ Μπόχρμαν....

ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ - ΞΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ; Η Γερμανία επαναπατρίζει 300 τόνους χρυσού.

Ερωτήματα προκαλεί το γιατί η Γερμανία επαναπατρίζει τον χρυσό της που τον είχε αποθηκεύσει στις ΗΠΑ για να διασπείρει τον κίνδυνο να πέσει στα χέρια ενός εισβολέα όπως παλιότερα θεωρούσαν πιθανό να είναι η Σοβιετική Ένωση.

Οι 300 τόνοι χρυσού που η Γερμανία επαναπατρίζει από ένα θησαυροφυλάκιο της Νέας Υόρκης, μεταφέρονται σιγά-σιγά και η μεταφορά τους δεν θα ολοκληρωθεί πριν από το 2020, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική κεντρική τράπεζα. 


Στη Γερμανία διατυπώνονται τακτικά ερωτήματα σχετικά με το γιατί το 45% του βάρους 3.391 τόνων ράβδων χρυσού της χώρας είναι αποθηκευμένο βαθιά στα υπόγεια της Φέντεραλ Ριζέρβ, της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Η αρχική αιτία ήταν ότι....

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ,ΟΠΩΣ ΣΕ ΠΡΩΤΙΝΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ!

Και τώρα μέσα στη δίνη αποπληθωρισμού μιλάνε για ανάπτυξη και πρωτογενές πλεόνασμα! 

Μας δουλεύουν ξεδιάντροπα, κι εμείς ακόμα τους κοιτάμε! 

Απαιτούν το 100% του κόπου μας σε φόρο, θέλουν τη φυσική μας πια εξόντωση κι εμείς τρέχουμε και δε φτάνουμε! 

Τα ιδιωτικά δάνεια μάς τα «φόρεσαν», για να μας υποτάξουν και να κερδίσουν πολλαπλάσια από αυτά, απαξιώνοντας και μειώνοντας την αξία της περιουσίας μας κάτω κι από το μισό της αξίας κτήσης!

Ποιος άλλος από τις τράπεζες επωφελήθηκε από αυτή τη λεγόμενη «εσωτερική υποτίμηση»; Τις χρηματοδοτούμε κιόλας ,φορτώνοντας στο δημόσιο χρέος τα ποσά της ληστείας! 


Ποτέ δε χορταίνουν τα «θηρία», αν ο ραγιάς δε σταματήσει να είναι πρόβατο κι αν δεν πάψει ....

Υπάρχουν ακόμα Έλληνες σε αυτή την χώρα ; Που είναι οι αξιωματικοί που ορκίστηκαν να υπερασπίζονται την πατρίδα ;

ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ;

Το είχαμε γράψει από την αρχή ότι η επιβολή των μνημονίων και της οικονομικής και ψυχολογικής εξόντωσης του ελληνισμού σε Ελλάδα στην αρχή και στην συνέχεια στην Κύπρο, είχε σαν ένα βασικό στόχο το γενικό ξεπούλημα όλων των εθνικών θεμάτων. 


Δυστυχώς τώρα επαληθευόμαστε με τον πιο τραγικό τρόπο. 

Η Κυπριακή Δημοκρατία παύει πλέον να είναι Κυπριακή Δημοκρατία, παύει να είναι ανεξάρτητο κράτος ισότιμο μέλος της Ευρώπης και γίνεται ελληνοκυπριακή κοινότητα που έχει τα ίδια δικαιώματα με το κατοχικό ψευδοκράτος και κατά συνέπεια μοιράζεται, (και με αμερικανική εντολή), και τα ίδια οφέλη από τα ενεργειακά κοίτασμα που βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αυτός που με περισσό στόμφο διαβεβαίωνε τους Κύπριους πριν από τις προεδρικές εκλογές ότι δεν θα υπέγραφε το μνημόνιο της οικονομικής καταστροφής της μεγαλονήσου, αυτός που έπαιζε θέατρο με εκείνο τον ανεκδιήγητο υπουργό του των οικονομικών όταν τον έστελνε στη Μόσχα δήθεν για να διαπραγματευτεί βοήθεια που θα τον γλύτωνε από την Ευρωπαϊκή εξόντωση, αυτός, ο Ανα(ν)αστασιάδης, θα είναι αυτός που θα θάψει την Κυπριακή Δημοκρατία σε συνεργασία με τους ελληνόφωνους προδότες των Αθηνών, με αυτούς που εξόντωσαν την Ελλάδα, με αυτούς που δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. 


Αλήθεια θα αφήσουμε έτσι ....

Ανακοίνωση του Αμερικάνικου Ισραηλίτικου Συμβουλίου για το σχόλιο μέσω facebook του Θεόδωρου Καρυπίδη για τη ΝΕΡΙΤ και τους Εβραίους.

ajc
Το σχόλιο, πριν από καιρό, του Θεόδωρου Καρυπίδη για τη ΝΕΡΙΤ και τους Εβραίους, που είδε το τελευταίο 24ωρο το φως της δημοσιότητας, προκάλεσε την
αντίδραση τουΑμερικάνικου Ισραηλίτικου Συμβουλίου ή αλλιώς, της Αμερικανικής Επιτροπής Εβραίων, που σε ανακοίνωσή του/της, με τίτλο“Yποψηφίου Αντισημιτική ανάρτηση μέσω Facebook”, αναφέρει τα εξής:
“5 του Φλεβάρη του 2014 – Νέα Υόρκη -.  Το AJC εκφράζει τον αποτροπιασμό  για τις αντισημιτικές δηλώσεις υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ  για τις επερχόμενες....

ΒΑΘΙΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ..

 Ανησυχία και οργή προκαλεί το αναφερόμενο στην Ελλάδαάρθρο του γερμανικού περιοδικού «Σπίγκελ» με τον ειρωνικό τίτλο «Περηφάνια και προκατάληψη». 

Ανησυχία για το μέλλον που μας ετοιμάζουν οι Γερμανοί και οργή και την έκδηληπεριφρόνηση με την οποία αντιμετωπίζουν τους Ελληνες, όλους τους Ελληνες - και φυσικά και την κυβέρνηση Σαμαρά, την οποία εξευτελίζουν για πολλοστή φορά.
«Σε κανένα άλλο ευρωπαϊκό κράτος που βρίσκεται σε κρίση δεν υπάρχει τόσο πλατύ χάσμα ανάμεσα στην εικόνα που έχει το ίδιο για τον εαυτό του και την αντίληψη των ξένων γι' αυτό όπως στην Ελλάδα» γράφει στην αρχή του άρθρου του και εξηγεί γιατί: «Ο Στουρνάρας και ο πρωθυπουργός του Αντώνης Σαμαράς βλέπουν το κράτος αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις στο ίδιο επίπεδο με τα πετυχημένα μοντέλα της Ιρλανδίας και της Ισπανίας.....
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης όμως δίνουν μια εντελώς άλλη εικόνα: ενώ η Ισπανία και η Ιρλανδία δεν εξαρτώνται πλέον από τη βοήθεια της ευρωπαϊκής ομπρέλας σωτηρίας, με τους Ελληνες είναι το ακριβώς ανάποδο. 

Από εξαιρετικά λίγες επιτυχίες παίρνουν το δικαίωμα να απλώνουν πάλι το χέρι» γράφει το «Σπίγκελ».
Θρασείς ζητιάνοι είναι οι Ελληνες δηλαδή ....

Financial Times: Η κρίση στην Τουρκία απειλεί Ελλάδα και Κύπρο..

elladatourkia 581 355

”Οι Έλληνες και οι Κύπριοι έχουν περάσει πολλά για να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση μέσω μειώσεων στους μισθούς και στις τιμές. 
Η ανάκαμψη του τουρισμού είναι ένα από τα ελάχιστα φωτεινά σημεία των οικονομιών τους που βρίσκονται ακόμη σε ύφεση. Αυτό όμως, τελειώνει με την υποτίμηση της τουρκικής λίρας. 
Όποιος τουρίστας θέλει να κατευθυνθεί στην ανατολική Μεσόγειο θα διαπιστώσει ότι η Τουρκία είναι πολύ φθηνότερη” εκτιμούν σε κύριο άρθρο τους οι Financial Times.
Η κρίση στην Τουρκία απειλεί Ελλάδα και Κύπρο
Η φράση «η κρίση τελείωσε» μας… τελείωσε. Μετά την κατάρρευση των subprime και την έκρηξη των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα της ευρωζώνης, τώρα αντιμετωπίζουμε μία κλασική συναλλαγματική κρίση των αναδυόμενων αγορών, με ενδεχόμενες προεκτάσεις σε άλλα μέρη της παγκόσμιας οικονομίας.
Στην Τουρκία, η αντιστροφή της ροής των κεφαλαίων το δεύτερο εξάμηνο του έτους οδήγησε σε σταδιακή πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας έναντι του δολαρίου και του ευρώ. 
Όταν η τουρκική λίρα άρχισε να καταρρέει, η κεντρική τράπεζα αντέδρασε με απότομη ....

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ: ΟΛΑ τα δάνεια της Ελλάδας από το 1821 ως το 2011 – Τι πληρώσαμε και σε ποιους!

53290

Αν σκεφτείτε ότι από το 1994 ως το 2010 πληρώσαμε ως χώρα 571.000.000.000 (πεντακόσια εβδομήντα ένα δισεκατομμύρια) ευρώ διαβάστε τι έχουμε πληρώσει τα τελευταία 200 χρόνια! Μια έρευνα – απάντηση στους απατεώνες και παραχαράκτες της ιστορίας, όπως η «Bild» και το «Focus»!


Είναι η Ελλάδα το απείθαρχο και ατίθασο παιδί της Ευρώπης και ένα από τα πλέον ατίθασα παγκοσμίως;


- Μας αξίζει που το «Focus» χρησιμοποιεί τα αγάλματα των προγόνων μας για να μας κάνει άσεμνες χειρονομίες με το δάχτυλο;


- Είμαστε τεμπέληδες και κατά το κοινώς λεγόμενο «μπαταξήδες» που δεν πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας στους δανειστές μας;


- Είμαστε ένας λαός καλοπερασάκηδων που αποφεύγουμε να ασχοληθούμε με τις συμβατικές υποχρεώσεις μας έναντι των ...

O Ρουμελιώτης για το χρέος...



Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

alexander the great real history
Πόσο θράσος μπορούν να έχουν κάποιοι όταν προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία;
Παγκόσμια κληρονομία για την ανθρωπότητα ο Μέγας Αλέξανδρος ο Έλλην που κάποιοι τον ξαναβάφτισαν Σλάβο, Αλβανό, Βούλγαρο, ίσως και Ρουμάνο.
Η Νέα Τάξη Πραγμάτων δεν θέλει να γνωρίζουν τα παιδιά μας την πραγματική ιστορία. Μόλις πρόσφατα διαβάσαμε στο alfavita.gr ότι..
Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος στην ερώτηση “στα σχολικά εγχειρίδια τι σκοπεύετε να αλλάξετε;” απάντησε ως εξής “η βασική αλλαγή είναι ότι τα σχολικά εγχειρίδια, αλλά και η διδακτέα ύλη, πλέον θα δομούνται με κριτήριο τι χρειάζεται να μάθει ο μαθητής και όχι τι χρειάζεται να διδάξει ο καθηγητής για να συμπληρώσει τις ώρες του. 
Ιδιαίτερα τώρα που αποσυνδέσαμε την οργανικότητα από τις ώρες διδασκαλίας”
Παράλληλα σύμφωνα....

M. Θεοδωράκης: Διονύσιε Σολωμέ, σε σέ κράζω!...

του Μίκη Θεοδωράκη

Ήταν ένας κόκκινος τόμος: ο Διονύσιος Σολωμός με πρόλογο του Πολυλά. Ένα βιβλίο που μεγάλωσα μαζί του. 

Το θυμάμαι, παιδί στο Αργοστόλι, σε περίοπτη θέση της βιβλιοθήκης του πατέρα μου, που την είχαμε πάντοτε μαζί μας όταν μετακομίζαμε από πόλη σε πόλη, σε κάθε μετάθεσή του ως διευθυντή νομαρχιών ανά την Ελλάδα του Μεσοπολέμου. 

Έτσι ήταν που ο Σολωμός βρέθηκε από τότε, και εξακολουθεί μέχρι και σήμερα αδιάλειπτα να βρίσκεται, μέσα στην καρδιά και τη σκέψη μου. Δεν είναι υπερβολή να πω ότι το έργο του με σημάδεψε. 

Ήταν, μαζί με τον Παλαμά, η πλατιά πόρτα που άνοιξε για μένα στην ελληνική αλλά και την παγκόσμια γραμματεία. 

Αλλά, ταυτόχρονα, ήταν και η πρώτη οδός της μύησής μου στα μεγάλα ιδανικά για τα οποία πάλεψα σε όλη μου τη ζωή: αυτά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της πατρίδας.

Ακόμα θυμάμαι, σαν να είναι τώρα, παιδί στην Τρίπολη, όταν πια είχαν μπει οι Γερμανοί, πόση δύναμη έπαιρνα από την ποίησή του και πόσο αυτή οδήγησε από τότε τις πράξεις μου. Ήταν ο δάσκαλός μου. 

Διάβαζα ασταμάτητα τον Πλάτωνα, τον Αισχύλο, τον Σοφοκλή, τον Σαίξπηρ, τον Γκαίτε, τον Αντρέγεφ, τον Νίτσε, τον Σοπενχάουερ, άρχιζα μετά να μελετώ τον Μπαχ, τον Μπετόβεν και τον Μπραμς, αλλά ο Καρυωτάκης, ο Παλαμάς και, κυρίως, ο Σολωμός, ήταν οι πραγματικοί δάσκαλοί μου.

''ΑΝ ΑΚΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ,ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΟΤΙ ΛΙΓΟΙ ΔΡΟΥΝ .'

"Αν νιώθεις ότι ζεις μέσα σε μία φυλακή, ενώ κατοικείς στην πατρίδα σου, τότε σκέψου το πνεύμα του Κολοκοτρώνη και ετοιμάσου να δράσεις.

Κι αν δεν γνωρίζεις καλά την συμβολή της Φιλικής Εταιρείας, θυμίσου ότι οι εχθροί μας την ονόμαζαν μυστική, καθώς το απέδειξαν οι μεταφράσεις του Αλέξανδρου Καραθεοδωρή, που είχε πρόσβαση στο μυστικοφύλακα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Αν ακούς πολλούς να μιλούν, μην ξεχάσεις ποτέ ότι λίγοι δρουν. 


Κι αν μας βρίζουν οι εχθροί μας λέγοντας μας ότι είμαστε λίγοι, θα τους αποδείξουμε ότι είμαστε σπάνιοι...

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να σε καταπατήσει, όποιος κι αν είναι. 


Κανείς δεν μπορεί να σου απαγορεύσει να ζεις στην πατρίδα σου ελεύθερος, δίχως να υποστεί κόστος.

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.

Το χρονοδιάγραμμα των τεχνιτών σεισμών από την PGS (Λονδίνο 2013).

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό συγκαλείται .. για την αποτίμηση των μέχρι τώρα δράσεων και τον περαιτέρω συντονισμό για την αντιμετώπιση της καταστροφής στην Κεφαλονιά αναφέρουν σήμερα τα media.

Τον πανικό του Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις για την εθνική προδοσία στην Κεφαλονιά  μας επιβεβαίωνε πριν από λίγο πηγή που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ούτε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό! 


Τα στοιχεία του βίντεο από την παρουσίαση .....

Άι πηδηχτείτε εσείς και το ευρώ σας!

ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟΙ: 

"Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΤΡΩΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ"


 Η προδοτική έως ηλίθια υιοθέτηση του ευρώ -όπως παλαιότερα του χρυσού κανόνα- ΥΠΟΤΑΣΣΕΙ -εκτός των άλλων- την νομισματική και πιστωτική πολιτική μιας χώρας.


 Η ποσότητα του χρήματος που κυκλοφορεί σε κάθε κράτος μέλος της ΟΝΕ και υπόκειται στον απόλυτο έλεγχο της ΕΚΤ, αποτελεί, μαζί με όλα τα λοιπά πιστωτικά μέσα, την αγοραστική δύναμη, από την οποία τροφοδοτείται κάθε μορφή παραγωγικής πρωτοβουλίας. 

Το χρήμα είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη δημιουργία ζήτησης. 

Όταν δεν υπάρχει ρευστότητα, είναι σαν να ....

ΤΡΕΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ Τι περιλαμβάνουν τα σενάρια για το ελληνικό χρέος.

Τρία σενάρια έχουν προβληθεί για το ελληνικό χρέος από τα γερμανικά μεσα και κανείς δεν αποκλείει ότι μπορεί να υπάρξει και νέο. 

Για το λόγο αυτό το Υπουργείο Οικονομικών τηρεί σιγή ιχθύος. 

Ποιά είναι τα σενάρια αυτα:

Προ ημερών ακούστηκε από το Spiegel το σενάριο για κούρεμα χρέους, κάτι που η Αθήνα διακαώς θα επιθυμούσε.

Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι το Βερολίνο συζητά ...

“ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΟΝΟΙ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΥΠΕΞ ΚΑΙ CIA ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ”. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΤΑΜΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥ ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΣΤΟ MAKELEIO.GR

PatriarxisEirinaios_Egkleistos
Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος: «Βιώνοντας την προσωπική μου δοκιμασία συμμερίζομαι απόλυτα την δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο λαός της πατρίδας μας από τα πειθήνια όργανα του άρχοντος του κόσμου τούτου.

Προσεύχομαι ο σαρκωθείς Κύριος να προσφέρει πλουσία τη Χάρη Του σε κάθε ψυχή που αναζητά το έλεος και τη βοήθεια Του».
«Είμαστε προέκταση και προκεχωρημένο φυλάκιο της πατρίδας και θέτουμε πάνω από όλα το συμφέρον της Αδελφότητας και της Ελλάδας» είχε δηλώσει ο Ειρηναίος σε συνέντευξή του στις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Ελευθεροτυπία» στις 19 Αυγούστου 2001, λίγο μετά την εκλογή του στον θρόνο του Πατριάρχη Ιεροσολύμων, ενδεικτικό του υψηλού αισθήματος φιλοπατρίας του.
Ωστόσο στις 24 Μαΐου 2005 διαγράφτηκε από ....

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ Πειθαρχική Δίωξη κατά της ανακρίτριας Ε. Πεδιαδίτη, που έβγαλε λάδι τον Α.Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, άσκησε η Εισαγγελία του ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ. (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι δικαστικές εξελίξεις, θα συμπαρασύρουν και τις πολιτικές εξελίξεις, με ότι σημαίνει αυτό, για το ΠΑΣΟΚ, τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, που είναι οι πρωταγωνιστές της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

Πρώτη μεγάλη νίκη στον αγώνα των κ.κ. ΖΩΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ, ΝΙΚΟΥ ΛΟΓΟΘΕΤΗ

Δικαιώνεται και ο Εισαγγελέας ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΕΠΟΝΗΣ.
Γράφει η Πόπη Σουφλή

Η Δικαιοσύνη, μας εκπλήσσει ευχάριστα, με μια είδηση που έφτασε πριν λίγο σταΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ, από πολύ αξιόπιστη πηγή.

Σύμφωνα με την είδηση αυτή, Πειθαρχική Δίωξη, κατά της ανακρίτριας  Ελένης Πεδιαδίτη, που χειρίστηκε την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, άσκησε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

ΣΟΚ! Στο στόχαστρο των καρτέλ το ελληνικό ελαιόλαδο, το γιαούρτι και ο φούρνος της γειτονιάς.

Με σκοπό την αποκόμιση ακόμη μεγαλύτερων κερ­δών και ελέγχου της εγχώριας αγοράς, τα πολυεθνικά καρτέλ του χώρου της εμπορίας και διάθεσης τροφίμων έχουν «βάλει στο μάτι» το ελληνικό ελαιόλαδο και για­ούρτι, καθώς και την ...παρασκευή φρέσκου ψωμιού.

Πολυεθνικές στο ελαιόλαδο

Ιδιαίτερα, θέλουν να χτυπήσουν την παραγωγή παρθένου ελαιολάδου, που θεωρείται το καλύτερο παγκοσμίως και πολύ ανωτέρας ποιότητας, από το αντίστοιχο ισπα­νικό και ιταλικό λάδι.


Απρόσμενος αρωγός στην προσπάθειά τους είναι το υπουργείο Ανάπτυξης, που προτείνει τη νομιμοποίηση της πρόσμειξης του έξτρα παρθένου με άλλα έλαια, με το ευτελές επιχείρημα ότι έτσι θα πουλιέται πιο φτηνά!


Αυτό ευνοεί τις πολυεθνικές του κλάδου και απο­βαίνει σε βάρος των μικροκαλλιεργητών που ....