Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

70 δις ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο! Τέτοια επιτυχία, μόνο το 1943!!!

ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ - Μόνο επί κατοχής η Ελλάδα επέτυχε τέτοιο οικονομικό θαύμα!

Νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ύψους 1,47 δις ευρώ δημιουργήθηκαν τον Αύγουστο. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων...

Πως φούσκωσαν την κρίση...

Η κρίση χρέους που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη, με επίκεντρο την Ιρλανδία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Κύπρο, επηρεάζει και επιδεινώνει την κατάσταση συνολικά της παγκόσμιας οικονομίας. 

Χωρίς να...
εξαιρείται ούτε καν η οικονομία των ΗΠΑ.

Για την…

Πάνω από τους μισούς Έλληνες αδυνατούν να πληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις!

Περισσότεροι από τους μισούς πολίτες δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, σύμφωνα με το «Οικονομικό Βαρόμετρο» του ΕΒΕΑ

«Είναι προφανές ότι η Ελληνική κοινωνία έχει φθάσει στα όρια της αντοχής της, καθώς περισσότεροι από τους μισούς πολίτες δηλώνουν ότι δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. 

Την ίδια στιγμή...

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ «ΑΓΟΡΕΣ» ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!

Κανένας όμως δεν τολμάει να τους κατονομάσει δημοσίως! 

Τους τελευταίους μήνες γίνονται συζητήσεις σε όλα σχεδόν τα Ελληνικά και ξένα ΜΜΕ για την οικονομική κρίση και τα χρέη κάθε χώρας. 


Πολλοί από εμάς...

Η κυβέρνηση νομοθετεί το "bail in" για δήμευση καταθέσεων και κάτω των 100.000 ευρώ!!!

ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ... ΕΓΚΛΗΜΑ!

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο εκλεκτός της τρόικας Γιάννης Στουρνάρας «ανοίγει» οριστικά το δρόμο για την κατάσχεση των τραπεζικών καταθέσεων και κάτω των 100.000 ευρώ προωθώντας στη Βουλή για ψήφιση νομοσχέδιο θεσμοθέτησης τη διαδικασία του «bail in» με πρόσχημα τη διάσωση των τραπεζών.
Αφού η Ελληνόφωνη κυβέρνηση...

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: Στο «σφυρί» και η υγεία για χάρη των τραπεζιτών!

Τα ίδια αρπακτικά που κατάφεραν να βάλουν χέρι στα σπίτια και τις ιδιοκτησίες των Ελλήνων πολιτών, τα ίδια κοράκια που έχουν υποβάλει τον Ελληνικό λαό σε υποχρεωτική αφαίμαξη, οι ίδιοι αυτοί τοκογλύφοι αλώνουν τώρα και την υγεία!

Με όρους πλιάτσικου και με...

Ρώτησαν τον Σαμαρά για τα Σκόπια και απάντησε η… Μέρκελ..

Η Άνγκελα Μέρκελ απάντησε σε ερώτηση που αφορούσε την Ελλάδα και τα Σκόπια και ο Αντώνης Σαμαράς απλά συμφώνησε…. σχεδόν σιωπηλά. 

Το περιστατικό έγινε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, της Γερμανίδας καγκελαρίου και του Έλληνα πρωθυπουργού……

Τρόικα: Νεο μνημόνιο ή μας δίνετε 65 δις.....

bankster (1)Για να φύγει η Ελλάδα από το μνημόνιο απαιτούνται 65 δισ. έως το 2020 ως απόθεμα για να πληρώνεται το χρέος.
Η Ελλάδα δύσκολα θα ξεφύγει από τα «νύχια» των δανειστών. Ενεργοποίηση μιας «ρήτρας» για την δημιουργία ειδικού «κουμπαρά» για την αποπληρωμή του χρέους,θέτει ως προϋπόθεση η τρόικα για την έξοδο της Ελλάδας από τον μηχανισμό στήριξης.
Πρόκειται για μία από τις πολλές ρήτρες που ....

Πάνω απ’ όλα δεν ξεχνώ ότι η πατρίδα μου έχει περιπέσει σε αφάνεια, ότι έχει γίνει του κλώτσου και του μπάτσου


Δεν ξεχνώ ότι ο κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου υποδούλωσε τη χώρα στους δανειστές της -παραβιάζοντας το Σύνταγμα. Διότι αντί να υπερασπισθεί τον λαό καθώς αυτό προβλέπει, τονπαρέδωσε και τον πρόδωσε

Δεν ξεχνώ τον τρόπο που φουσκωξεφούσκωναν οι επιτήδειοι ταελλείμματα, ώσπου να φανεί νόμιμη η ανομία.
Δεν ξεχνώ την ……

ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΙΑΣΚΟΥ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕΡΚΕΛ-ΣΑΜΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ… ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΩΝ SPREADS ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ...

Πισω λοιπόν απο τα χθεσινά διθυραμβικά πρωτοσελιδα της διαπλοκής, κρύβεται δια στόματος πρωθυπουργούενα πρωτοφανές φιάσκο με σοβαρές προεκτάσεις.
Επεισόδιο πρωτο: Ο παραιτηθείς πρέσβης μας στο Βερολινο, ειναι συγγενής του πρωθυπουργού (!) Δεύτερος ξάδελφος.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Με εταιρεια “αχυρο” χτύπησε η Πειραιώς το Ντυνάν στον …πλειστηριασμό της!

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ!
Μηπως κύριε Σάλλα θα εκχωρησετε την αχυρενια εταιρεια στον κύριο Βγενοπουλο; Ή απλως αποφασίσατε να παίξετε τον νοσοκόμο, ε, και η κυβερνησούλα σας είπε να σας κανει ενα δωράκι…

Τα ίδια αρπακτικά που κατάφεραν να βάλουν χέρι στα σπίτια και τις ιδιοκτησίες των Ελλήνων πολιτών, τα ίδια κοράκια που έχουν υποβάλει τον ελληνικό λαό σε υποχρεωτική αφαίμαξη, οι ίδιοι αυτοί τοκογλύφοι αλώνουν τώρα και την υγεία!
Με όρους πλιάτσικου…

Όσοι βγουν σε σύνταξη από 1/1/2015 και μετά μόνο να χάσουν έχουν. Αντίθετα όσοι μπορούν να βγουν σε σύνταξη μέχρι στις 31/12 του 2014 έχουν πολλά κέρδη.

4Έτσι όσοι μπορούν σπεύδουν να κάνουν αίτηση για σύνταξη ώστε να προλάβουν τις μειώσεις από τον νέο υπολογισμό για τη σύνταξη.
Από το 2015 και ύστερα θα υπάρχει η βασική σύνταξη των 360 ευρώ, όση είναι και αυτή του ΟΓΑ δηλαδή και στο ποσό αυτό θα συμπληρώνεται η αναλογική η οποία θα αντιστοιχεί στον μισθό και τα έτη ασφάλισης.
Μέχρι το τέλος του έτους για το ποσό της σύνταξης υπολογίζεται η καλύτερη μισθολογική πενταετία ως το 2010 και ο μέσος όρος μισθών από το 2011 ως το 2014.
Αντίθετα για όσους βγουν σε σύνταξη από 1/1/2015……

Aυτό χρειάζεται η Ελλάδα και το timing είναι το πλέον κατάλληλο. Αυτό που λείπει στην Ελλάδα είναι η ελπίδα. Η λιτότητα μοιάζει ατέλειωτη. Στην Αμφίπολη είδαν την ελπίδα για κάτι καινούργιο και άφθαρτο που θα μπορούσε να αναγεννήσει την Ελλάδα”

Μενδώνη στο Bloomberg: Πρόβλημα η λιτότητα. Μπορεί ιδιώτες να χρηματοδοτήσουν τις ανασκαφές στην Αμφίπολη… 
Σκέφτονται να βάλουν ιδιώτες στις έρευνες στην Αμφίπολη; Αντιδρούν οι αρχαιολόγοι στο ενδεχόμενο να μπουν ιδιωτικά κεφάλαια στον πολιτισμό. 

“Δεν είμαστε αντίθετοι στους σπόνσορες” λέει η Μενδώνη. 

Όταν οι Έλληνες αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τις Καρυάτιδες μέσα στον τάφο της Αμφίπολης βρήκαν κάτι περισσότερο από μια ιστορία της 2.300 ετών πόλης, σημειώνει το Bloomberg σε σημερινό του άρθρο που τιτλοφορείται ” 2,300-Year-Old Girls Revive Greek Cultural Hopes”

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου, έπειτα από …

Ξυπνήστε! Το Ισλάμ κυριεύει την… Ορθόδοξη Ελλάδα....!!!!!

Ξυπνήστε! Το Ισλάμ κυριεύει την... Ορθόδοξη ΕλλάδαΤου Γιώργου Θεοχάρη
Απορώ κι εξίσταμαι!  Οι άρχοντες του τόπου, πολιτεία και εκκλησία, τείνουν να γίνουν επικίνδυνα ανεχτικοί….
Στο όνομα της δημοκρατίας και της ισονομίας που είναι η βασική αρχή της  επιχειρούν ύπουλα να μας φορτώσουν  συνανθρώπους μας από τις αραβικές  χώρες.
Μας λένε ρατσιστές, …