Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Άλλες 25.000 απολύσεις ζητά η ευρωζώνη για να πάρουμε τις δόσεις που μας χρωστούν!

Ντάισελμπλουμ: Προαπαιτούμενα για εκταμίευση δόσεων 25.000 διαθεσιμότητες και απολύσεις 
Ε
νώ το κυβερνητικό οικονομικό επιτελείο καλλιεργεί κλίμα αισιοδοδοξίας ποντάροντας σε επιτυχή έξοδο  της χώρας στις αγορές, νέα προβλήματα ανακύπτουν με την εκταμίευση των δόσεων του δανείου της τρόικας. 

Το Eurogroup θέτει πάλι προαπαιτούμενα και ορίζει νέο χρονοδιάγραμμα τμηματικής εκταμίευσης "υποδόσεων", συναρτώμενο με συγκεκριμένες ενέργειες  από ελληνικής πλευράς. 

Στα προαπαιτούμενα περιλαμβάνεται η ανάληψη δεσμεύσεων από ελληνικής  πλευράς για 2.000 νέες απολύσεις στο Δημόσιο το πρώτο τρίμηνο του 2015 και ένταξη 25.000 Δ.Υ. σε...

Άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο προαναγγέλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης...

Γ
ια εξέταση της άρσης μονιμότητας, μέσω συνταγματικής αναθεώρησης και διετή δοκιμαστική περίοδο για τους νεοεισερχόμενους στο Δημόσιο έκανε λόγο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Βήμα FM, ισχυριζόμενος πως "η κοινωνία είναι πλέον ώριμη γι αυτό".

Πιο συγκεκριμένα, επέμεινε ότι "ότι πλέον είμαστε ώριμοι να ανοίξει συζήτηση περί άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο. 

Είναι ένα ζήτημα που θα συζητήσουμε (αν θα αφορά τους νέους ή τους παλιούς), γιατί υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις, αλλά η κοινωνία είναι ώριμη να...

Γιατί δεν πήρε ο Νίκος Καζαντζάκης το βραβείο Νόμπελ;

Η ιστορία της διεκδίκησης, της αναμενόμενης 
οριστικής θετικής απόφασης και τελικά
 της ματαίωσης της απονομής του Βραβείου Νομπέλ 
στον Νίκο Καζαντζάκη κράτησε 11 ολόκληρα χρόνια. 
Θεωρώ ότι το είχαμε μέσα στα χέρια μας. 

Και το σκοτώσαμε.

Προειδοποίηση Πούτιν σε Κίεβο: Μην διαπράξετε κάτι ανεπανόρθωτο - Ο Πούτιν τελειώνει την Ουκρανία: Και τώρα βρείτε λεφτά μόνοι σας - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ στην Ανατολική Ουκρανία!


Απρίλιος 9, 2014. 
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, κάλεσε την Τετάρτη τις αρχές του Κιέβου «να μην διαπράξουν κάτι το οποίο θα είναι ανεπανόρθωτο» στην Ουκρανία, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι διπλωματικές προσπάθειες θα έχουν «θετικό αποτέλεσμα».

ΒΙΝΤΕΟ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Ομολογιακό δάνειο 80 εκατ.ευρώ συνήψε η Πήγασος Εκδοτική του Μπόμπολα από τις Τράπεζες με τα δικά μας λεφτά...

Το δάνειο παραχωρούν οι τράπεζες Εθνική, Πειραιώς και Alpha Bank - Σε ποσοστό 86,3% το κεφάλαιο προορίζεται για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού....

Στη σύναψη προγράμματος εκδόσεως κοινού ενυπόθηκου ομολογιακού δανείου με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ, την Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ και την Alpha Τράπεζα ΑΕ, προχώρησε

Σάμπως εγώ θα τα πληρώσω; Εσείς θα τα πληρώσετε!

..θα δανειστώ με επιτόκια Μποτσουάνας. Και Κολομβίας!

Τί με νοιάζει; Εγώ θα τα πληρώσω;


Εσείς θα τα πληρώσετε!


Και θα σας έχω πιάσει κορόϊδα στο μεταξύ, για να με ψηφίσετε,
....

Τράγκας: Βαδίζουμε σε επικίνδυνους δρόμους με την απόφαση Κουτζάμανη - ΒΙΝΤΕΟ

Στέλνουν Ναζί και μισθοφόρους της Blackwater εναντίον των Ρώσων της Ουκρανίας.

Ναζιστές του Δεξιού Τομέα και μισθοφόρους της Blackwater στέλνει η Ουκρανία για να καταστείλουν την εξέγερση των Ρώσων στην Ανατολική Ουκρανία, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Νοβόστι επικαλούμενο πηγές του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο η ουκρανική πηγή δήλωσε ότι οι ειδικές μονάδες που έστειλαν «θα είναι ντυμένοι με τα διακριτικά του στρατού της Ουκρανίας και οι εντολές που έχουν είναι....

Έκτακτο σχόλιο, για τον έκτακτο...γύψο..

Ο έρπων φασισμος που έχει εξαπλωθεί και στις τρείς, διακριτές (υποτίθεται) εξουσίες, που απαρτίζουν ένα δημοκρατικό πολίτευμα (νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική),
..βάζει εμπόδια, στην ουσία απαγορεύει την ενημέρωση στον ελληνικό λαό.

Με το πρόσχημα της δήθεν διαφύλαξης της ιδιοτικότητας του πολίτη από καταγραφές συνομιλιών και άλλες, απειλούν με ''αυτόφωρο'' όποιον, έστω και εν ενεργεία βουλευτή, δημοσιοποίησει τέτοιο υλικό!

ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΘΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ σε οπτικοακουστικό υλικό, και απειλούν με διώξεις. 

Όψιμος και φαρισαϊκός πόνος για την ιδιοτικότητα και την προστασία της προσωπικής ζωής του πολίτη,

Κάποιοι επιδιώκουν να την κάνουν πρώτο κόμμα με όλη αυτή την υστερία, το ντελίριο που άρχισε όταν είδαν έντρομοι από τα διάφορα κρυφά γκάλοπ ότι τα ποσοστά αυτού του κόμματος, νόμιμου σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές, να ανεβαίνουν επικίνδυνα και να απειλούν το «σωτήριο» πολιτικό σύστημα της χώρας.

Στην Ελλάδα του 2014 ανακαλύφτηκε επιτέλους ποια είναι η αιτία για όλα τα κακά που ενέσκηψαν στον ελληνισμό από την εποχή της επαναστάτης του 1821. 

Εθνικές συμφορές, οικονομικές καταστροφές, στρατιωτικές ήττες, εθνικές ταπεινώσεις, πολιτικά εγκλήματα, για όλα αυτά και πολλά άλλα βρέθηκε η αιτία τους! 

Είναι μια «λέπρα» που απείλησε το «υγιές» πολιτικό μας σύστημα! 

Είναι η εγκληματική με δόντια βαμπίρ και με στόμα που στάζει ....

Πλησιάζει για τα ανδρείκελα η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου…

Τέτοια πολιτική καταρράκωση κυβέρνησης δεν έχει ιστορικό προηγούμενο. Ούτε τέτοιος αυτό-εξευτελισμός… 

Μια τέτοια καταγέλαστη κυβέρνηση, σε οποιαδήποτε άλλη ιστορική περίοδο, θα είχε όχι μόνο διαλυθεί και καταρρεύσει, αλλά και κρυφτεί ή δραπετεύσει… 

Και όμως τα ανδρείκελα του 4ου Ράιχ, είναι τόσο παχύδερμα και με τόσο γουρουνίσιο λίπος, που συνεχίζουν να παραμένουν στην κυβερνητική εξουσία και το χειρότερο: Να κομπάζουν για τη …σωτηρία μας, να μας εμπαίζουν με το ψεύδος τους και τη γελοιότητά τους… 

«Έχετε καμιά πρόταση ή μόνο διαπιστώσεις;»

Του Δημήτρη Τσιμούρα

Είναι μια ερώτηση που τίθεται κατά κόρον ως απάντηση  σε κάθε κριτική των κυβερνητικών επιλογών! 

Μέσα από τη συγκεκριμένη ερώτηση προκύπτει εμμέσως  πλην σαφώς και η βασική κυβερνητική   «επιχειρηματολογία» ότι… δεν υπάρχει άλλος δρόμος προς τη «σωτηρία»! 

Η θεωρία της “χαλαρής ψήφου”


Τις τελευταίες εβδομάδες κάνει όλο και πιο αισθητή την παρουσία της η άποψη ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι μια “χαλαρή ψήφος” η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με όρους δημοψηφίσματος, αλλά ως μια απλή ένδειξη για το πόσος κόσμος αποφάσισε να περάσει το κυριακάτικο πρωινό του σε ένα εκλογικό κέντρο, αντί μιας ηλιόλουστης μαγιάτικης παραλίας.

Η άποψη αυτή βασίζεται σε δύο στοιχεία. Πρώτον, ότι η έλλειψη εκλογικής συνοχής στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ (ειδικά στην πρώτη) βγάζει μάτι, και δεύτερον, ότι οι δημοσκοπήσεις....

Βενιζέλος: Η εσχατιά της παραφροσύνης

Τους ανθρώπους που παραφρονούν τους αντιμετωπίζεις με συμπόνια και οίκτο: 

Αποτελούν θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και της κακουργηματικής θηριωδίας των εξουσιών της…

Το Βενιζέλο δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσεις με τα ίδια κριτήρια. 

Η δική του παραφροσύνη είναι ταυτόσημη με την καθεστωτική βαρβαρότητα. 

Είναι η βαρβαρότητα της επαρμένης δωσίλογης κακουργίας.

Η παραφροσύνη του Βενιζέλου είναι προϊόν της...

Το Έθνος – Κράτος καταρρέει....Η Παγκοσμιοποίηση διαπερνά το εθνικό κράτος από έξω και αναγκάζει τις εθνικές κυβερνήσεις να ευθυγραμμίζονται με τις επιταγές των διεθνών συμφερόντων που την ελέγχουν.

 Το εθνικό κράτος είναι δημιούργημα της βιομηχανικής εποχής. 

Η ανάγκη ύπαρξης ενιαίας αγοράς, επέβαλε την ιδέα ενός ενιαίου έθνους που ομογενοποίησε τις διάφορες λαϊκές αποχρώσεις σε μια ενιαία λαϊκή μάζα.

Το κράτος έγινε νομικό πρόσωπο και η ενιαία κρατική εξουσία οργανώθηκε με βάση το συγκεντρωτικό πολίτευμα της αντιπροσωπευτικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στην οποία η κατάληψη και η άσκηση της κρατικής εξουσίας γίνεται από οργανωμένα ιδιωτικά clubs (πολιτικά κόμματα). 

Οργανώθηκε εθνική οικονομία (η οποία απέκτησε και υπουργείο εθνικής οικονομίας), αντιμετωπίζοντας το λαό ενιαία ως...