Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Πολεμικές δηλώσεις Μ.Γιλντιρίμ: "Θέλουμε 130 βραχονησίδες και έχουμε τη δύναμη να τις πάρουμε"

Σε νέες πολεμικές δηλώσεις προς την Ελλάδα με αφορμή το θέμα των Ιμίων προχώρησε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ κάνοντας λόγο για 130 βραχονησίδες που είναι υπό αμφισβήτηση στο Αιγαίο.

Σχολίαζοντας, δε, τις δηλώσεις Καμμένου για το Αιγαίο και παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είπε ότι....

Νέα Δημοκρατία-«Θα κόψουμε €350εκ από τους Στρατιωτικούς για να κλείσει η αξιολόγηση» (βίντεο)

Βόμβα από Ντόρα για τα 350 εκ. περικοπών που δεν έγιναν στο ΥΠΕΘΑ: “Εμείς θα τις κάναμε”
«Θα κόψουμε 350εκ από τους Στρατιωτικούς για να κλείσει η αξιολόγηση»


Π. Καρβουνόπουλος 


Την ίδια ώρα που το στράτευμα δουλεύει στα “κόκκινα” λόγω και του προσφυγικού, μια ....

Ο αγωγός East Med και ο διαμελισμός της Τουρκίας .

Του Greek Spirit
Ο east med είναι ένας αγωγός που με υποθαλάσσια διαδρομή θα ξεκινάει απο το Ισραήλ και θα ενώνει τα κοιτάσματα της Αιγύπτου-Κύπρου-Κρήτης-Ιονίου ,θα περνάει στην Ιταλία και θα καταλήγει στην κεντρική Ευρώπη.Ο αγωγός αυτός έχει προκριθεί απο Ελλάδα-Ισραήλ -Ιταλία και όλες οι μελέτες βιωσιμότητας έχουν δείξει ότι είναι εφικτή η υλοποίηση του την οποία θα αναλάβει όμιλος εταιριών με επικεφαλής την ιταλική Edisson.

O east med είναι ένας αγωγός που ούτε η Γερμανία θέλει αλλά ούτε και η Ρωσία.

Η Γερμανία δεν τον θέλει διότι...

Η διπλή εθνική προδοσία των πολιτικών

Η πατρίδα μας είναι αθεράπευτα εγκλωβισμένη στο χρέος, στο ευρώ και στα μνημόνια – ενώ οι ξαφνικές, επαναλαμβανόμενες αναφορές στο θέμα του εθνικού νομίσματος εκ μέρους της κυβέρνησης είναι κάτι περισσότερο από ανεύθυνες, μετά τη διπλή «προδοσία» που προηγήθηκε:

(α) Από όλους αυτούς που υπέγραψαν το PSI (ανάλυση), μέσω του οποίου το δικαίωμα της μετατροπής του δημοσίου χρέους στο εθνικό νόμισμα (είχε συναφθεί στο ελληνικό δίκαιο σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%, οπότε ήταν δυνατόν να μετατραπεί σε δραχμές με μία απλή απόφαση του κοινοβουλίου), χάθηκε εντελώς – ενώ έγινε...

Οι ΗΠΑ στηρίζουν την ανάδειξη της Ελλάδας σε ενεργειακό 'παίκτη'.

Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την ανάδειξη της Ελλάδας σε σημαντικό "παίκτη" και περιφερειακό ενεργειακό κόμβο, επισήμανε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ μιλώντας στο Athens Energy Forum.

Ο Αμερικανός πρέσβης άσκησε επίσης σκληρή κριτική στην ρωσική ενεργειακή πολιτική και τάχθηκε κατά της υλοποίησης έργων που περιορίζουν τη διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης, στα οποία ...

Αβραάμ Λίνκολν - Τζον Κένεντι.

Δήλωση του Αβραάμ Λίνκολν κατά την διάρκεια του Αμερικανικού Εμφύλιου Πολέμου:  "Έχω δυο μεγάλους εχθρούς. Το στρατό των Νοτίων μπροστά μου και το στρατό των τραπεζιτών πίσω μου. Από τους δυο αυτούς εχθρούς ο χειρότερος είναι ο πίσω μου."

Πότε έκανε αυτή τη δήλωση ο Λίνκολν;

Όταν κατά τη διάρκεια του Εμφύλιου οι τραπεζίτες που δάνειζαν το κράτος με 24% τόκο προσπάθησαν να τον αναγκάσουν να τους δίνει τόκο 36%. (!!)

Τι έκανε ο Λίνκολν; Απλά ενεργοποίησε το δικαίωμα που έχει κάθε κράτος να εκδίδει χρήμα. Έτσι ο Λίνκολν θαρραλέα άρχισε να τυπώνει δολάρια για ....

Economist: Οι τρεις λόγοι που «δείχνουν» εκλογές στην Ελλάδα.

Εκρηκτικό μείγμα κατά της κυβέρνησης 
Αδυναμία της κυβέρνησης να περάσει τα μέτρα - Πιέσεις σε
πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εναντίον της ελληνικής ενίσχυσης - Παρατεινόμενη διαφωνία ΔΝΤ με Ευρωπαίους και αδιέξοδο

Η Ελλάδα βρίσκεται προ των πυλών μίας νέας εκλογικής διαδικασίας; Σύμφωνα με άρθρο του Economist, ναι, μία απάντηση που προκύπτει βάσει τριών πολύ συγκεκριμένων λόγων, οι οποίοι αποτελούν «δείκτη» πολιτικής αναταραχής σε κάθε περίπτωση.

Όπως αναφέρεται σχετικά....

Νέα «βόμβα» Σόιμπλε: Η Αθήνα μόνο όταν της τελειώνουν τα χρήματα αρχίζει να κινείται.

Σχετική εικόνα
Ενδοκυβερνητική κόντρα προκάλεσε στο Βερολίνο η επιστολή του Γερμανού αντικαγκελάριου, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, προς την κυβερνητική του εταίρο, Άνγκελα Μέρκελ, μέσω της εφημερίδας «Handelsblatt». 

Στο πλαίσιο αυτής, ο Γκάμπριελ ζητεί πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για τρία χρόνια μετά το 2018 και όχι για δέκα, όπως είναι η επιθυμία του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η επιστολή φέρει ....

Η Ρωσική κυριαρχία: Θα είναι η... Μεγάλη Βρετανία του 21ου Αιώνα;

Αποτέλεσμα εικόνας για ρωσια
Του Δρ Κωνσταντίνου Γρίβα*
Στο πολυπολικό διεθνές σύστημα που επικράτησε μετά τη Συνθήκη της Βεστφαλίας το 1648 και του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η δύναμη που ασκούσε τη μεγαλύτερη επιρροή ήταν η Μεγάλη Βρετανία.
Εκμεταλλευόμενη την ασφάλεια που της προσέφερε η νησιωτική της φύση ήταν σε θέση να συνάπτει επιλεκτικές και μη δεσμευτικές συμμαχίες  έτσι ώστε να απομονώνει το πιο επικίνδυνο κάθε φορά ευρωπαϊκό κράτος και να εμποδίζει την πιθανότητα εμφάνισης μιας κυρίαρχης ευρωπαϊκής δύναμης.
Στο σημερινό πολυπολικό σύστημα, εκτιμάται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υπό τον Ντόναλντ Τραμπ θα είναι αυτές που θα αναλάβουν να επενδύσουν στην στρατηγική του διαίρει και βασίλευε των Βρετανών και θα επιχειρήσουν να ....

Ναι ρε, ΔΡΑΧΜΗ! Διαβάστε και κοινοποιήστε το μήπως και ξυπνήσει ο κόσμος

2017-01-22_150243
Στο δίλημμα “ευρώ ή δραχμή” θα μπορούσα να απαντήσω μονολεκτικά λέγοντας: ΔΡΑΧΜΗ.
Βέβαια, αμέσως μετά θα έγραφα σελίδες επί σελίδων για τα πλεονεκτήματα του εθνικού νομίσματος, επικαλούμενος βιβλιογραφία, οικονομικά στοιχεία και παραδείγματα…
Αλλά θα μου επιτρέψετε να θέσω μια σειρά από άλλα ερωτήματα, που θεωρώ ότι αναδεικνύουν το μέγεθος της πολιτικής απάτης που έχει στηθεί πίσω από αυτό το δίλημμα.
Ποιος είπε ότι το ευρώ δημιουργήθηκε για να υπάρχει για πάντα?
Ποιος είπε ότι το ίδιο το ευρώ δεν έχει ημερομηνία λήξης?

Ποιος είπε ότι το εφεύρημα του ευρώ δεν επιτέλεσε ήδη το καθήκον του και ........είναι η ώρα σιγά-σιγά να αποσυρθεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας?
Ποιος είπε ότι μπήκαμε στο ευρώ για να ..
μείνουμε κιόλας?
Ποιος είπε ότι δεν πέτυχε η είσοδός μας στο ευρώ?
Εξηγούμαι:
1. Το ευρώ από τη φύση του ….

«Η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΚΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ-MΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ»

«Μύθος πρώτος: Κάποιοι πόνταραν στην χρεωκοπία και θα πτωχεύσουν την Ελλάδα με το ζόρι γιατί δεν θέλουν να χάσουν τα λεφτά τους
Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι αυτοί οι «κάποιοι» που δεν είναι άλλοι από…
τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ταμεία, βλέπουν την χρεωκοπία ως δεδομένη και οι πιο μετριοπαθείς εξ αυτών σαν την πιο ρεαλιστική λύση . Έτσι σπεύδουν και ασφαλίζουν τα χρήματα τους έναντι χρεωκοπίας για να μην τα χάσουν (CDS *) με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα περίφημα Spreads Φυσικά δεν λείπουν και οι κερδοσκόποι που «παίζουν» CDS χωρίς να έχουν καν Ελληνικά ομόλογα στα χεριά τους. αλλά αυτοί ....

ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ....

mauragorites

Ο σερίφης της Ευρωζώνης.

267
Πρόκειται για τον κεντρικό τραπεζίτη, τον «κατά συρροή εκβιαστή» των χωρών της νομισματικής ένωσης και διοικητή της ΕΚΤ κ. Μ. Ντράγκι – ο οποίος προσπαθεί να τρομοκρατήσει όλους όσους μελετούν σοβαρά την έξοδο της χώρας τους από τη γερμανική πια φυλακή.
.«Όταν κάποιος σκύβει το κεφάλι για να περάσει το εμπόδιο, το πρόβλημα είναι πως το επόμενο εμπόδιο στο δρόμο για τον «στόχο» θα είναι πιο χαμηλό από το πρώτο, το μεθεπόμενο ακόμη πιο χαμηλό κοκ. – οπότε θα σκύβει το κεφάλι όλο και πιο πολύ, έως ότου θα γονατίσει και στο τέλος θα σέρνεται σαν το σκουλήκι. Τότε μάλλον δεν....

Το διπλό πρόβλημα του πλανήτη.

258
Εάν δεν ληφθούν άμεσα ριζικά μέτρα, η παγκόσμια οικονομία θα βυθιστεί στην ύφεση, ενώ προβλέπονται μαζικές αθετήσεις πληρωμών – με αποτέλεσμα πρώτα να καταρρεύσει η πραγματική οικονομία και μετά το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
.«Τα χρέη που δεν μπορούν να πληρωθούν, δεν πληρώνονται – ενώ ένα σημαντικό ερώτημα είναι ο τρόπος, μέσω του οποίου δεν πληρώνονται. Ένα θετικό παράδειγμα του τρόπου μη πληρωμής τους αποτελεί η γερμανική νομισματική μεταρρύθμιση του 1948, κατά την οποία διαγράφηκαν τα εσωτερικά ιδιωτικά χρέη – με άμεση συνέπεια να ήταν τότε οι εταιρείες σε θέση να ξεκινήσουν ξανά την παραγωγή, χωρίς τα βάρη του υπερβάλλοντος κόστους (τόκοι κλπ.) που ....

Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον όλων.

259
Οι μεγάλοι χαμένοι του ριζικού μετασχηματισμού των Η.Π.Α. από τον κ. Trump, θα είναι οι πρώην εχθροί της υπερδύναμης και οι μετέπειτα ηττημένοι του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου: κυρίως η Γερμανία και δευτερευόντως η Ιαπωνία.

«Η Γερμανία, η οποία διενέργησε δύο παγκοσμίους πολέμους, αιματοκύλισε την Ευρώπη, «γαλούχησε» το ναζισμό και δρομολόγησε το Ολοκαύτωμα, όπου αντί να τιμωρηθεί της χαρίστηκε το 50% των χρεών της, η πληρωμή των υπολοίπων με ρήτρα ανάπτυξης, τα κλοπιμαία, καθώς επίσης ένα σχέδιο Μάρσαλ, ενώ της επετράπη να ενωθεί ξανά, έχει το θράσος να κατηγορεί τις Η.Π.Α. – εκείνη τη χώρα δηλαδή που κυριολεκτικά της χάρισε τα πάντα, χωρίς ουσιαστικά κανένα αντάλλαγμα, εκτός από το ότι αποτέλεσε το δυτικό ανάχωμα στον ψυχρό πόλεμο. 
Προφανώς λοιπόν πρόκειται για το πιο αχάριστο κράτος του πλανήτη, χωρίς απολύτως καμία διάθεση υπερβολής – για μία χώρα που δεν ....