Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Για ποιον είναι επικίνδυνη η αμφισβήτηση της Συνθήκης; ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ!!

erntolozanh
Γράφει ο Μιχαήλ Κόκκινος

Με τα όρια της παράνοιας φαίνεται πως φλερτάρει το πολιτικό σύστημα της Τουρκίας. Την ώρα που η γείτονα χώρα δίνει μία τριμέτωπη μάχη εναντίον Σύριων, Κούρδων και Τζιχαντιστών με αμφιλεγόμενο αποτέλεσμα για την μοίρα της στην περιοχή, δια στόματος Ερντογάν αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λοζάνης.


Η αναφορά του Τούρκου Προέδρου δεν ήταν τυχαία. Τα τελευταία χρόνια μεταξύ των οπαδών κυκλοφορεί μία θεωρία συνωμοσίας που φέρει την Συνθήκη της Λοζάνης να περιλαμβάνει ένα “μυστικό” άρθρο για λήξη της ισχύος της!


Οι απόψεις που διατυπώνονται σχετικά με την υποτιθέμενη λήξη της Συνθήκης της Λοζάνης διαφοροποιούνται ανάλογα με τις πολιτικές απόψεις του εκάστοτε συνωμοσιολόγου. Οι επικριτές του Ερντογάν υποστηρίζουν ότι ...

Το ΕΥΡΩ διέλυσε την Ελληνική Οικονομία.

Του Αριστοτέλη Βασιλάκη
Με αφορμή την συζήτηση που προέκυψε ξαφνικά από τα wikileaks σχετικά με τις συζητήσεις του Αλέξη Τσίπρα το κρίσιμο διάστημα του 2015 με Πούτιν και Ολάντ και την πιθανότητα επιστροφής μας στη δραχμή, θα πρέπει να αναφέρουμε ορισμένα πράγματα, για ιστορικούς λόγους και ΜΟΝΟ…

Τι αγοράζαμε με 1000 δραχμές το 2000;
Τσιγάρα αμερικάνικα: 400 δραχμές. Τυρόπιτα: 100 δραχμές. Καφές φραπέ: 450 δραχμές. Νερό μικρό μπουκάλι: 50 δραχμές. Σύνολο χίλιες δραχμές κι όλα αυτά, με βασικό μισθό 170 χιλιάδες δραχμές. 

Σήμερα τα ίδια προϊόντα κοστίζουν: Τσιγάρα αμερικάνικα: 4,50 ευρώ. Τυρόπιτα 1,8 ευρώ Καφές φραπέ: 3 ευρώ. Νερό μικρό μπουκάλι: 0,50 ευρώ Σύνολο 9,9 ευρώ, δηλαδή 3.250 δραχμές, με βασικό μισθό 480 ευρώ. 

Δηλαδή ...

Ινστιτούτο Bruegel: Η Ελλάδα θα χρειαστεί και τέταρτο μνημόνιο.

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τέταρτο μνημόνιο, καθώς το 2018 δεν θα κατορθώσει να «βγει» στις αγορές, εκφράζει ο οικονομολόγος του Ινστιτούτου Bruegel, Ζολτ Ντάρβας.

«Το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν φαίνεται βιώσιμο εάν
η χώρα επιστρέψει στην αγορά δανεισμού στο τέλος του τρίτου προγράμματος διάσωσης, αλλά θα μπορούσε να είναι βιώσιμο εάν ....

Ποιος ακύρωσε τη συμφωνία με την Αλβανία για υφαλοκρηπίδα;;;;

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, δήλωσε για πρώτη φορά δημοσίως ότι “η συμφωνία για τον ορισμό της υφαλοκρηπίδας με την Ελλάδα απέτυχε μετά από την παρέμβαση ενός τρίτου παράγοντα”.

“Θέλω να πω στους Αλβανούς ότι σύντομα θα....

ΔΝΤ: Κόψτε χρέος ή συντάξεις.

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση για το ελληνικό χρέος, καθώς το ΔΝΤ εντείνει τις πιέσεις προς του Ευρωπαίους ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα ελάφρυνσης, οι Βρυξέλλες "σιγοντάρουν" εμμέσως για να μην έρθουν σε ανοιχτή σύγκρουση με το Βερολίνο, αλλά η γερμανική κυβέρνηση με "ασπίδα" τον Σόιμπλε κάνει ό,τι μπορεί για να μεταθέσει τη συζήτηση  επί του θέματος και τη λήψη αποφάσεων.

Δια στόματος Μοσκοβισί η Κομισιόν παίρνει ουσιαστικά θέση υπερ των προτάσεων του ΔΝΤ, επισημαίνοντας ότι  με την συμφωνία του περασμένου Μαίου οι Ευρωπαίοι είχαν δεσμευθεί να λάβουν μέτρα ελάφρυνσης, εάν ...

Και τώρα τι γίνεται ;

Αποτέλεσμα εικόνας για εσσεται ημαρ σημαια
Οι περίφημοι «σωτήρες» που μας «έσωσαν», τώρα προσπαθούν να βρουν δίοδο διαφυγής για να σωθούν οι ίδιοι καθώς το καράβι βουλιάζει με όλες τις συνέπειες που θα έχει αυτή η εξέλιξη στην καθημερινότητα μας. 
Η Ελλάς του 2016, μετά από εξήμισι  χρόνια μαζικής λεηλασίας της κοινωνίας, καταρράκωση όλων των παραδοσιακών αξιών μας, ξεπούλημα από τους ίδιους του ποιμένες μας των ιερών και των οσίων μας, βρίσκεται πλέον στο φάσμα της ολοκληρωτής καταστροφής καθώς κανένα πρόγραμμα από αυτά που μας επέβαλαν οι ξένοι ανθέλληνες τοκογλύφοι όχι μόνο δεν διέσωσε την χώρα, αλλά .....