Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Δολοφονήθηκε ο Μακαριστός Χριστόδουλος;;;

Πολλά ερωτηματικά εγείρει η αποκάλυψη ότι ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος πέθανε κάτω από περίεργα αίτια.

Νέα στοιχεία αποκαλύπτουν οτι ο Χριστόδουλος δολοφονήθηκε!

Χαμογελούσε κι έλαμπε το πρόσωπό του. Οργιζόταν με το άδικο και έτρεμε η γη. Κήρυσσε και άφηνε άφωνο το ποίμνιο. Έγραφε και προκαλούσε ταραχή. Δάκρυζε και σκορπούσε ρίγη συγκίνησης.

Ο Χριστόδουλος υπήρξε αναμφισβήτητα ένας μεγάλος και σύγχρονος πνευματικός, θρησκευτικός ηγέτης, για τον οποίο εχθροί και φίλοι έλεγαν ότι θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν πολιτικός.

Κι αυτό πολλούς, δικαίως ή αδίκως, τους τρόμαζε. ...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΣΤΟ ELNEWS-HELLENICPRIDE!! “Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ!!! “

1) Πολλοί επιμένουν πως ο Σαμαράς θέλει και θα καταφέρει τελικά να βγάλει την Χρυσή Αυγή εκτός νόμου. Είναι εφικτό κάτι τέτοιο νομικά;;; και αν τελικά το πετύχει υπάρχει ήδη κάποιο σχέδιο από πλευράς σας;; Να περιμένουμε ακόμα και την ίδρυση νέου κόμματος;;                                                                                                          
Ο Σαμαράς έλεγε προ μηνών, όταν έστησε το τσίρκο με τις παράνομες συλλήψεις μας ότι θα μας λιώσει, θα μας συντρίψει και άλλα τέτοια φαιδρά. Το μόνο που κατάφερε να λιώσει ο Σαμαράς είναι το απόκομμα της ΝΔ, που το παρέλαβε στο 30% και σε λίγο θα το φτάσει στο 3%. Το Σύνταγμα των Ελλήνων δεν επιτρέπει την απαγόρευση κόμματος. Ο Σαμαράς ονειρεύεται ότι......

Νίκος Αλέφαντος: “Η Χρυσή Αυγή θα δυναμώσει κι άλλο στις ευρωεκλογές... ο φτωχός λαός θα εκδικηθεί το Σύστημα!”

 Όσοι γνωστοί δεν είναι κολαούζοι του συστήματος, διαπιστώνουν το αυτονόητο: ότι ο λαός στρέφεται στη Χρυσή Αυγή, η οποία δυναμώνει καθημερινά.

Ο Νίκος Αλέφαντος δεν είναι μόνο ο καλύτερος Έλληνας προπονητής (μακράν από τον δεύτερο), αλλά έχει και άποψη για τα γενικότερα προβλήματα του λαού και της κοινωνίας, την οποία δε διστάζει να λέει, χύμα και τσουβαλάτα. 


Γινόμενος έτσι αντιπαθής στα διάφορα λαμόγια. Σας παραθέτουμε την άποψη του αγνού και λαϊκού αυτού ανθρώπου, για το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου:

«Χρόνια πολλά σας εύχομαι, αλλά δεν θα μείνω στα συνηθισμένα. Μιλάω με πολύ κόσμο στη γειτονιά μου, και...

«Οχι» στην ΕΕ λέει το 75% των Κυπρίων.Ευρωσκεπτικισμός ...παντού !!!

Απαξιωτική κρίση για την ΕΕ (75%) και το πολιτικό σύστημα (91%) έχουν οι Κύπριοι, σύμφωνα με την έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Ευρωβαρόμετρο».

Εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μόνο το 17% των Κυπρίων, ενώ...το 75% απάντησε «όχι». 

Οι μέσοι όροι στην ΕΕ ήταν 31% και 58% αντίστοιχα.

Στην ερώτηση, εάν η ΕΕ είναι υπεύθυνη για τη σημερινή λιτότητα το 77% των Κυπρίων απάντησε «ναι» και το 19% «όχι».

Η κρίση και η λιτότητα έχουν μειώσει τον αριθμό των υποστηρικτών της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και του ευρώ, που είναι πλέον μειοψηφία.

Χέλμουτ Σμιτ: Πρέπει να γίνει κούρεμα στο ελληνικό χρέος.

Η ιστορική φυσιογνωμία της Γερμανίας δηλώνει ότι χρειάζεται διεθνής συνδιάσκεψη πιστωτών για το ελληνικό χρέος, ώστε να γίνει αναδιάρθρωση και να διαγραφεί μέρος των δανείων από τις κυβερνήσεις και την ΕΚΤ

Αναγκαία, αλλά και αναπόφευκτη χαρακτηρίζει μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με...

ΥΣΤΕΡΗΣΗ 600 ΕΚΑΤ. ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Και οικονομικά χαμένοι και παγωμένοι και μολυσμένοι απο την αιθαλομίχλη.

ο ποσό των 600 εκατομμυρίων ευρώ έχει χάσει το ελληνικό Δημόσιο από την εμμονή της μνημονιακής κυβέρνησης και του υπαλλήλου της τρόικας Γ. Στουρνάρα στη διατήρηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και του υψηλού ΦΠΑ στα καύσιμα. 
Κι αυτό συμβαίνει τη στιγμή που οι Έλληνες παγώνουν, καίγονται από τα τζάκια και τις ξυλόσομπες στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν, πεθαίνουν από τις αναθυμιάσεις των μαγκαλιών και απειλούνται με μόλυνση και καρκίνο απο την αιθαλομίχλη.
Οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών από το φαινόμενο της αιθαλομίχλης, αλλά ο υπουργός Οικονομικών παραμένει πιστός στις εντολές της τρόικας και με τη στήριξη του Α. Σαμαρά αρνείται να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Γράφει στα παλαιότερα το υποδημάτων του τους βουλευτές της Ν.Δ. που ζητούν τη μείωση του ΕΦΚ και επιδεικτικά αδιαφορεί για τους συνεχούς θανάτους από τζάκια και ξυλόσομπες.
Ήρθε και το ΠΑΣΟΚ να κάνει προτάσεις για τον περιορισμό της αιθαλομίχλης. Ποιος, ο ....

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ! ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ .

Για τους πολίτες που δεν παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις θα τους έρθει «ταμπλάς» : 

Τρόικα και κυβέρνηση διαπραγματεύονται και νέα μέτρα από τις αρχές του 2014!

Μετά τον εξουθενωτικό Ενιαίο Φόρο στα Ακίνητα , μετά τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις στα καθυστερούμενα χρέη προς το δημόσιο και τη μερική άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία, έρχονται και νέα «πεσκέσια» στον ελληνικό λαό , προκειμένου , υποτίθεται, να καλυφθούν σειρά από «κενά» και κυρίως το ....

Η πυραμίδα του χρέους καταρρέει πάντα από την κορυφή...

Η πυραμίδα του χρέους καταρρέει πάντα από την κορυφή
Ας υποθέσουμε ότι έχετε δανεισθεί από μία ομάδα ανθρώπων και ότι αυτή η ομάδα χρεοκοπεί λόγω υπερβολικών χρεών. 

Έχετε κάποιο συμφέρον να συνεχίζετε να πληρώνετε τα χρέη σας στους χρεωκοπημένους, ακόμα και αν μπορείτε να συνεχίσετε την καταβολή τους;
Η λογική απάντηση είναι όχι.

Τα λεφτά που ενδεχομένως θα δίνατε δεν θα τα έπαιρνε ο χρεοκοπημένος, αλλά ο διαχειριστής της πτώχευσης του.

Είναι πολύ αμφίβολο ότι ο διαχειριστής θα έμπαινε στον κόπο να σας κυνηγήσει για τα χρέη σας.

Το καθήκον του διαχειριστή μίας πτώχευσης είναι να περιορίσει την ζημία και όχι να βγάλει κάποιο κέρδος απ’ αυτήν.

Αρχικά ο διαχειριστής θα προσπαθούσε να ρευστοποιήσει την αδέσμευτη περιουσία και να αδρανοποιήσει τον χρεοκοπημένο.

Ο χρεοκοπημένος δεν έχει συμφέρον να συνεργασθεί μαζί του, καθώς οι οποιεσδήποτε εισπράξεις δεν θα μπορούσαν ποτέ να τον ξεχρεώσουν τελικά.

Αν θεωρήσουμε όλα τα παραπάνω ως λογικά και δεδομένα δεν μπορούμε παρά να απορήσουμε με τα όσα συμβαίνουν στον ελληνικό τραπεζικό τομέα.

Παραμονές Παγκοσμίου Πολέμου...

Βασίλης Βιλιάρδος
Η καγκελάριος της Γερμανίας εξέφρασε τους φόβους της για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της Ευρωζώνης – λέγοντας πως η σημερινή κατάσταση είναι η ίδια με αυτήν που επικρατούσε 100 χρόνια πριν, όταν ακολούθησε η διεθνής σύρραξη 

Παραμονές Παγκοσμίου Πολέμου
Χωρίς κράτος δικαίου, χωρίς σταθερούς κανόνες σεβαστούς από όλους, χωρίς κοινωνία των πολιτών, χωρίς αποτελεσματικό σύστημα λογοδοσίας, χωρίς ορθολογισμό και ισόρροπη ανάπτυξη πολλαπλών πυλώνων της οικονομίας, ισχυρή οικονομία δεν δημιουργείται.
Προϋπόθεση για την ισχυρή οικονομία είναι η ισχυρή κοινωνία. Η αλήθεια αυτή είναι τόσο παλαιά, ώστε αρκεί κανείς να διαβάσει τον Θουκυδίδη για να δει τον Περικλή να δηλώνει πως «όταν ευημερούν οι πολίτες αλλά δυστυχεί η πόλη, μόνο συμφορές είναι δυνατόν να προκύψουν για όλους» (ακόμη και γι’ αυτούς που τώρα ευημερούν) – ενώ, αντίθετα, όταν ευημερεί η πόλη, η ευημερία των πολιτών είναι δεδομένη και βιώσιμη”.

Ανάλυση
Βιώνοντας τα τελευταία χρόνια την πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική κατάρρευση της πατρίδας μας, την υπαγωγή της στο ΔΝΤ, το διεθνή εξευτελισμό, την επαίσχυντη «επαιτεία» διαδοχικών....

Χωρίς κατ ουσίαν, εισόδημα 1,3 εκατ. εργαζόμενοι και συνταξιούχοι...








Χιλιάδες εργαζόμενοι που κατέθεσαν αίτηση συνταξιοδότησης περιμένουν για μήνες τη σύνταξη - Απλήρωτοι 6 στους 10 εργαζόμενους.

Δραματικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως για τις εργασιακές σχέσεις αλλά και το αλαλούμ που επικρατεί στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με έρευνες, ένα εκατομμύριο και πλέον εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι από ένα μήνα μέχρι και ένα χρόνο, ενώ περισσότεροι από 350.000 συνταξιούχοι περιμένουν την σύνταξή τους, έχοντας καταθέσει τους φακέλους τους εδώ και μήνες.

Και ενώ οι εργοδότες χρησιμοποιούν κάθε τρόπο για να δικαιολογήσουν την καθυστέρηση στην πληρωμή των μισθών ή και στη μη ....

Πεονία και Νεοφεουδαλισμός η ώρα των κατασχέσων έχει φτάσει.....

Δημοκρατία
O «ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ» γίνεται καλύτερα κατανοητός ως ένα σύστημα με μια σειρά από στάδια. Ο βιομηχανικός καπιταλισμός παραχώρησε τη θέση του στον χρηματοοικονομικό καπιταλισμό, ο οποίος εξελίχθηκε από τον καπιταλισμό των συνταξιοδοτικών ταμείων της δεκαετίας του ‘Α50 και τον αμερικανικό νομισματικό ιμπεριαλισμό από το 1971 όταν το πλαστό δολάριο (που δημιουργήθηκε κυρίως για τη χρηματοδότηση των παγκόσμιων στρατιωτικών δαπανών των ΗΠΑ) έγινε η παγκόσμια νομισματική βάση.
Το πλαστό πιστωτικό δολάριο κατέστησε εφικτή τη δημιουργία της οικονομίας «φούσκας» μετά το 1980 και το υποσκήνιό του, τον καπιταλισμό-καζίνο. Αυτά τα οικονομικά ραδιενεργά στάδια παρακμής οδήγησαν στον αποπληθωρισμό του χρέους μετά το 2008 και κατέληξαν τελικά στη διαμόρφωση ενός καθεστώτος πεονίας και στη λιτότητα της νεο-δουλοπαροικίας.
Η τελική έκβαση του δυτικού καπιταλισμού είναι...

Δεν θα πάρουμε σύνταξη ... ποτέ! Αύξηση ορίων ηλικίας στα 68 θέλει η Ε.Ε.

 “Βλέπουν” μέσο όρο ηλικίας τα 83 για τους άνδρες και τα 85 για τις γυναίκες.

 Δεν βγαίνουν τα Ταμεία και αυξάνουν τα όρια για τη σύνταξη.


- Αλλαγή κάθε τρία χρόνια με αύξηση των χρόνων εργασίας


- Μειώνονται ταυτόχρονα οι συντάξεις και βάζουν στο παιχνίδι ιδιωτικές εταιρείες

Και... ξαφνικά θα γίνουμε όλοι....

Τα ανδρείκελα των μοχθηρών κερδοσκόπων και τα «αριστερά» δεκανίκια τους…

Αυτή η κυβέρνηση θα καταγραφεί στην ιστορία σαν το πιο μελανό, αλλά και μοχθηρό, στίγμα του δωσιλογισμού: Του φασισμού των άπληστων κερδοσκόπων.

Τα ανδρείκελα αυτά του 4ου Ράιχ δεν καταλήστευσαν μόνο τον ελληνικό λαό, δεν τον έριξαν μόνο στα έσχατα όρια της καταστροφής και εξαθλίωσης, αλλά τώρα πάνε να του πάρουν και το σπίτι, να τον πετάξουν κυριολεκτικά στο δρόμο, χωρίς τροφή και χωρίς σπίτι, χωρίς τίποτα: Αγριότητα και κτηνωδία ιστορικά πρωτοφανής.

Φυσικά ανάλογη θα είναι και η εκδίκηση της....

Η πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας ¨¨Ερντογάν¨¨ είναι γεγονός;

Νικηφ. Λύτρα, Η πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας από τον Κανάρη(π. 1866-1870). Λάδι σε μουσαμά, 143 εκ. x 109 εκ. Πινακοθήκη Αβέρωφ, Μέτσοβο(http://kallimasia.blogspot.gr)

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Σύμφωνα με δημοσίευμα που εμφανίστηκε στην εφημερίδα Yenişafak daily ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Τουρκία Francis Ricciardone φέρεται να είπε στους πρεσβευτές της ΕΕ που επίσης υπηρετούν στην Άγκυρα σε ιδιωτική συνάντηση στις 17 Δεκεμβρίου (στις αρχές δηλαδή διερεύνησης του σκανδάλου) ότι οι ΗΠΑ είχαν ζητήσει από την Άγκυρα να διακόψει τις οικονομικές της σχέσεις η τουρκική τράπεζα Halkbank με το Ιράν.

¨¨Ζητήσαμε το τέλος των οικονομικών σχέσεων της Halkbank με το Ιράν αλλά αυτοί δεν μας άκουσαν. 


Αυτό τον καιρό παρακολουθείτε την κατάρρευση μιας αυτοκρατορίας¨¨! (εννοώντας την Τουρκία), φέρεται να είπε ο Αμερικανός πρεσβευτής σύμφωνα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, εξοργίζοντας τον Ερντογάν, ακόμη ....