Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Σύγκρουση Βερολίνου - Ουάσιγκτον για την Ελλάδα.

Άνγκελα Μέρκελ και Κριστίν Λαγκάρντ
“ Διαμετρικά αντίθετες απόψεις Γερμανίας και ΔΝΤ για την επίλυση του ελληνικού χρέους μέσω «κουρέματος». Ήδη θεωρείται δυσβάστακτο και με τη λογική των απλών μαθηματικών, δεν θα εξοφληθεί ούτε ύστερα από 40 χρόνια.  ”
Η σύγκρουση του Βερολίνου με την Ουάσιγκτον και το ΔΝΤ, με αφορμή τη διασφάλιση τηςβιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, οδηγεί πρακτικά σε μια γενικευμένη αντιπαράθεση δύο διαφορετικών μοντέλων οικονομικής ανάπτυξης, που η έκβασή της δεν αφορά, φυσικά, μόνο την Ελλάδα αλλά και την παγκόσμια οικονομία.

Οι ΗΠΑ χορογραφούν, ο Σαμαράς χορεύει...

Ο Αντώνης ΣαμαράςΟ Αντώνης Σαμαράς
“ Η κυβέρνηση Σαμαρά φαίνεται να έχει αποδεχθεί έναν υποδεέστερο ρόλο στην παρούσα συγκυρία. ”
Η πρόσκληση του Ελληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον αναδεικνύει τον περίεργο τρόπο με τον οποίο παίζεται το παγκόσμιο διπλωματικό παιχνίδι.

Επί του προκειμένου, πολλά συμβαίνουν στην πλάτη της Ελλάδας και, δυνητικά, σε βάθος χρόνου, σε βάρος των βαθύτερων συμφερόντων της χώρας. Η διατήρηση της Ελλάδας στη διεθνή επικαιρότητα για ένα παρατεταμένο διάστημα δεν είναι τίποτε άλλο από ένα προπέτασμα καπνού που εξυπηρετεί τις επιδιώξεις των βασικών παραγόντων-παικτών στις υπό διαμόρφωση σχέσεις τους για τη διεκδίκηση και διασφάλιση ευρύτερης επικυριαρχίας.

Τα λόγια στερεύουν..


     Στερεύουν σιγά-σιγά τα πάντα:

     Οι οικονομικές δυνατότητες των ελλήνων πολιτών και μαζί τους τα έσοδα του κράτους.

     Οι όποιες ελπίδες είχαν απομείνει σε πολύ λίγους, ότι κάτι θα μπορούσε να διασωθεί στο τέλος.

     Η δυνατότητα επιβίωσης, έστω και οριακής, δεκάδων χιλιάδων οικογενειών.

     Στερεύει η υπομονή.

     Μα προπάντων στερεύουν τα λόγια..

Δεν αντιμετωπίζονται ούτε με ιδεολογίες, ούτε με δημοκρατικές και ανθρωπιστικές ανησυχίες.

     
Για ν' αντιπαλέψεις με τα κτήνη, κτήνος πρέπει να γίνεις ο ίδιος.


     Για να τα βάλεις με τα τέρατα πρέπει να είσαι και σύ τέρας.

     Και τί είναι τέρας;



     Τί άλλο από ένα ανθρωπόμορφο κτήνος, παραμορφωμένο


Λιγότερο στην όψη και πιο πολύ στην ψυχή.


     Μία ύπαρξη αποκομμένη από οποιοδήποτε ανθρώπινο και ανθρωπιστικό συναίσθημα.



     Ένα θλιβερό έμβιο που κινείται μόνο από τα ένστικτά του. 


Της αυτοσυντήρησης και της διαιώνισης του είδους.

Πλειστηριασμοί για 15.000 πρώτες κατοικίες – Ποιοι γλιτώνουν!

Σχέδιο με το οποίο βγαίνουν σε πλειστηριασμό οι πρώτες κατοικίες περίπου 15.000 ιδιοκτητών φέρνει προς διαβούλευση το υπουργείο Ανάπτυξης. 

 Στο στόχαστρο, σύμφωνα με το Πρωτο Θέμα μπαίνουν περίπου 15.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που από το 2008 δεν έχουν πληρώσει ούτε μια δόση για το ακίνητό τους.  

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή “αυτοί που θα έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα είναι όσοι και δεν .....

Και μαμώ το success story Όλγα μου.

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Όλη η χώρα χορεύει στον ρυθμό της προσωρινής μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση.


Από την 01.08.2013 γίνεται χαμός με τις συγκρίσεις τιμών. 


Το σουβλάκι (οι πιο πολλοί δεν άλλαξαν τις τιμές καθόλου) από € 2,00...... στα € 1,95, η τυρόπιτα από € 1,30 στο € 1,25 και ο Γενικός Γραμματεύς Εσόδων κ. Θεοχάρης να εξηγεί με πάσα σοβαρότητα, γιατί την γκαζόζα την πληρώνεις ακριβότερα, όταν στη σερβίρουν από όσο όταν την πίνεις στο όρθιο ή το αντίστροφο.

Ομολογώ πως πάλι δεν κατάλαβα. Επικαλέσθηκε μέχρι και αποφάσεις του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 


Επιστήμων ο άνθρωπος. Δεν είναι παίξε-γέλασε.

Τελικά όλη η δυσπραγία των δραστηριοποιούμενων στον χώρο της εστίασης και η, κατ’ επέκταση, μείωση του κύκλου εργασιών των εστιατορίων, η αύξηση των λουκέτων και η συνακόλουθη εκτόξευση της ανεργίας οφείλονται στην αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23%; Δεν νομίζω.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΙ - Υδρογον(άνθρακες) το νέο... Ελντοράντο !!

Μετά την... τρύπια στρατηγική του '90 για μια Ελλάδα «χρηματοοικονομικό κέντρο» των Βαλκανίων, τώρα σειρά έχουν οι οραματισμοί του «ενεργειακού κόμβου».

 Ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης που επισκέφθηκε τα Χανιά εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα πολύ σύντομα θα καταστεί ενεργειακός κόμβος στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και την Ευρώπη.

Πέρα από τους οραματισμούς σε ύφεση αλά 1930, η εμπειρία δείχνει πως το παιχνίδι θα είναι ίδιο με εκείνο της στρατηγικής του "χρηματοοικονομικού κέντρου". 


Το χρήμα θα μείνει μόνο στα πάνω πατώματα, χωρίς να κυλήσει προς τα κάτω.

Οπως σήμερα, λίγες τράπεζες κάνουν κουμάντο μολονότι γέμισαν "μαύρες τρύπες" τις οποίες καλύπτει συνεχώς το δημόσιο, έτσι και λίγες εταιρείες υδρογονανθράκων θα έχουν τον έλεγχο με απροσδιόριστες περιβαλλοντικές συνέπειες. 


Χώρια τα γεωπολιτικά παιχνίδια που ανοίγουν ήδη.

Το Σεπτέμβριο η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα αποφασισμένη να επιβάλλει νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων....

Καυτό φθινόπωρο αναμένει την κυβέρνηση καθώς, όπως αποκαλύπτει στο πρωτοσέλιδό της η Real News, το Σεπτέμβριο η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα αποφασισμένη να επιβάλλει νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων....
Η κρυφή ατζέντα της τρόικας για τον ιδιωτικό τομέα είναι, όπως αναφέρει η Real News, η χαριστική βολή σε μισθούς και δώρα και περιλαμβάνει «έξι βόμβες»:

ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ - "ΚΕΡΑΜΙΔΑ" 4,15 ΔΙΣ Αυξάνουν προκαταβολικά τον ενιαίο φόρο ακινήτων επειδή δεν έχουμε να πληρώσουμε!

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η κατάρτιση του νέου επαχθούς ενιαίου φόρου ακινήτων, για το 2014 τον οποίο αυξάνουν προκαταβολικά γιατί ξέρουν ότι δεν θα τον εισπράξουν! 

Υπενθυμίζουμε ότι ο φόρος αυτός θα αντικαταστήσει το ΕΕΤΗΔΕ (Χαράτσι της ΔΕΗ) και το ΦΑΠ, αλλά επί της ουσίας το μόνο που θα κερδηθεί είναι να μην έχουμε το μυαλό μας να πληρώσουμε περισσότερους λογαριασμους, γιατί σε οφειλές θα είναι τα ίδια, και χειρότερα. 

Η κυβέρνηση φιλοδοξεί να μας "ρουφήξει" 4,15 δισ.! 

Ένα ποσό ασύλληπτο, ειδικά αν αναλογιστούμε την οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας των πολιτών, που .....

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 400 ΕΥΡΩ! Θα μας βάλουν να πληρώνουμε και τις ασφαλιστικές εισφορές!

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που θα την επωμισθούν οι πολίτες μέσω φορολογίας εισοδήματος, ή ακινήτων ή και τα δύο εξετάζει η κυβέρνηση. 

Έτσι μετά τα δημοτικά τέλη σύντομα αναμένεται να μας "ξεφουρνίσουν" ότι ουσιαστικά θα πληρώνουμε και τις ασφαλιστικές μας εισφορές!
 
Πρόκειται περί σαδιστών (ο Μαρκήσιος Ντε Σαντ μπροστά τους ήταν άγγελος Κυρίου), γνωρίζουν ότι το 1/4 του πληθυσμού δεν έχει ευρώ στην τσέπη, ότι όλοι πληρώνουμε παράνομη φορολογία που στηρίζεται σε φανταστικά τεκμαρτά εισοδήματα (τα τεκμήρια διαβίωσης είναι μια από τις μεγαλύτερες ληστείες που επιβλήθηκαν επί δικαίων και αδίκων, φυσικά αντισυνταγματικά, αλλά ποιός προστατεύει το σύνταγμα;), μας έχουν κάνει να πληρώνουμε ενοίκιο στο σπίτι μας, και ουσιαστικά ενοίκιο...ύπαρξης (μας επιτρέπουν να αναπνέουμε, αφού πληρώσουμε), και τώρα είχαν την φαεινή ιδέα. 

Ποιός να πληρώσει για τις μελλοντικές συντάξεις, και τα νοσήλια των...υποζυγίων; Μα τα ίδια τα υποζύγια.

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΓΡΟΥ Οι συστημικοί προσπαθούν να αναχαιτίσουν τον Λαϊκό Σύνδεσμο με ανίερες συμμαχίες.

Kοινά ψηφοδέλτια με ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ ακόμα και ... Οικολόγους σκέφτονται να κατεβάσουν οι πολιτικοί "εγκέφαλοι" της ΝΔ στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές για να αντιμετωπίσουν το "τσουνάμι" που ακούει στο όνομα Λαϊκός Σύνδεσμος.
Πρόκειται για μια ιδιότυπη συμμαχία των πλεόν "χρεοκοπημένων", αλλά ακόμα κυβερνητικών κομμάτων ή φίλα προσκείμενων την κυβέρνηση κομμάτων που αγγίζει τα όρια του πολιτικού αμοραλισμού και δεν αφορά πλέον τόσο τον Λαϊκό Σύνδεσμο, όσο του πατριώτες ψηφοφόρους της ΝΔ.
Πώς αισθάνονται που θα τους καλέσουν να ψηφίσουν υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ που έφερε την καταστροφή στην χώρα, όπως τον Γ.Καμίνη στην Αθήνα ή τον Γιάννη Σγουρό για την Περιφέρεια;

Κάρολος Παπούλιας: Ο πρώτος που θα κάτσει στο εδώλιο....

Αυτός ο συμπαθής για πολλούς νοικοκυραίους, που κατοικοεδρεύει στο Μέγαρο της Ηρώδη Αττικού, αυτός που ονομάζουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μόνο αθώος δεν είναι. 

Είναι, μάλλον λόγω του ρόλου του ως του κορυφαίου πολιτειακού μας παράγοντας, ο πρώτος που πρέπει να κάτσει στο
εδώλιο των κατηγορουμένων, για τα μνημόνια και τις συνέπειες τους, στον Ελληνικό λαό.


Μπορεί οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας να έχουν περιοριστεί με την συνταγματική αναθεώρηση που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε και έχει ένα βασικό όπλο....

Η «ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ.....

To ΔΝΤ έχει ήδη σηκώσει το «γάντι» προς την Ευρώπη
Γράφει ο Βαγγέλης Βιζτηλαίος

Οι εκθέσεις που δημοσιοποίησαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την
Ελλάδα έδειξαν με σαφήνεια ότι η μεγάλη σύγκρουση για το ελληνικό χρέος είναι όλο και πιο κοντά, με το Ταμείο να έχει ήδη σηκώσει το γάντι προς τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Η έκθεση που δημοσιοποίησε το ΔΝΤ την Τετάρτη έθεσε για ακόμα μία φορά την ανάγκη της εξασφάλισης της βιωσιμότητας του ελληνικού δημοσιονομικού χρέους, μέσω νέου «κουρέματος» ζητώντας από την Ε.Ε. να δώσει τα .....

ΧΑΡΡΥ - ΚΛΥΝΝ : ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ…

undefined
Πάνω από 100 δις το κόστος της εγχώριας διαπλοκής… 

Ακούσατε ρε ηλίθιοι κομματοπελατοχτυπημένοι που εξακολουθείτε να στηρίζετε τους βι@στές σας;

100 δις!!!


Πόση είναι ρε, η εγχώρια διαπλοκή; 1000; 2000; 3000 αρπακτικά;


Εσείς είστε εκατομμύρια ρε μ@λάκες…

Με όπλο τα ακίνητα υποδουλώνονται οι Έλληνες.

undefined
Τα συνήθη φορολογικά υποζύγια στην Ελλάδα της κρίσης είναι οι ιδιοκτήτες ακινήτων. 
Αντίθετα οι «καλύτεροι του χωριού» είναι όσοι δεν διαθέτουν ακίνητα και επομένως δεν φοβούνται εφορία και τράπεζες.

Το πρώτο πράγμα που απασχολεί τους Έλληνες αυτή τη στιγμή, για όσους βιώνουν από κοντά την κρίση, είναι τα δυσβάσταχτα βάρη που...
συνεπάγεται η ιδιοκτησία ακινήτων. 


Τα κόστη τελών και φόρων που επιβάλλονται στα ακίνητα «δίκην καταιγίδας» έχουν γονατίσει όλους τους Έλληνες, οι οποίοι αδυνατούν να εξεύρουν εισοδήματα.