Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Ισχύει Συνέλληνες, πάρτε το χαμπάρι, απλά, ακόμα, είναι «ανεπίσημο».

Ιδιαίτερα «ΚΑΥΤΟ» αναμένεται αυτό το καλοκαίρι, δηλαδή, για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και ΟΛΑ τα καλοκαίρια και οι χειμώνες που θα έρθουν στην ξεπουλημένη Ελλάδα.

Συνέλληνες, τα γράφουμε και τα φωνάζουμε ΧΡΟΝΙΑ, αλλά πολλοί μας έλεγαν ΑΚΡΑΙΟΥΣ, και ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΣ και πως αυτά που λέμε, ΔΕΝ γίνονται.

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, προσωπικά, εδώ και ΧΡΟΝΙΑ γράφω πως «το σχέδιο για την υγεία στη χώρα μας, είναι να πάνε ΟΛΑ στους ιδιώτες», κάτι που προκύπτει από ΟΛΕΣ τις μέχρι και ΤΩΡΑ, «φωτισμένες πολιτικές», ΟΛΩΝ των ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

«Άνθρωποι» που δεν κόπιασαν, δε δούλεψαν ΠΟΤΕ στη ζωή τους, που ΠΟΤΕ δεν είχαν την αγωνία και την ανασφάλεια του μεροκάματου, είναι εκείνοι, που έχουν το ΘΡΑΣΟΣ και μιλούν, και αποφασίζουν για ΕΜΑΣ, επειδή και καλά «σπούδασαν» λέει, έχουν κάποιο πτυχίο (το οποίο μπορεί να είναι και αγορασμένο από τον μπακάλη, πολλά άλλωστε ακουστήκαν πρόσφατα), το οποίο ...

Β.Πούτιν σε Α.Τσίπρα: "Πάρε Su-35 ή S-400 για να ησυχάσεις με την Τουρκία - Είδες τι έκαναν στη Συρία"!

http://russia-insider.com/sites/insider/files/Su-35-Wallpapers8_0.jpg
του Γιάννη Πετρίδη

Την προμήθεια μέσω διαδικασίας leasing ή ανταλλαγής εν μέρει με αγροτικά προϊόντα, μαχητικών αεροσκαφών Su-35BM ή MiG-35S Fulcrum-F στο πλαίσιο της ελληνορωσικής αμυντικής συμφωνίας συνεργασίας που περιλαμβάνει και την διακρατική συμφωνία του 2007 με τα 1,2 δισ. ευρώ που προορίζονταν για την αγορά των TOMA 420 BMP-3HEL, πρότεινε η Μόσχα στην Ελλάδα κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν στην Ελλάδα.

Οι Ρώσοι σημειώνουν ότι το περιεχόμενο του οικονομικού πακέτου των 1,2 δισ. ευρώ "Θα μπορούσε να αλλάξει αν το ήθελε και η Ελλάδα και να αγοράστουν μαχητικά αεροσκάφη ή αντιαεροπορικά συστήματα Tor-M2 ή ακόμα και S-400"!

Μάλιστα ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν σημείωσε στον Α.Τσίπρα ότι ""Είδες τι ....

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ! HΡωσία με πρόσχημα στρατιωτικές ασκήσεις μετακινεί μαζικά στρατεύματα στα σύνορα της Ευρώπης.

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ! HΡωσία με πρόσχημα στρατιωτικές ασκήσεις μετακινεί μαζικά στρατεύματα στα σύνορα της Ευρώπης - Εικόνα0
Η Ρωσία κάτω από άκρα μυστικότητα συγκεντρώνει   έναν τεράστιο αριθμό  στρατευμάτων  στα σύνορα με την Ευρώπη  χρησιμοποιώντας  την «δικαιολογία» της διεξαγωγής ασκήσεων ετοιμότητας, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ .

Πιθανόν να πρόκειται για την «απάντηση» του Β.Πούτιν στην τοποθέτηση νατοϊκών πυραύλων  στην Ρουμανία και στην μετακίνηση Γερμανών , Δανών , Ολλανδών και άλλων στις χώρες της Βαλτικής, αναφέρει , ο  παντα  καλά ενημερωμένος για το θέμα βρετανικός τύπος.


Το Κρεμλίνο έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 12 μεγάλου μεγέθους διακλαδικές ασκήσεις σε  σύντομο χρονικό διάστημα δύο ετών , ενώ ετοιμάζεται σύντομα και για άλλη ακόμα πιο μεγάλη .


Η Μόσχα  διεξάγει αυτές τις «μαζικές στρατιωτικές  ασκήσεις», χρησιμοποιώντας  ένα ....

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΤΗΝ ΑΓΝΟΕΙΣ..

Ισως τελικά η μεγαλύτερη φτώχια του σύγχρονου «ανεπτυγμένου» ανθρώπου είναι η έλλειψη της βασικότερης γνώσης που θα έπρεπε να είναι το αληθινο ευαγγέλιο για κάθε άνθρωπο. Η ΙΣΤΟΡΙΑ. 

Η άγνοια της ιστορίας είναι ίσως η βασικότερη αιτία αυτού του εξευτελισμού που βιώνουμε όλοι σήμερα.  

Στη πατρίδα μας αυτή τη στιγμή συνυπάρχουμε με ανθρώπους που προέρχονται από άλλες πατρίδες. Χιλιάδες ανθρώπους που έχουν φτάσει από διάφορα μήκη και πλάτη του πλανήτη. 


Ομως τι πραγματικά γνωρίζουμε για την ιστορία αυτού του πλανήτη? Η μέση ανατολή φλέγεται, το Ιράκ, η Λιβύη, ο Λίβανος, η Συρία,  η Παλαιστίνη… Στον Ευρωπαϊκό νότο στενάζει η Ελλαδα, η Ιταλία, η Ισπανία η Πορτογαλία…

Αν κάποιος γνωρίζει στοιχειωδώς ιστορία αυτόματα θα νοιώσει πως αυτό που καίγεται σήμερα είναι όλο το κομμάτι του χάρτη που είναι η απαρχή του ανθρώπινου πολιτισμού… Καίγονται από το πόλεμο ή ασφυκτιούν από τη δυστυχία και την εξαθλίωση όλες .....

ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - Ύφεση 1,4% στο πρώτο τρίμηνο.

yfesi2
Πτώση 1,4% σημείωσε το ΑΕΠ της χώρας το α΄ τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι, με την ΕΛΣΤΑΤ να αναθεωρεί επί τα χείρω την αρχική εκτίμησή της (μείωση ΑΕΠ κατά 1,3%).

Επίσης, αναθεώρησε σε - 0,5% τη μείωση σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο 2015, από -0,4% κατά την πρώτη εκτίμησή της. 
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η επί τα χείρω αναθεώρηση της ύφεσης είναι αποτέλεσμα της χρησιμοποίησης στοιχείων που δεν ήταν ...

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ....

ΖΗΤΕΙΤΑΙ άμεσα ένα άτομο για θέση Πρωθυπουργού της Πατρίδας μας.
ΠΡΟΣΟΝΤΑ
1ον Να είναι πιστός Ορθόδοξος Χριστιανός
2ον Να είναι Πατριώτης.....

ΕΚΟΨΑ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ. ΑΣ ΤΟΥΣ ΚΟΨΟΥΜΕ KAI ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ.

Σύμφωνα με κάποιες αφηγήσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται για το καλό μας, μια και το κράτος ήταν και είναι πελατειακό, διεφθαρμένο, κομματικό κλπ και οι εταιρείες με τους «θεσμούς» τους μπορούν καλύτερα. 

Δεν έχει καμία σημασία αν αυτό δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Αρκεί, που το λένε, ενορχηστρωμένα, χιλιάδες έγκριτοι και αποκτά οπαδούς. Ας δούμε, λοιπόν, την πραγματικότητα της διαχείρισης της ζωής μας από εταιρείες, με ένα παράδειγμα.

Ο ΟΤΕ είναι κρατική εταιρεία, που «ιδιωτικοποιήθηκε», πωλούμενη στην αντίστοιχη κρατική γερμανική εταιρεία. Πάνε ένα – δύο χρόνια, που διαπίστωσα ότι ο ΟΤΕ με «κλέβει», όπως κλέβει και όλους τους συγχωριανούς μου και πολλούς άλλους(Φαρακλάτα Κεφαλονιάς). 


Για τις ίδιες υπηρεσίες, πλήρωνα διπλάσιο ποσό από αυτό που πληρώνουν κάποιοι, 5 χλμ πιο κει. Παρά τις συχνές οχλήσεις και ....

Αμερικανοί και Άραβες θέλουν ακίνητα στο Κέντρο της Αθήνας.

kentro
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα, μεγάλη είναι η ζήτηση για το κέντρο της Αθήνας από Ευρωπαίους, Αμερικανούς και Άραβες, ενώ ενδιαφέρον εκδηλώνεται και από Κινέζους, αλλά για τα παραθαλάσσια νότια προάστια.

Οι Αμερικανοί και οι Άραβες δίνουν έμφαση στην παραμονή της χώρας στη, ζώνη Σένγκεν.

Επιπλέον, σημειώνεται πως οι τιμές των ακινήτων έχουν σημειώσει πτώση ....

«Ο Πούτιν είναι ο μοναδικός αληθινός ηγέτης στον κόσμο»

putinag
Ο γερμανικός Τύπος αναφέρθηκε λεπτομερώς στην υποδοχή που επιφύλαξαν οι αγιορείτες μοναχοί στον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς, όπως γράφει το γερμανικό περιοδικό Spiegel, «πουθενά στην Ελλάδα δεν αγαπούν την Ρωσία και τον Πρόεδρο Πούτιν όσο στην ορθόδοξη μοναστική κοινότητα του....

Ηρθε η ώρα να κάνουμε τα σπίτια μας κρυφά σχολειά!

https://2.bp.blogspot.com/-WvU-Ztm0oaE/V0h-1tfOh1I/AAAAAAAAmjI/M-MeUcEiSRwbvSGvjpSI6FcfwktuW1TqwCLcB/s400/7079febe6de05d347388320967185ff1_L.jpg
Ο κυρ-Φώτης ο Κόντογλου υπήρξε ένας από τούς γνησιότερους εκφραστές τής ελληνορδοδόξου παραδόσεώς μας, την οποία είχε ως κύριο δέμα στο συγγραφικό και καλλιτεχνικό του έργο, αγωνίστηκε όσο λίγοι για την προάσπιση και την αναβίωσή της στηλιτεύοντας την ξενομανία και τον μιμητισμό, άλλα κυρίως τήρησε πιστά τις αρχές και τις αξίες της στον προσωπικό του βίο μέχρι το τέλος τής ζωής του…

Έγραφε, λοιπόν, με διορατικότητα, εδώ και μισό αιώνα περίπου, προφητεύοντας σχεδόν την σύγχρονη τραγική μας διολίσθηση και κρίση: «Η ψευτιά και ο πνευματικός εκφυλισμός απλώνει μέρα με την ημέρα απάνω στους Έλληνες και τούς ....

Οι Γάλλοι μάς έβαλαν τα γυαλιά ...

Οι Γάλλοι μάς έβαλαν τα γυαλιά ...

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ - Χάνεται η ταυτότητα της ελληνικής φέτας από τον παγκόσμιο χάρτη- Με την ανοχή της κυβέρνησης ...

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/708x320/public/sevgap-708.jpg?itok=25S60bFV
Σκανδαλώδη χαρακτηρίζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων τη δρομολογούμενη με αποδοχή της ελληνικής κυβέρνησης- εξαίρεσης της προστασίας της φέτας ως ΠΟΠ, από την εμπορική συμφωνία της Ε.Ε. με τα 15 κράτη της Ν. Αφρικής.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΣΕΒΓΑΠ «στο ίδιο δυστυχώς πνεύμα πρωτοφανούς διακριτικής μεταχείρισης για την χώρα μας έχει συνταχθεί και η αντίστοιχη συμφωνία ΕΕ-Καναδά (CETA) και προγραμματίζονται πολλές άλλες».

Σύμφωνα με τον....

Πώς και πόσο η ελληνική κρίση ωφελεί το Βερολίνο.

Γράφει ο Θάνος Σκούρας*

Τα κέρδη της Γερμανίας από τη συντήρηση της ελληνικής κρίσης. Πώς το Βερολίνο κατάφερε να επωφεληθεί από το ευρώ και να μετατρέψει την Ευρώπη σε «γερμανική». Γιατί οι πολιτικές της Ελλάδας... βοήθησαν.

Η ανάπτυξη στην Ελλάδα με τα σημερινά δεδομένα είναι ανέφικτη, αν δεν πραγματοποιηθεί
ριζική μεταβολή νοοτροπίας και θεσμικών ρυθμίσεων. Αυτό ισχύει είτε η χώρα παραμείνει, είτε αποχωρήσει από την ευρωζώνη.

Χρειάζεται πλέον επικέντρωση ολόκληρης της κοινωνίας σε έναν και μόνο σκοπό: την προώθηση και θεμελίωση κατάλληλων συνθηκών για την άμεση βελτίωση της «ουσιαστικής» ανταγωνιστικότητας.

Κάθε ρύθμιση και κρατική ενέργεια πρέπει να στοχεύει στη δημιουργία τέτοιου κοινωνικοπολιτικού κλίματος και οικονομικού περιβάλλοντος, έτσι ώστε η χώρα να καταστεί ελκυστική στις ξένες άμεσες επενδύσεις και φιλική στην επιχειρηματικότητα και, κυρίως, να αποδεχθεί ανεπιφύλακτα την ανάγκη κερδοφόρου οικονομικής δραστηριότητας του ιδιωτικού τομέα.

Προς το παρόν, όμως, μοιάζει μάλλον απίθανο η Ελλάδα να αλλάξει όπως ...

Απειλείται με κατάρρευση η διεθνής οικονομία - Θα χυθεί αίμα...ένας νομισματικός πόλεμος που θα κάνει το κραχ του 1930 να μοιάζει με πικνίκ.

Έρχεται μία τεράστια «αιματοβαμμένη» μάχη, καθώς οι κεντρικές τράπεζες άλλων χωρών που αναζητούν εναγωνίως δολάρια θα βρεθούν να πολιορκούν τη Fed - Μόνη λύση κάποιο είδος συλλογικής υποτίμησης ή και διαγραφή χρέους.

Ο επικεφαλής της εταιρείας επενδύσεων και αναλύσεων Mauldin Economics, John Mauldin, είπε ότι
ο οικονομικός κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με μία σειρά αδύναμων κρίκων, οποιοσδήποτε από τους οποίους θα μπορούσε να σπάσει ανά πάσα στιγμή.

Οποτεδήποτε και αν συμβεί, οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις θα πρέπει να ανταποκριθούν με τρόπους που δεν έχουμε δει ποτέ ξανά στο παρελθόν.

Προκειμένου να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση, θα πρέπει να ....

ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ.

Όπου υπάρχει ισχυρή μεσαία τάξη, υπάρχει και ένα κάποιο επίπεδο δημοκρατίας.

Όπου καταστρέφεται η μεσαία τάξη, ο λαός γίνεται ασυντόνιστος και αδύναμος όχλος, η δημοκρατία υποχωρεί και
η ολιγαρχία νέμεται παράνομα και με τη βία τον λαϊκό πλούτο.

Δεν ξέρουμε ποιος ακόμα παραμένει αφελής και δεν βλέπει ότι στην Ελλάδα καταστρέφουν επίτηδες τη μεσαία τάξη με συνεχώς κλιμακούμενα βίαια μέτρα που ...

ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ.



Του Πέτρου Χασάπη
Πάντα υποστήριζα ότι, αν θέλουμε να πατάξουμε πλήρως τη φοροδιαφυγή και να υπάρξει χαμηλή και απόλυτα δίκαιη φορολόγηση, θα έπρεπε να καταργηθεί η φυσική κυκλοφορία του χρήματος (έστω και πιλοτικά για 1-2 έτη) και όλες οι συναλλαγές, από το πρώτο ευρώ να γίνονται ψηφιακά.

Για να γίνει όμως αυτό, υποτίθεται ότι θα πρέπει
να φορολογείται το πραγματικό εισόδημα, μετά την αφαίρεση των εξόδων, να πέσουν στο ελάχιστο οι φορολογικοί συντελεστές, να καταργηθούν τα τεκμήρια, οι προκαταβολές φόρου, οι φορολογικές δηλώσεις, οι καταβολές ΦΠΑ, η συγκέντρωση αποδείξεων και παντός είδους τέλη. 

Τι κάνει όμως τώρα το "πονηρό" καθεστώς; 

Επιβάλει ψηφιακές συναλλαγές μόνο ..

FT: Το ΔΝΤ δεν εκτιμά σωστά σημαντικά περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας που μειώνουν το χρέος.

Μία σημαντική παρατήρηση για τον τρόπο υπολογισμού του καθαρού χρέους της Ελλάδας έκανε ο δημοσιογράφος των Financial Times, Μάθιου Κλάιν.

Ειδικότερα, ο Κλάιν σημειώνει ότι ερευνώντας τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας ανακάλυψε
κάτι πολύ ενδιαφέρον.

Αυτό έχει να κάνει με το καθαρό χρέος της Ελλάδας, δηλαδή το ονομαστικό χρέος μείον........ τα περιουσιακά στοιχεία που διακρατεί η χώρα.

Κωνσταντινούπολη. Τρίτη 29 Μαΐου 1453, οκτώ η ώρα το πρωί.

Το παρακάτω κείμενο είναι απόσπασμα από το βιβλίο του Λεωνίδα Κουμάκη «Ματιές στις ρίζες του Ελληνισμού» (αυτό-έκδοση 1997).

Πέρασαν κιόλας πεντακόσια εξήντα τρία χρόνια από την άλωση της Πόλης που ήταν το τελευταίο μεγάλο κέντρο του αρχαίου, του αθάνατου ελληνικού πολιτισμού. Της Πόλης που η άλωση της σήμανε
το τέλος μιας μακράς και ένδοξης ιστορίας.

Η Κωνσταντινούπολη συγκέντρωνε την εποχή της ακμής της μαζί με τα προάστια 1.000.000 κατοίκους. Τις παραμονές της άλωσης ο συνολικός πληθυσμός που είχε απομείνει δεν ξεπερνούσε τους 80.000 κατοίκους.

Η άλωση της Κωνσταντινούπολης ήταν το επακόλουθο, η συνέπεια μιας μακροχρόνιας και πολύπλευρης κρίσης που είχε αρχίσει πολλούς αιώνες νωρίτερα και είχε φθείρει σταδιακά κάθε δύναμη, είχε εξαντλήσει κάθε ικμάδα του άλλοτε παντοδύναμου βυζαντινού κράτους, ενός κράτους που αποτελούσε τον προμαχώνα της Ευρώπης απέναντι σε κάθε επιδρομέα.

Η στρατιωτική αποτυχία του Διογένη Ρωμανού στο .....

Tο πρόβλημα της κοινωνικής συνοχής.

Του Χρήστου Γιανναρά

Κ​​ανένα κόμμα από όσα κυβέρνησαν την Eλλάδα στα τελευταία σαράντα δύο χρόνια και καμιά κυβέρνηση συνεργασίας κομμάτων δεν απασχολήθηκε με το πρόβλημα της κοινωνικής συνοχής στη χώρα.

Tο θέμα αγνοήθηκε ολοκληρωτικά για μισό περίπου αιώνα, με αποτέλεσμα να απαιτούνται σήμερα στοιχειώδεις εξηγήσεις, τουλάχιστον για τη σημασία των λέξεων:

Tι θα πει «κοινωνική συνοχή»; H έκφραση ηχεί στις μέρες μας μάλλον σαν ηθικολογικό αιτούμενο ή σαν αμυντική της συλλογικότητας σκοπιμότητα: Aν χρειαστεί να αποτρέψουμε την εδαφική συρρίκνωση της κρατικής μας οντότητας, δηλαδή αν χρειαστεί να πολεμήσουμε ιταμούς εισβολείς, θα το κάνουμε γιατί; 

Για να διασώσουμε ένα κράτος που το ζούμε καθημερινά σαν εχθρό και μισητό αντίπαλο; 

Kράτος που χαρατσώνει ληστρικά το εξωφρενικά μεγαλύτερο ποσοστό των εισοδημάτων του μόχθου μας; Kράτος που κλέβει σαν κοινός λωποδύτης την αποταμιευμένη εγγύηση αξιοπρέπειας των γηρατειών ή της αρρώστιας μας; Θα θυσιάσουμε τη ζωή μας για ένα κράτος διεφθαρμένο και σάπιο ώς το μεδούλι, ταυτισμένο με τους αργόμισθους της κομματικής πελατείας, έρμαιο της εκμετάλλευσης μιας σπείρας «νταβατζήδων»;

H γελοιωδώς μεταπρατική, κυριολεκτικά ...

Μήνυμα από την επιτροπή «σοφών» της Μέρκελ: Η λιτότητα στην Ελλάδα είναι λάθος, ας την σταματήσουμε.

Ο Πέτερ Μπόφινγκερ, μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης, της αποκαλούμενης και «Επιτροπής των Σοφών», εξέφρασε την αντίθεσή του με το πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα. 

«Η συμφωνία ακολουθεί τη στρατηγική του 2010, απαιτεί δηλαδή
υπερβολικά υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα, επιβάλλει πολλούς φόρους και νέα μέτρα λιτότητας. το πιθανότερο είναι μία περαιτέρω επιδείνωση της οικονομίας αφού οι επιδιωκόμενοι στόχοι δεν μπορούν να επιτευχθούν. 

Αντί για ανάπτυξη θα έχουμε...

Το ΔΝΤ περιμένει νέους… πελάτες.

Γedito_27_5ράφει ο Ceteris Paribus
«Ο Σόιμπλε νίκησε το ΔΝΤ», έγραφαν τα πρωτοσέλιδα πολλών ευρωπαϊκών εφημερίδων κύρους. 
Είναι όμως δυνατόν ο άνθρωπος που δεν μπορεί να φανταστεί τη διαχείριση της κρίσης στην Ευρωζώνης χωρίς το ΔΝΤ, να «νίκησε» το Ταμείο; 
Και, σε αυτή την περίπτωση, γιατί το Ταμείο δεν φεύγει; 
Τόσο… υποταγμένο στον Σόιμπλε είναι;
Στην πραγματικότητα, υπήρξε ένας συμβιβασμός στα ελάσσονα στη βάση μιας συμφωνίας στα μείζονα. Η περίφημη «κόντρα» ΔΝΤ – Γερμανίας αφορά κυρίως ένα πράγμα: αν η γερμανική …

Γιατί δεν πάτε μόνοι σας στο Γουδή να μην πληρώνουμε και συνοδεία???

αρχείο λήψης.jpg











Αν ο κ. Καμμένος πιστεύει ότι αυτός και το κόμμα του ψήφισαν νόμους 
εγκληματικούς και αντισυνταγματικούς, ας μπουζουριάσει τον εαυτόν του και τους συντρόφους του και ας αυτοπαραπεμφθούν όλοι μαζί στο (αγαπημένο άλλωστε του αρχηγού) Γουδή για τα περαιτέρω…

Ομως ο κ. Καμμένος δεν πιστεύει ότι έχει διαπράξει έγκλημα –τίποτα δεν πιστεύει– παρόλες λέει. Και αυτό ακριβώς αναδεικνύεται σήμερα ως υπ’ αριθμόν Ενα πρόβλημα της χώρας. 

Οχι το μνημόνιο, όχι τα 99 χρόνια, όχι ο Κόφτης, αλλά η ακύρωση της λογικής.

Και ο Κόφτης και τα μνημόνια κι όλα τα άλλα άγη μπορούν να ....

Το θέατρο του παραλόγου.

Εάν δεν αντιδράσουμε συλλογικά, τότε θα χάσουμε τα σπίτια μας, θα χάσουμε τις καταθέσεις μας, θα χάσουμε το ευρώ, θα χρεοκοπήσουμε και τελικά θα καταλήξουμε σκλάβοι χρέους των ξένων στο διηνεκές – στην ίδια μας την πατρίδα!
«Μυστικά μεταξύ τους, τα υψηλόβαθμα στελέχη της γερμανικής κυβέρνησης παραδέχονται φυσικά ότι, η Ελλάδα χρειάζεται μία διαγραφή του χρέους της. Είναι αυτονόητο, αφού προφανώς δεν είναι τυφλοί.
Έχουν όμως παγιδευτεί στο ψέμα, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα είναι φερέγγυα, άρα ικανή να πληρώνει τις υποχρεώσεις της – κάτι που έχουν ξανά και ξανά «σερβίρει» στους δικούς τους απλούς ………..
γερμανούς βουλευτές. Χωρίς αυτό το ψέμα, η Ελλάδα δεν θα ήταν πλέον μέλος της Ευρωζώνης. Το συγκεκριμένο ψέμα όμως, δεν μπορεί να διατηρηθεί αιώνια»
(Πηγή: Financial Times σε ελεύθερη μετάφραση / Το ΔΝΤ και η μπλόφα του Βερολίνου για την Ελλάδα).
Ανάλυση
Ακόμη μία ολονύχτια συνεδρίαση των ισχυρών της Ευρώπης και του ΔΝΤ – ακόμη μία παράλογη θεατρική παράσταση, με αποτέλεσμα την εύρεση μίας λύσης δήθεν την τελευταία στιγμή, για να γίνει πιστευτή από τους Ευρωπαίους και τις αγορές. 
Ακόμη μία δόση δισεκατομμυρίων, η οποία δεν θα περάσει καθόλου από τα ελληνικά ταμεία – αφού θα διατηρήσει απλά τη συνήθη ροή των νέων δανειακών χρημάτων, για να εξυπηρετούνται ....

Βλαντίμιρ Πούτιν: Τι γύρευε η «αρκούδα» στο παζάρι;

edito_30_5
Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος
Την Παρασκευή, μέρα άφιξης τουΠούτιν στην Αθήνα, έπεσε στα χέρια μου η τελευταία έκδοση του «Foreign Affairs», περιοδικό το οποίο έχει καταξιωθεί παγκοσμίως ως το κορυφαίο φόρουμ παρουσίασης και συζήτησης υψηλού επιπέδου σχετικά με τηναμερικανική εξωτερική πολιτικήκαι τις παγκόσμιες υποθέσεις. Το τεύχος είναι αφιερωμένο στη Ρωσία, με πλούσια αρθρογραφία για το ρόλο της στο παγκόσμιο σύστημα κι αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η «πληγωμένη αρκούδα» στο εξώφυλλο του τεύχους.
Μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις του αφιερώματος αυτού είναι πως στην ουσία το brand “Ρωσία” δεν υπάρχει και, τελικά, είναι μόνον το brand “Πούτιν” αυτό που μετράει. 
Και είναι πράγματι αλήθεια πως ο Πούτιν ως προσωπικότητα έχει σκεπάσει την ίδια τη χώρα του, την οποία συνεχίζει να διοικεί με ένα σύστημα που απέχει πολύ από το να μπορεί να χαρακτηριστεί ως τυπική δημοκρατία. 
Ένα σύστημα .....

«Παρεξηγήθηκαν» οι Παλαιοδιαπλεκόμενοι για τις Offshore των Νεοδιαπλεκόμενων.

Πολιτική θύελλα για τις offshore











Πολιτική θύελλα, με σφοδρότατες αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκαλεί μία διάταξη στο πολυνομοσχέδιο, που επιτρέπει σε βουλευτές, υπουργούς και κρατικούς αξιωματούχους να κατέχουν offshore εταιρείες, εφ’ όσον αυτές εδρεύουν σε χώρες «φορολογικά συνεργάσιμεςι». ακυβέρνηση υποστηρίζει ότι πρόκεται για προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς τα διεθνώς κρατούντα και ότι δεν υποκρύπτονται σκοπιμότητες. 

Σύσσωμη η αντιπολίτευση εξαπολύει «κεραυνούς», μιλά για μέγα σκάνδαλο και ζητά ……

Βόμβα στο κοινωνικό κράτος: Υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση ζητούν οι δανειστές.

«Η τρόικα προτείνει υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση… Οι δανειστές ζητούν να καταργηθούν οι συντάξεις και οι παροχές στους ασφαλισμένους μετά από εργατικό ατύχημα και να δίνονται από ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια», αποκαλύπτει μεταξύ άλλων η «RealNews».
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, στο υπουργείο Εργασίας μιλούν «για “βόμβα στα θεμέλια του κοινωνικού κράτους», ενώ εκφράζονται «φόβοι ότι η απαίτηση της τρόικας αποτελεί το πρώτο βήμα για σταδιακή μετατροπή του ασφαλιστικού συστήματος με αντικατάσταση υπηρεσιών από ιδιωτικές εταιρείες».
Μέσω της αποστολής 20σέλιδου υπομνήματος προς την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, αναφέρει to ρεπορτάζ της RealNews, η τρόικα επιβάλλει τα ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια, απαιτώντας……

Κατοχικό, παράνομο και αντισυνταγματικό το φορολογικό καθεστώς που έχει επιβληθεί στη χώρα.

Αποτέλεσμα εικόνας για κοινωνικη εκρηξη
του Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Αυτό που πρέπει να γνωστοποιηθεί σε όλους τους φορολογούμενους είναι ότι το καθεστώς του φόρου, δεν σχετίζεται με των τραπεζών, και οι νόμοι περί κατασχέσεων ή παρακράτησης μισθών, δεν αφορούν τα…χρέη προς την εφορία.
Συνταγματικά, ο φόρος για κάθε φορολογούμενο είναι το το ποσό που προκύπτει από το εισόδημα, για την λειτουργία του δημοσίου και των δημόσιων έργων. 
Σήμερα ο φόρος αυτός δεν χρησιμοποιείται για την λειτουργία του κράτους, αλλά για την αποπληρωμή του παράνομου χρέους προς τους δανειστές. 
Το δημόσιο λειτουργεί με νέα δάνεια τα οποία φορτώνονται οι πολίτες και συνεπώς βλέπουμε ....

Δημοψήφισμα τώρα, με το ερώτημα «Στάση πληρωμών ή Υποτέλεια»

141
Με τα μέτρα ύψους 5,4 δις € που αποφάσισε η κυβέρνηση, προβλέπεται μείωση του ΑΕΠ στα επόμενα τρία χρόνια κατά 8,1 δις € με συντελεστή 1,5 – σύμφωνα με τον οποίο για κάθε 1 € μέτρα, το ΑΕΠ μειώνεται κατά 1,5 €. 

Εάν προσθέσουμε εδώ την άνοδο της παραοικονομίας τουλάχιστον κατά 1% λόγω της υπερβολικής αύξησης των φόρων, η οποία δεν καταγράφεται στο ΑΕΠ, τότε η μείωση του θα είναι περί τα 13,5 δις € (συνολικά 7,5% του ΑΕΠ).

Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι, θα τεθεί σε λειτουργία ο αυτόματος μηχανισμός (κόφτης), ο οποίος θα μειώσει ακόμη περισσότερο το ΑΕΠ – οπότε θα συνεχιστεί το σπιράλ του θανάτου, έως ότου η χώρα καταστραφεί εντελώς

Επειδή δε στο διάστημα αυτό θα έχει ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία, μέσα από το Υπερταμείο που θεσμοθετήθηκε, ενώ θα έχει κατασχεθεί ένα μέρος της ιδιωτικής από το κράτος, τις τράπεζες κοκ., η Ελλάδα μετά από τρία χρόνια θα βρίσκεται ....