Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Πώς το Brexit θα "ξεγυμνώσει" τις ευρωπαϊκές τράπεζες.

2e82e57ae36343518fbac86427133fed.jpg
Της Νένας Μαλλιάρα

Τις αδυναμίες των ευρωπαϊκών τραπεζών και την ανάγκη συντονισμένης και αποφασιστικής δράσης από πλευράς εποπτικών αρχών, θα αναδείξει έντονα η έξοδος της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε., φέρνοντας άμεσα πολύ πιο έντονα στο προσκήνιο τα "κόκκινα" δάνεια.

Η απόφαση των Βρετανών για Brexit, έδωσε χθες ισχυρό "χαστούκι" στις μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών, οι οποίες σημείωσαν ημερήσιες απώλειες από 15% έως 22%, με τις μετοχές των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών να κλείνουν στο limit down (-30%).

Ο λόγος των τεράστιων πιέσεων στις ευρωπαϊκές τράπεζες δεν είναι άλλος από το μεγάλο τους μέγεθος και τη βαρύτητα που έχουν για την Οικονομία της Ευρώπης, σε συνάρτηση με την κακή ποιότητα των....

BREXIT, FREXIT, ITEXIT, NEXIT….. Οι Βρετανοί στήριξαν την απόφαση τους αφενός μεν στην απέχθεια τους για την πολιτική των ελίτ, κυρίως όμως στη αποστροφή τους για τη γερμανική ΕΕ

Μετά το χάος που επικράτησε στις αγορές την Παρασκευή, οι οποίες δεν περίμεναν ότι οι Βρετανοί Πολίτες θα αψηφήσουν τις συμβουλές των ειδικών, τις προειδοποιήσεις των διεθνών οργανισμών των ελίτ (ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα κοκ.), καθώς επίσης τις απειλές των αγορών, η τρομοκρατία συνεχίζεται – με τους διεθνείς κερδοσκόπους, όπως τον G. Soros, να προβλέπουν (α) την αποσύνθεση της ΕΕ (πηγή) κατηγορώντας τη Γερμανία και (β) τη διάλυση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στο γράφημα που ακολουθεί συγκεκριμενοποιούνται οι προβλέψεις – με την έννοια πως η έξοδος της Βρετανίας είναι το πρώτο από τα πολλά ντόμινο που θα ακολουθήσουν. Αριστερά η Σκωτία που το 62% ψήφισε υπέρ της ΕΕ, θεωρείται πως θα επιδιώξει ένα δεύτερο δημοψήφισμα για την ανάκτηση της ανεξαρτησίας της, ενώ η Β. Ιρλανδία για την ένωση της με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας. Δεξιά η Ουαλία, στην οποία ..

ΖΗΤΑΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ .......ΜΟΜΟΝ..!!

Nα πάει να γαμηθεί το 4ο Ράιχ και το κωλοευρώ τους!

Πόσο ευαίσθητο είναι το Αννούλα για τη Δημοκρατία!!!!!!!!!!!

Α2
Αχού το μωρέ το έξυπνο Διαμαντοπούλου που ξέρει να κάνει και αναγωγές ποσοστών σε δημοψηφίσματα. Έγραψε το Αννούλα Διαμαντοπούλου στο twitter σχετικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μ. Βρετανία:
kart
Βέβαια, το Brexit έλαβε επισήμως 51,9%, όμως το Αννούλα έκανε αναγωγή του ποσοστού όχι επί των ψηφισάντων, αλλά επί των....

Η υπεράσπιση του έθνους κράτους με το Brexit ήταν απλά η αρχή.


του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ

Αυτοί που ψήφισαν υπέρ του Brexit είναι εθνικιστές και ακροδεξιοί. Η αλήθεια είναι ότι η πλειοψηφία των Βρετανών και ιδίως των λαϊκών στρωμάτων και τάξεων - με πρώτη την παραδοσιακή εργατική τάξη στα παλιά βιομηχανικά κέντρα της Βρετανίας που σήμερα σαρώνονται από... τη μαζική ανέχεια και ανεργία - ψήφισαν υπέρ της διατήρησης του έθνους κράτους και εναντίον του υπερεθνικού αυτοκρατορικού μορφώματος της ΕΕ.

Αυτό ήταν το βασικό επιχείρημα της εκστρατείας υπέρ του Brexit. Ποιος θέλεις να έχει τον έλεγχο; Εσύ, ο βρετανός πολίτης, ή η απρόσιτη γραφειοκρατία της ΕΕ που δεν λογοδοτεί σε κανέναν; 

Σ’ αυτό το ερώτημα απάντησε η πλειοψηφία των Βρετανών, ιδίως -όπως αναφέραμε- τα πιο καταπονημένα στρώματα του λαού, τα οποία απάντησαν με...

Η φασιστική Γερμανία απειλεί - Η απάντηση πρέπει να είναι επιθετική και άμεση.

Μετά το BREXIT, οι λαοί της Ευρώπης βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ιστορική πρόκληση. Η φασιστική Γερμανία εμφανίζεται αποφασισμένη να αιματοκυλήσει και πάλι την Ευρώπη. 

Αποφασισμένη να τη βυθίσει σε έναν πρωτόγνωρο Μεσαίωνα, και η ανάγκη αντίστασης σ αυτό τον Αρμαγεδδόνα, είναι πλέον ανάγκη εθνική και ιστορική...
του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η Ευρώπη ουσιαστικά μετά την αποθράσυνση της συμμορίας του Βερολίνου, μπαίνει σε μέρες που θυμίζουν τη μαύρη εποχή της Άνοιξης του 1940. 

Οι εξελίξεις που προδιαγράφονται δυσοίωνες πρέπει να αποτραπούν. 

Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των λαών που μοιραία συνδέεται με το ασυμβίβαστο αίτημα για καθολική και οριστική αποδόμηση της Ευρωπαϊκής φυλακής, ξεκίνησε από το Λονδίνο, και η φλόγα του θα πρέπει να αγκαλιάσει και την τελευταία γωνιά στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο. 

Τονίζαμε και χθες πως αυτός ο πόλεμος, θα είναι πόλεμος τιμής… Ένας πόλεμος εθνικής αξιοπρέπειας... Ένας πόλεμος ιστορικής σημασίας που...

Kαι γιατί να μην καταργηθούν κι οι "εκλογές";

Στο κάτω κάτω, οι εκλογές γίνονται παρέα με τους καναλάρχες νταβατζήδων δημοσίων έργων, τις δημοσιογραφικές πόρνες και έχουν -για την ώρα- το επιθυμητό αποτέλεσμα..

Δεν με εξέπληξε το Brexit...

Ξεπέρασε και τον Τζεφρυ.....

Rothschilds η Ρότσιλντ. Εχετε ακούσει αυτό το όνομα;;;


Τους ανήκουμε πλέον και μας οδηγούν στον 3ο Παγκόσμιο.. Τέλος.

«ΔΩΣΤΕ ΜΟΥ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ» Και έτσι έγινε και έτσι εξακολουθεί να γίνεται..


Οικογένεια Rothschilds η Ρότσιλντ όπως θέλουν να τους λένε.. Εχετε ακούσει αυτό το όνομα? Οχι? 


Και όμως όλοι ξέρουμε... τη Μέρκελ τον Ομπάμα τον Πούτιν τον Μπράουν τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου τα πρόσωπα δηλαδή που μας κυβερνούν.. 


Η μήπως δεν μας κυβερνούν αυτοί?

Παρακάτω θα διαβάσετε ανατριχιαστικά πράγματα που ίσως σας φανούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας.. κρατήστε ότι θέλετε, έξυπνοι άνθρωποι είστε..


Απο πού να το πιάσουμε....

Καταγγελία: Στο ένα δέκατο της τιμής παραχωρεί τα ακίνητά του το ΤΑΙΠΕΔ.


Δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑ

Απέρριψαν προσφορά 21,8 δις για το “Ελληνικό”, για να το δώσουν στα 915 εκατομμύρια

Μετά από ενδελεχή έρευνα, η Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ) είναι σε θέση να αποκαλύψει την φόρμουλα που χρησιμοποιήθηκε, έως και τις ημέρες μας, για τη λεηλασία του Δημόσιου πλούτου. 


Όπως προκύπτει από τα έγγραφα, που απέστειλε ο Πρόεδρος ...

Πιο πολύ Γερμανική .....Ευρώπη.

Ακόμη πιο σημαντικός ο ρόλος του Βερολίνου στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit, εκτιμά ο πρόεδρος της Κομισιόν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική «Bild».

«Η Γερμανία θα συνεχίσει να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο και μάλιστα ...

Εκτάκτως στην Μόσχα,με εντολή Πούτιν όλοι οι Ρώσοι πρεσβευτές ανά τον κόσμο,για κεκλεισμένων των θυρών απόρρητη ενημέρωση.

334bdddd-5070-45a6-aa83-14b24b43e0e0.jpg
Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο,με εντολή του Β.Πούτιν,ο Ρώσος υπέξ Σεργκέι Λαβρώφ,κάλεσε στην Μόσχα για επείγουσα ενημέρωση,όλους του Ρώσους πρεσβευτές ανά τον κόσμο.

Ως ημέρα έναρξης των διαβαθμισμένων συζητήσεων με τους Ρώσους διπλωμάτες,ορίζεται η 30η Ιουνίου και οι συζητήσεις θα λάβουν χώρα,στο ...

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ…ΠΑΡΑ ΜΕ «ΠΟΛΛΑ» ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ!!! ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ !!!

Screenshot_134.png
Ωρύονται οι καταστροφολόγοι του Συστήματος, μετά την ιστορική απόφαση του Βρετανικού Λαού, να αποδεσμευτεί από την Γερμανική δικτατορία της ΕΕ. 


Συνεχίζουν να βομβαρδίζουν ολημερίς τον Ελληνικό Λαό με εκβιαστικά διλήμματα, με καταστροφικές θεωρίες, που έχουν ως σκοπό να εκφοβίσουν τους Έλληνες και να μην επιτρέψουν να αναζωπυρωθεί το αίσθημα της Ελευθερίας από τα δεσμά της.....

Έκτακτη είδηση,υπογραφή στρατηγικής συμφωνίας Κίνας-Ρωσίας στο Πεκίνο,με στρατηγικό στόχο τον περιορισμό παγκόσμια της αμερικανικής κυριαρχίας!!!

https://dioptranewsdotnet.files.wordpress.com/2016/06/si-tzipingk-vladimir-poutin.jpg?w=620
Όπως μεταδίδουν,τώρα τα ρωσικά και κινεζικά μέσα ενημέρωσης,Ρωσία και Κίνα υπέγραψαν συμφωνία στρατηγικής σημασίας για την εμπέδωση της »παγκόσμιας σταθερότητας»και προφανή στόχο τον περιορισμό της αμερικανικής παντοκρατορίας.

Την συμφωνία υπέγραψαν ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο κινέζος ομόλογος του Xi Jinping και προκάλεσε την οργή των ΗΠΑ.

Πρακτικά η νέα ....

Δήλωση ΑΙΣΧΟΥΣ από την Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή το Brexit! (ΦΩΤΟ)

Τον βαθιά αντικοινωνικό και αντιδημοκρατικό χαρακτήρα του νεοφιλελευθερισμού επιβεβαίωση η Ντόρα Μπακογιάννη επιβεβαίωσε μιλώντας στο ΣΚΑΙ και δημοσιεύοντας στο twitter.

Πρόκειται για δήλωση ΑΙΣΧΟΥΣ την οποία μπορεί...

Η χώρα παραδόθηκε άνευ όρων σε καρτέλ οικονομικών συμφερόντων ...Στα κάγκελα θα δουν τα μυαλά τους οι προδότες!

Η απάτη ως μαύρη σκιά έχει καλύψει ολόκληρη τη χώρα που ψυχορραγεί!

Στη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών, δεν γίνεται καμιά προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας και με όλα τα μέτρα που ψηφίζουν οι πουλημένοι, εξασθενεί έως θανάτου κάθε δραστηριότητα, με θύματα, κατά κύριο λόγο, τους πιο ικανούς και δραστήριους Έλληνες.

Επίσης, θρηνούμε δώδεκα χιλιάδες θανάτους, που οφείλονται στην κοινωνική και οικονομική εκμηδένιση εκείνων των Ελλήνων, οι οποίοι, λόγω της ανατροφής τους και της εντιμότητάς τους, επέλεξαν να θέσουν τέρμα στη ζωή τους, για να αποφύγουν τον εξευτελισμό τους ως ...

ΤΟ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ «ΜΑΓΑΖΙ»; Πέντε χώρες έτοιμες να «κουνήσουν μαντίλι» Ετοιμάζονται να εξέλθουν από το γερμανικής εμπνεύσεως «στρατόπεδο συγκεντρώσεως» με το όνομα ΕΕ.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEismMdMrkZh8e4HdhokKlfI_pOa2AIbhXV7ccNZqHvqCAJSiKt91uXlz0cG9tGr77SZbWIuxJoSBOrjB1hGnw_8Xx4zbmbiU0OfYCrQ4XTNy5Z0lJJ-xmDTggXLc9x8K-aPBQkqjtJuHPQ/s640/jonsjunck-683282.jpg
Η ευρωπαϊκή ένωση ευρίσκεται στα πρόθυρα πλήρους διάλυσης μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, ενώ πέντε χώρες μέλη ετοιμάζονται να εξέλθουν από το γερμανικής εμπνεύσεως «στρατόπεδο συγκεντρώσεως» με το όνομα ΕΕ, τονίζει πριν από λίγο ο βρετανικός τύπος .

Η Γαλλία, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Φινλανδία και η Ουγγαρία είναι όλες έτοιμες να εγκαταλείψουν την ένωση , σύμφωνα με ειδικούς εμπειρογνώμονες στην γερμανική κυβέρνηση.

Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες προσπαθούν να «κολλήσουν τα συντρίμμια» του αναπάντεχου αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος, το οποίο είχε...

Ηλίας Κασιδιάρης : Η Χρυσή Αυγή ζητάει δημοψήφισμα για Grexit – BINTEO

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ GREXIT
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel και στον δημοσιογράφο Γιάννη Παπαγιάννη όπου σχολίασε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Μεγάλη Βρετανία και το Brexit.
Ο συναγωνιστής Κασιδιάρης είπε πως η Χρυσή Αυγή έχει λάβει θέση υπέρ των εθνών – κρατών σημειώνοντας πως ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί τώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι δυστυχία για τους ευρωπαίους πολίτες. 
 Η Ε.Ε. έχει επιβάλει πολιτικές λιτότητας που έχουν οδηγήσει χιλιάδες συμπατριώτες μας στην αυτοκτονία, προωθεί την λαθρομετανάστευση και το σχέδιο της παγκοσμιοποίησης που έχει στόχο την διάλυση των εθνών κρατών, ανέφερε μεταξύ άλλων.
«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι ...

Ο πόλεμος τιμής και εθνικής αξιοπρέπειας ξεκινά – Ποια θα είναι η στρατηγική της επόμενης μέρας ;

120S
Σ αυτό το σημείο δεν τελειώνει ο πόλεμος. Από αυτό το σημείο ξεκινά ο πόλεμος. Και θα είναι σκληρός, θα είναι αδυσώπητος, θα είναι απρόβλεπτος, θα είναι πόλεμος μέχρις εσχάτων…
Θα είναι πόλεμος τιμής… Πόλεμος εθνικής αξιοπρέπειας. Πόλεμος ιστορικής σημασίας που η έκβασή του θα βάλει τη σφραγίδα της στην ταυτότητα που θα έχει ο πλανήτης την επόμενη μέρα.
Η στρατηγική σύγκρουση αυτής της ημέρας θα είναι σκληρή και αδυσώπητη. Τα στοιχεία που τη συνθέτουν σφυρηλατούνται ήδη στις συμπληγάδες δυο κορυφαίων πλανητικών στρατηγικών...

Δήλωση σοκ από Β.Πούτιν: «Η κατάσταση διεθνώς μοιάζει όπως στην έναρξη του Β” Παγκοσμίου πολέμου»

putin-9

Πόσο κοντά είμαστε;

«Η κατάσταση διεθνώς μοιάζει όπως στην έναρξη του Β” Παγκοσμίου πολέμου. Η Ρωσία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη επιθετική ρητορική και τις πολεμικές δράσεις του ΝΑΤΟ» είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνέλευσης στη Δούμα.
Παράλληλα κάλεσε για δημιουργία ενός νέου διεθνούς συστήματος ασφαλείας ανοιχτό σε όλες τις χώρες.
«Η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει αυτό το εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα. Οι μέχρι τώρα προτάσεις έχουν μείνει αναπάντητες από τις δυτικές χώρες».
«Αλλά και πάλι όπως....

Κρίμα που οι Βρετανοί δεν παρακολουθούν τα ελληνικά ΜΜΕ που τους δίνουν συμβουλές. Δεν θα τους έμενε άντερο από τα γέλια.

Να ακυρώνονται τα δημοψηφίσματα όταν  βγάζουν «λάθος» αποτέλεσμα....
Κάτι που αξίζει να σημειωθεί με αφορμή το δημοψήφισμα για το Brexit, είναι η απαξίωση από πολλούς των δημοψηφισμάτων και των Βρετανών πολιτών -αλλά και των πολιτών γενικότερα-, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.
Φυσικά, αν είχε υπερισχύσει στο δημοψήφισμα το να μείνει η Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τα δημοψηφίσματα θα ήταν εργαλείο της Δημοκρατίας και οι Βρετανοί σοφοί.
Αλλά υπερίσχυσε το Brexit.

Αφού υπερίσχυσε το Brexit, διαβάζω πως οι πολίτες της Βρετανίας δεν……

Ο επί 18 έτη διοικητής της κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED) ...Α.Γκρίνσπαν: "Ποιο Brexit; Η ίδια η ευρωζώνη καταρρέει σε λίγο καιρό - Η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ"!

της Χριστίνας Φλάσκου

Την εκτίμηση ότι η ευρωζώνη καταρρέει και ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με «πραγματικά σοβαρά προβλήματα» και ότι «δεν πρόκειται να συνεχίσει μέσα στο ευρώ για πολύ ακόμα, ανεξαρτήτως όσων συμβαίνουν αυτή την περίοδο» εξέφρασε σε συνέντευξή του στο CNBC ο πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ και «ιερό τέρας» της αμερικανικής οικονομίας, Alan Greenspan.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε, με αφορμή το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος, ο ίδιος σχολίασε ότι το Brexit είναι η "κορυφή του παγόβουνου" για την Ευρώπη αφού....

Oι επιπτώσεις του Brexit στους Έλληνες....

Η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ευρωπαϊκή οικογένεια έχει πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις, οι οποίες θα επηρεάσουν -περισσότερο ή λιγότερο- όλα τα κράτη-μέλη, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.

Όταν ο Φάρατζ τα «έχωνε» στον Τσίπρα για το ελληνικό δημοψήφισμα μέσα στο ευρωκοινοβούλιο

Όταν ο Φάρατζ τα «έχωνε» στον Τσίπρα για το ελληνικό δημοψήφισμα 
μέσα στο ευρωκοινοβούλιο....

«Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΜΑΣ»! ΠΩΣ Η ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΑΤΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΕΣΩΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ BREXIT. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΠΟΘΕΩΝΟΥΝ ΣΕ 54 ΧΩΡΕΣ.

Μέσα στην παραζάλη και το σοκ από το βρετανικό BREXIT, έχει «ξεφύγει» η τεράστιας σημασίας αλλαγή στάσης της βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου – βασίλισσας συνολικά δεκαέξι ανεξαρτήτων κρατών, μεταξύ των οποίων ο Καναδάς και η Αυστραλία-, Ελισάβετ, η οποία από υπέρμαχος της παραμονής της χώρας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέκρουσε πρύμναν και με την ιστορική φράση «πείτε μου τρεις λόγους να μείνουμε στην ΕΕ» έδωσε τη νίκη στο στρατόπεδο των....

Νέο σχέδιο και πανευρωπαϊκό δημοψήφισμα ζητά ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται έναν νέο οδικό χάρτη ο οποίος θα πρέπει να διαμορφωθεί έπειτα από διαβούλευση με τους ψηφοφόρους και μετά να τεθεί σε δημοψήφισμα, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας
Εμμανουέλ Μακρόν και τα σχόλιά του ενδέχεται να προκαλέσουν περαιτέρω ένταση στο κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Η δήλωση του Μακρόν περί πανευρωπαϊκού δημοψηφίσματος προχωρεί πέρα από τα σχόλια που έγιναν από τον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς, οι οποίοι δήλωσαν αμφότεροι πως η ΕΕ πρέπει να "επανεφεύρει" τον εαυτό της μετά την ψήφο των Βρετανών για .....

Οι γηγενείς ψηφοφόροι ψήφισαν συνολικά σε ποσοστό 60-40 υπέρ της εξόδου.Τι δεν κατάλαβες πάλι ;;;Η πολιτισμικότητα είναι ηλίθιε..!

Πώς παραλίγο οι γηγενείς Βρετανοί να ηττηθούν από τους μετανάστες στο δημοψήφισμα - Στοιχεία-σοκ για το προφίλ των ψηφοφόρων

Ιδιαίτερης σημασίας έχουν τα στοιχεία των ψηφορόρων του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Και έχουν ιδιαίτερη σημασία γιατί καταδεικνύεται πώς οι αλλοεθνείς και αλλόθρησκοι μετανάστες, σε σχέση με το θρησκευτικό και φυλετικό προφίλ του μέσου παραδοσιακού Βρετανού, παραλίγο να....

Οι Άγγλοι αποφάσισαν να διακινδυνεύσουν το μέλλον, αντί να έχουν ένα βέβαιο μέλλον υποταγής στον παράφρονα Σόιμπλε και στους ψιλικατζήδες της Κομισιόν.


Ίσως να ήμουνα ο μόνος που έγραφε μία μέρα πριν από τις εκλογές ότι η μεγάλη Βρετανία θα αποχωρήσει. 

Δεν άκουσα τις δημοσκοπήσεις όπως δεν τις ακούω και ποτέ. 

Δεν άκουσα τις στοιχηματικές και δεν άκουσα και τις επίσημες καμπάνιες των εντεταλμένων ανά τον κόσμο, μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Άκουσα μόνο τον κόσμο με τον οποίον μίλαγα όλο αυτόν τον καιρό. Εγγλέζους και Έλληνες που ζουν στην Αγγλία. Μου λέγανε «φεύγουμε».

Μίλησα αργά το βράδυ όταν είχαν αρχίσει οι πανηγυρισμοί για την επικράτηση της παραμονής υποτίθεται. 


Μου απάντησαν: «Περίμενε το πρωί». Ασκήθηκε μεγάλος εκφοβισμός στα εργοστάσια και στους χώρους γενικώς εργασίας ότι αν φύγει η μεγάλη Βρετανία θα χάσουν τις δουλειές τους. 

Όμως η ανάγκη τους να αποχωρήσουν από την Γερμανία υπερίσχυσε. 

Η Αγγλία δεν έφυγε από την Ευρώπη, έφυγε από την Ευρώπη της Γερμανίας. 

Η Ευρώπη ....

Πανηγυρίζουν οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες του Λονδίνου για το Brexit και ετοιμάζουν μαζικές επενδύσεις στην Βρετανία.

Πανηγυρικό ήταν το κλίμα χθες στο City του Λονδίνου στον ελληνικό εφοπλιστικό κόσμο λόγω του Brexit από την ΕΕ που αποφάσισε ο βρετανικός λαός.

Κορυφαία στελέχη του ελληνικού, αλλά και του βρετανικού ναυτιλιακού λόμπι βλέπουν στο Brexit εξαιρετικές ευκαιρίες για αύξηση της κερδοφορίας: "Είναι μια συναρπαστική προοπτική, διότι, όπως κάθε Έλληνας εφοπλιστής ξέρει, η αλλαγή δημιουργεί ευκαιρίες", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Martin Stopford, πρόεδρος του ναυλομεσιτικού οίκου Clarkson Research.

Σύμφωνα με το Stopford "η ναυτιλία είχε ξεκινήσει το δικό της ‘Sexit’ (λογοπαίγνιο με τις λέξεις shipping -ναυτιλία και exit- έξοδο) από την Ευρωπαϊκή Ενωση στη δεκαετία του 1980, όταν ακόμα και οι γερμανικές ναυτιλιακές εταιρείες νηολογούνταν έξω. 


Έτσι σήμερα πάνω από το 70% του παγκόσμιου στόλου εμπορεύεται κάτω από διεθνείς σημαίες, εκτός ΕΕ"

Τα ελληνόκτητα ποντοπόρα πλοία αντιπροσωπεύουν το 19,63% του παγκόσμιου στόλου και το 49,96% του στόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ ....

Η αχίλλειος πτέρνα της Γερμανίας.

298
Η καγκελάριος έχει υιοθετήσει μία μακροοικονομική στρατηγική, διαφορετική σε σχέση με τον υπόλοιπο πλανήτη – η οποία όμως λειτουργεί μόνο όταν οι άλλες χώρες ευρίσκονται σε κρίση, λαμβάνοντας «μέτρα Keynes» για την αντιμετώπιση της.

«Η «φιλελεύθερη πολιτική της τάξης» (ordoliberalism) περιγράφει όλα εκείνα τα κυβερνητικά μέτρα, τα οποία καθορίζουν με πλήρη σαφήνεια το πλαίσιο της οικονομικής δραστηριότητας ενός κράτους – ενώ συμβάλλουν στη διατήρηση, στην προσαρμογή και στη βελτίωση του οικονομικού συστήματος.
Σύμφωνα με τον εμπνευστή της, η οικονομία της ελεύθερης αγοράς είναι απαραίτητη, αλλά λειτουργεί τότε μόνο, όταν το κράτος είναι ισχυρό και τοποθετεί τα πλαίσια, ενώ επιβλέπει αυστηρά την τήρηση τους – χωρίς να κάνει τίποτα ....

Η επόμενη ημέρα του BREXIT

292
Η ΕΕ, χωρίς το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν θα μπορεί πλέον να θεωρεί πως εκπροσωπεί την Ευρώπη, οι αγορές δοκιμάζουν ήδη πόσο ανθεκτική είναι η Ευρωζώνη, το GREXIT επανέρχεται, ενώ κερδισμένη είναι η Ρωσία – αν και θα εξαρτηθεί από τις ενέργειες των Η.Π.Α.

«Οι έννοιες της ελευθερίας, καθώς επίσης της ανεξαρτησίας,είναι μέσα στα «γονίδια» όλων των ανθρώπων, καθώς επίσης των εθνικών κρατών τους – ενώ είναι πρόθυμοι να παραδώσουν ένα μέρος τους, να συμβιβαστούν με ορισμένες αναγκαίες παραχωρήσεις, όταν και εάν εισπράττουν ως αντάλλαγμα μεγαλύτερα οφέλη.
Αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι αποδέχθηκαν την καθορισμένη από τους νόμους και τους θεσμούς συμβίωση τους, την ....

Συστήνουν ξανά επιτροπή για το Χρέος στη Βουλή.

Στη σύσταση υποεπιτροπής, η οποία θα συζητήσει για την απομείωση του χρέους με τεχνικούς και με πολιτικούς όρους, προχώρησε η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, στην οποία κύρωσε την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΕΥΡΑΤΟΜ για το Σύστημα των ιδίων πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο.....

Σόρος: Μη αναστρέψιμη η διάλυση της ΕΕ μετά το Brexit.

Σόρος: Μη αναστρέψιμη η διάλυση της ΕΕ μετά το Brexit
ΦΩΤΟ Ο Τζορτζ Σορος προσέρχεται στο Open Russia Club στο Λονδίνο, τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016 - Πηγή: REUTERS/Luke MacGregor.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος (George Soros) δήλωσε σήμερα ότι ...