Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

«Κραχ» στα ακίνητα: Πού πωλούνται σπίτια με... 3.000 ευρώ!

Πάνω από μισό τρισεκατομμύριο ευρώ χάθηκε από την αξία της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων από το 2007 - 2008 μέχρι σήμερα εξαιτίας της δραματικής υποχώρησης των τιμών και της πλήρους απαξίωσης σπιτιών, γραφείων, καταστημάτων, αγροτεμαχίων. Τόσο υπολογίζεται η απώλεια που καταγράφεται μέχρι το τέλος του 2016 καθώς η μείωση τιμών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, ξεπερνά πλέον το 42%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών
πάνω στα οποία βασίζει και τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, η αντικειμενική αξία του συνόλου της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων, προτού ξεκινήσει η κρίση, υπολογιζόταν σε 750 δισ. ευρώ, γύρω στα 650 δισ. τα ακίνητα και άλλα 100 δισ. ευρώ τα αγροτεμάχια.

Με βάση τις εκτιμήσεις της αγοράς, οι αντικειμενικές αξίες την περίοδο 2007-2008 υπολείπονταν των εμπορικών τιμών κατά 40%, δηλαδή το σύνολο της εμπορικής αξίας ξεπερνούσε το 1 τρισ. ευρώ. 

Με δεδομένο ότι μέχρι τώρα η υποχώρηση ξεπερνά το 42%, και κατά πολλούς είναι πάνω από 50% τότε η ...

Οι Κοτζαμπάσηδες (χθες και σήμερα).

Του Κωστή Ανετάκη
Ο ταξικός κι εθνικός εχθρός έχει ήδη καταγγελθεί, αν και ακροθιγώς. Πρόκειται, όπως είπαμε, για την αντικοινωνική μειοψηφία που κατονομάζουμε ως Κοτζαμπάσηδες. 

Είναι η ψευδεπίγραφη μεγαλοαστική τάξη της χώρας (η και λούμπεν αποκαλούμενη) που λυμαίνεται τον
δημόσιο πλούτο καθ’ όλη την ιστορία του υποτελούς ελλαδικού κρατικού μορφώματος, το οποίο αξιώνει να παρουσιάζεται ως δήθεν Ελληνική Δημοκρατία. 

Μια δράκα δέκα ως είκοσι παρασιτικών οικογενειών, μαζί με τους απαραίτητους υποτακτικούς τους, οι οποίοι ευημερούν μέσω της αρπαγής και της λεηλασίας της κρατικής περιουσίας, των δανείων της Αγγλίας, των κεφαλαίων του σχεδίου Μάρσαλ, των κονδυλίων της ΕΟΚ-ΕΕ κλπ, καταδικάζοντας τη χώρα σε μόνιμη υπανάπτυξη και υποταγή. 

Μια κάστα «επιχειρηματιών» που ουδέποτε....

Η Ευρώπη είναι σε δύσκολη θέση – Kαι η διάσωσή της δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση.

Η ευρωπαϊκή ήπειρος έχει έρθει αντιμέτωπη με μια σειρά από σοβαρά προβλήματα κατά τους τελευταίους μήνες. 

Η Βρετανία βρέθηκε εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην Ιταλία, οι ψηφοφόροι απέρριψαν βασικές μεταρρυθμίσεις, σε μια απρόσμενη απόρριψη του κατεστημένου.

Τώρα, εθνικές εκλογές πρόκειται να λάβουν χώρα στην ...

ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ !

Ετοιμη η ηλεκτρονική πλατφόρμα

Τέλη Μαρτίου θα αρχίσουν πιλοτικά οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί κινητών κι ακινήτων μέσω πλατφόρμας, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία των εμπλεκομένων, δηλαδή, οφειλετών, επισπευδόντων και πλειοδοτών.

Οι πλειστηριασμοί έχουν «παγώσει» εδώ και μερικούς μήνες, λόγω....

Δεν τους έχω πλέον εμπιστοσύνη....

Τα δικά μας, δικά τους, και τα"δικά τους" ΚΑΤΑδικά τους...

Γράφει ο Γιώργος Παπανικολάου

Διάβασα στον τοπικό τύπο κάποιο άρθρο, που,αναλύει το θέμα του πλούτου (και των πλουσίων) της οικονομίας, μ έναν απίστευτα απλό τρόπο, που θυμίζει παραμύθι.

Πως δηλαδή οι πλούσιοι με τις ανακαλύψεις τους, προσθέτουν πλούτο στην οικονομία και επομένως εισπράττουν το δίκαιο ποσοστό τους. Και πως χάρη σ αυτούς οι φτωχοί γίνονται λιγότερο φτωχοί, αν και η απόστασή τους απ τους πλούσιους μεγαλώνει ...

ΑΙΔΩΣ ΑΧΡΕΙΟΙ…

Συντονιστές: Οι ηγετικές δυνάμεις και οι μηχανισμοί του 4ου Ράιχ, η «αριστερά» της Παγκοσμιοποίησης, η «ροζ αριστερά» κάθε ποικιλίας και διαστροφής, οι προπαγανδιστικές πόρνες της Νέας Τάξης, οι χρηματιστές και οι τοκογλύφοι με προεξέχοντα το διαβόητο Σόρος… 

Και μόνο αυτό το ΜΕΤΩΠΟ της «αντιρατσιστικής» φρενοβλάβειας αποκαλύπτει όχι απλώς το διεθνές ΚΥΚΛΩΜΑ του 4ου Ράιχ και των επαγγελματιών της προπαγάνδας του, αλλά και τη φαιά ουσία τους, καλυπτόμενη πίσω από τα νεοταξικά «σκιάχτρα»: ....

ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΕΝΟΣ ΠΑΙΚΤΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (ΠΤΕ)

ΒΙΝΤΕΟ

Ο στρατηγός Γεώργιος Αϋφαντής αποδεικνύει με επιχειρήματα ότι όλο το πολιτικό σκηνικό, από....