Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Αντρέας Ζέππος, ο ψαράς από το Αϊβαλί της Μικράς Ασίας που τραγούδησε ο Παπαϊωάννου.

Στην κατοχή μοίραζε ψάρια στους άπορους του Πειραιά, αλλά μετά τον πόλεμο πτώχευσε και του κατέσχεσαν το καΐκι…
Το μελωδικό τραγούδι «Καπετάν Αντρέα Ζέπο» που αναφέρεται στην καθημερινότητα των ψαράδων στη θάλασσα, γράφτηκε το 1946 από τον Γιάννη Παπαϊωάννου για τον φίλο του και φημισμένο ψαρά του Πειραιά, Αντρέα Ζέππο. …
«Μέσ’ απ’ το τσούρμο του βγαίνουν ιππότες έξ’ είν’ απ’ την Κούλουρη κι έξ’ Αϊβαλιώτες»…

Koυρεύουν τις καταθέσεις;

Την καυτή ανάσα του κουρέματος των καταθέσεων αισθάνονται πλέον οι πολίτες μετά τον εφιάλτη του Τσίπρα στο Νταβός.

Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που οι Τσίπρας, Τσακαλώτος και ο special guest star της κυβέρνησης Παυλόπουλος, ζητούν εναγωνίως την επιτάχυνση της αξιολόγησης.


Μόνο που αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, πράγμα που σημαίνει οτι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει σύντομα λεφτά από τους δανειστές.
Το κούρεμα των καταθέσεων μετά από τη κόλαση 5 μνημονιακών χρόνων θα ήταν ....

Η λέξη "Έλληνας" απαγορευόταν επί 1.500 χρόνια με ποινή ΘΑΝΑΤΟΥ.

Όμως στους ραγιάδες εμάς αλλιώς τα διδάσκουν στα σχολεία του Υπουργείου α-παιδείας και Προβατοσύνης!Ας διαβάζουμε τουλάχιστον, να ξέρουμε τι μας γίνεται..

Εσείς το ξέρατε?


Η λέξη "Έλληνας" απαγορευόταν επί 1.500 χρόνια με ποινή ΘΑΝΑΤΟΥ!
Η μεγαλύτερη καταστροφή του ελληνισμού –χωρίς αμφιβολία– έγινε κατά τη διάρκεια του 4ου μ.Χ. αιώνα
Από τότε και για τα επόμενα 1500 χρόνια ακόμη και ...το όνομα Έλληνας απαγορεύτηκε τελείως να χρησιμοποιείται, όπως κι ότι είχε σχέση, ονόματα, επιστήμες, πολιτισμός κλπ..

Στη διάρκεια αυτών των 1500 ετών ψάξτε να βρείτε το όνομα Έλληνας σε ό,τι έμεινε γραπτό στην eλληνική γλώσσα. Δεν υπάρχει. Έγινε καταπιεστικά Ρωμαίος ή Ρωμιός και η Ελλάδα και οι Έλληνες ξεχάστηκαν για πάντα.
Το όνομα Έλληνας ήταν ...

Αλαμπουρνέζικα, η γλώσσα των κουλτουριάρηδων...

Γράφει ο Ντίνος Χριστιανόπουλος

Κουλτουριάρηδες είναι οι διανοούμενοι που δίνουν μεγαλύτερη σημασία στη γνώση και την πληροφόρηση και λιγότερη στο αίσθημα και το βίωμα. Ότι έμαθαν ή δεν έμαθαν έχει γι’ αυτούς μεγαλύτερη αξία από τη σκέψη. 

Κουλτουριάρηδες βρίσκονται σ’ όλες τις εποχές. 

Στην αρχαία Ελλάδα τους κοροϊδεύει πολύ άσχημα ο...
Αριστοφάνης επειδή χρησιμοποιούσαν πάντα καινούριες και παράξενες λέξεις για να ξιπάσουν τον κόσμο. 

Και οι σοφιστές ήταν ένα είδος κουλτουριάρηδων της εποχής τους, γιατί έδωσαν πολλή σημασία στη γνώση και όχι στη σωστή κρίση. 

Αλλά και παλαιότερα όταν λέγαμε «οι διανοούμενοι» ή «οι άνθρωποι των γραμμάτων» νιώθαμε κάτι σαν δυσφορία και ενόχληση, γιατί καταλαβαίναμε ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν ξεφύγει πολύ από τη ζωή εν ονόματι δήθεν της τέχνης. 

Αυτοί νομίζανε ότι, επειδή ήτανε άνθρωποι των γραμμάτων, έπρεπε να μιλούν με ειδικό λεξιλόγιο, να καταλαβαίνονται μεταξύ τους, κι ας μην τους καταλαβαίνουν οι άλλοι. 

Σε τελική ανάλυση, οι κουλτουριάρηδες είναι ψευτομορφωμένοι. 

Μόνο ένας ψευτομορφωμένος μπορεί ....

ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΟΧΗ ΣΑΣ… ΗΛΙΘΙΟΙ!


Ο Γερμανός γκαουλάιτερ, Βόλφ(λύκος)γκανγ Σόιμπλε, στο Νταβός της παγκόσμιας νεοταξικής ελίτ όπου με περισσή αφέλεια πήγε και ο Έλληνας πρωθυπουργός, αποκάλεσε στο πρόσωπο του όλο τον Ελληνικό λαό ότι είναι ηλίθιος, ότι κατέχεται από μια σκληρή κατοχή και ότι δεν έχει δικαίωμα να εξακολουθεί να ζει σε αυτή την χώρα και πολύ περισσότερο να διεκδικεί καλύτερη ζωή.

Η ιστορική αυτή προσβολή στο...

Η κυβέρνηση και οι δανειστές έχουν βάλει στόχο όλες τις επαγγελματικές τάξεις της χώρας.

Είναι πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας που βλέπουμε την γαλότσα και την γραβάτα σε παράλληλες κινητοποιήσεις. 

Αυτό δείχνει ότι...

ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑ ΡΩΣΙΑΣ...

Την επισφράγιση της πλήρης στρατιωτικής συμμαχίας και συνεργασίας της Γερμανίας με την Τουρκία του Ερντογάν, επικύρωσε η σημαντική όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, επίσκεψη της Γερμανίδας υπουργού Εξωτερικών, γνωστή για τα έντονα αρντιρωσικά της αισθήματα, Ursula von der Leyen στην Τουρκία και η συνάντηση της με τον Τούρκο συνάδελφο της, İsmet Yılmaz.

Η πολύ φιλόδοξη και επίδοξη διάδοχος της Άγγελλα Μέρκελ στην γερμανική καγκελαρία, πραγματοποίησε...
πολύ σημαντική επίσκεψη στην Τουρκία στην στρατιωτική βάση του Ιντζιρλίκ όπου....

Ο Tsipras,συνηγόρησε υπέρ της συνέχισης,των κυρώσεων στην Ρωσία.

TsipPorosh
Με μια άνευ προηγουμένου κίνηση,o Alex Tsipras,συναντήθηκε  στο Νταβός της Ελβετίας[βλ.φώτο]στην καπιταλιστική-μασωνική αυτή συνάθροιση,με τον φασίστα πρόεδρο της Ουκρανίας,Ποροσένγκο!!!

Σαν να μην έφτανε αυτό,ο Tsipras,συνηγόρησε υπέρ της συνέχισης,των κυρώσεων στην Ρωσία για να..»ενθαρυνθεί στην συνέχιση της τήρησης,των συμφωνιών του Μινσκ2!!!»


Η πισώπλατη αυτή μαχαιριά,δεν....

Μια αναφορά που προκάλεσε πανικό στον Σουλτάνο και σε ολόκληρη τη Δύση!

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Μια περίεργη αναφορά έλαβε σήμερα το λευκό παλάτι του Σουλτάνου Έρντογάν, που προκάλεσε τον πανικό ανατολής και δύσης και συγκεκριμένα Αμερικής, Γερμανίας, Γαλλίας και Τουρκίας και κυρίως του Έρνι…


Σύμφωνα με αναφορά του ειδικού τάγματος παρακολουθήσεων συνόρων (βασικά η αντικατασκοπεία που δρα εντός των συνόρων της Συρίας) ανάφερε σήμερα στο Σουλτάνο ότι, στη συνοριακή γραμμή μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, εντοπίσθηκαν στρατιωτικοί μηχανικοί του ρωσικού στρατού.


Αυτό σαν είδηση μπορεί να μην λέει τίποτα στους περισσότερους.
Όχι όμως σε όσους από εμάς γνωρίζουμε την στρατιωτική πολεμική τακτική και κυρίως σε όσους γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας του ρωσικού στρατού.

Οι Ρώσοι, σε αντίθεση με άλλες χώρες, δεν....