Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Άνθρωπος του Σημίτη και εκλεκτός της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, ο νέος υπουργός οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης!


Ο Γκίκας Χαρδούβελης αναλαμβάνει νέος υπουργός Οικονομικών, διαβάζουμε από το βιογραφικό του:Την τετραετία 2000–2004 διετέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Σημίτη. 

Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε κεντρικές τράπεζες και τον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα: Υπήρξε ο Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος(1996-2000), Οικονομικός Σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1994-1995), όπου υπήρξε Αναπληρωτής του Διοικητή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και Σύμβουλος Ερευνών στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης (1987-1993).

 Στο εξάμηνο της κυβέρνησης συνεργασίας στην.....

Αποκάλυψη! Να τι διδάσκουν στα αλβανικά σχολεία της Ελλάδας!

Αποκάλυψη! Να τι διδάσκουν στα αλβανικά σχολεία της Ελλάδας!Με αφορμή την ίδρυση ενός ακόμη αλβανικού σχολείου στην Ελλάδα (στην Καλαμαριά) και την ανάληψη από τον εκδοτικό οίκο ''Αλμπα" της εκτύπωσης των βιβλίων και όποιων άλλων διδακτικών βοηθημάτων χρειαστούν, αξίζει να μαθευτεί το περιεχόμενο των βιβλίων που διδάσκονται οι μαθητές των αλβανικών σχολείων.

Οι νεαροί Αλβανοί, μέσα από τα νέα επίσημα σχολικά βιβλία τους μαθαίνουν την Ιστορία της «Μεγάλης Αλβανίας» και διδάσκονται, μεταξύ άλλων, ότι «η Βορειοδυτική Ελλάδα, από τη Φλώρινα έως την Πρέβεζα, είναι αλβανικό εθνικό έδαφος στο οποίο.....

Γιατί οι Γερμανοί θέλουν να μας «δέσουν» με νέο δάνειο......

Οι ευρωεκλογές πέρασαν και οι Γερμανοί επανήλθαν… δριμύτεροι με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να μας απειλεί με «μεταρρυθμίσεις ή έξοδο από το ευρώ», όσο και εάν μετά το Βερολίνο προσπάθησε να τα μαζέψει.

Επίσης, αίσθηση προκάλεσε και η εκτίμηση του ότι η Ελλάδα θα χρειασθεί και ένα νέο πακέτο βοήθειας, αν και μικρότερο των δύο προηγούμενων και δεν θα ξεπεράσει τα 10 δισ., το οποίο ασφαλώς θα συνοδευθεί με νέο μνημόνιο.
Όπως έχει γράψει το «Χ», πριν ακόμη βγούμε στις αγορές, το Βερολίνο και η Τρόικα ήταν αντίθετοι στο σχέδιο επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές χρέους το 2014, καθώς υπήρχαν .....

«Μπαταχτσής» 5 δισεκατομμυρίων το Δημόσιο......και ιστορίες με αγρίους ΤΑ περί ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ...

Στα 4,765 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Απρίλιο, έναντι 4,719 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία μηνιαίας παρακολούθησης των μεγεθών της γενικής κυβέρνησης που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
 
Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ανήλθαν σε 531 εκατ. ευρώ, έναντι ....

Ο ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ ....ΤΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΩΝ.....

Η διπλανή εικόνα δείχνει το χώρο όπου διαμένουν τα μέλη της λέσχης Bilderberg, στο St.Moritz της Ελβετίας, εκεί όπου θα γίνει και η κρυφή συνάντηση των μελών για να αποφασισθεί τί προκειται να γίνει το 2011-2012...

Οι Ελληνες που θα συμετάσχουν είναι οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι:

Γεώργιος Παπακωνσταντινου ( Υπουργός Οικονομίας) Αυτός που πέρυσι πηρε εντολές πάλι απο την συναντηση των Bilderberg και κατέστρεψε την Ελλάδα στην οικονομία...

ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ...





























O Γκίκας Χαρδούβελης, καθηγητής στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού Σχεδιασμού,
-Ο κ. Χαρδούβελης είναι Τακτικός Καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

-Είναι (ήταν) Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου της.......

Ποιος είναι νέος "τσάρος" της ελληνικής οικονομίας, Γκίκας Χαρδούβελης....Είπε το να σταματήσει η ύφεση ..δεν σημαίνει ότι σταματά η Φτώχεια...

Ποιος είναι ο Γκίκας Χαρδούβελης που διαδέχεται τον Γιάννη Στουρνάρα στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Τι είχε δηλώσει για την πορεία της ελληνικής οικονομίας (vid)
Πλούσιο είναι το βιογραφικό του Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος διαδέχεται τον Γιάννη Στουρνάρα στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Ο κ. Χαρδούβελης έχει διατελέσει καθηγητής στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Οικονομικός Σύμβουλος & Επικεφαλής Οικονομικών Μελετών του ομίλου της EUROBANK.
Στο εξάμηνο της κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα (Νοε.2011 - Μάιος 2012) διατέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.
Είναι Ερευνητικός Εταίρος στο Centre for Economic Policy Research του Λονδίνου και στο Centre for Money, Banking and Institutions του Surrey Business School. Είναι μέλος του .....

Πώς γλίτωσαν οι ελληνικές τράπεζες το κραχ.

Με τρεις έκτακτες εισαγωγές μετρητών, μια από την κεντρική τράπεζα της Ιταλίας και δυο από την κεντρική τράπεζα της Αυστρίας, η Τράπεζα της Ελλάδος κατάφερε να ανταπεξέλθει στην έκτακτη ζήτηση για μετρητά που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της κρίσης και κορυφώθηκε λίγο πριν τις εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012.

Μέσα από αυτές τις χρηματαποστολές, η ΤτΕ ενίσχυσε την αξία των
χαρτονομισμάτων που είχε στο θησαυροφυλάκιό της κατά 5,26 δισ. ευρώ και μπόρεσε να αποτρέψει ένα bank run με καταστροφικά αποτελέσματα για τη χώρα, σύμφωνα με ....

Η Βουλγαρία αναστέλλει όλες τις εργασίες για τον South Stream.

Η Βουλγαρία δεν θα συνεχίσει τις εργασίες για το έργο του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου South Stream εάν δεν λάβει το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Πλάμεν Ορεσάρσκι.

Προχωρώντας σε μια κίνηση η οποία ενδέχεται να κλιμακώσει τις εντάσεις ανάμεσα
στη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κομισιόν ζήτησε την περασμένη εβδομάδα από τη Σόφια να αναστείλει κάθε δραστηριότητα για τον αγωγό South Stream ενόσω αναμένεται να εκδοθεί μια απόφαση για το εάν αυτός .....

ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΛΙΑΣ : Ο Αρχηγός Ντράγκι και η Ανάπτυξη.Στην ευρωζώνη όλοι είναι... νεοφιλελεύθεροι. .....

   Ο Αρχηγός Ντράγκι και η Ανάπτυξη
Σπύρος Στάλιας, ΜΑ, Ph.D
πρ. Διευθύνων Σύμβουλος ΟΛΠ

Δεν έχουν περάσει ούτε καν δεκαπέντε μέρες από τις Ευρωεκλογές και ο πραγματικός αρχηγός της ΕΕ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, ο κύριος Ντράγκι, μετά από το μήνυμα του ευρωσκεπτικισμού που εστάλη από όλη την Ευρώπη, πλην Ελλάδος, αποφάσισε να μιλήσει. 


Εξήγγειλε λοιπόν ότι εφ εξής το βασικό επιτόκιο δανεισμού των Τραπεζώναπό την ΕΚΤ θα είναι γύρω στο μηδέν. Κατά συνέπεια οι εμπορικές τράπεζες δεν θα έχουν κανένα λόγο να μην δανείζουν με ελάχιστα επιτόκια τις επιχειρήσεις, κι έτσι η ανάπτυξη είναι προ των πυλών. 

Το άκουσε αυτό και η Ελληνική Κυβέρνηση και αποφάσισε να μακιγιαριστεί και να φτιαχτεί κάπως για να υποδεχτεί την ανάπτυξη.


Ποιο είναι το βασικό ....

Μετά τη Βουλγαρία και η Σερβία σταματά τις εργασίες για τον South Stream...



Μετά τη Βουλγαρία και η Σερβία ανακοίνωσε ότι σταματά τις εργασίες για την κατασκευή του South Stream, του αγωγού μέσω του οποίου θα διοχευτεύεται το ρωσικό ...