Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ....ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ...!!!


«Τα φάγατε και τα χρωστάτε, αλλά εμείς σας σώζουμε!», «Ζήτω! 

Καταφέραμε να παραμείνουμε στο ευρώ πάση θυσία!», 

«Οι εταίροι μας λένε ΜΠΡΑΒΟ για τις θυσίες!», «Εντάξει, γίνονται και κάποια...

Που πάμε; To 2015 xρέος στο 191% και βλέπουμε....

Ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος με τα κόμματα της συγκυβέρνησης να επιμένουν όχι μόνο ότι «πάμε καλά» αλλά και πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος να βαδίσουμε.

Ας δούμε, λοιπόν, που οδηγεί αυτός ο δρόμος, σύμφωνα με την πρόβλεψη του εξειδικευμένου «οργανισμού» trading economics που ακτινογραφεί τις οικονομίες των χωρών και τις προοπτικές τους.

Σύμφωνα λοιπόν με τα κοινώς αποδεκτά ......

Γιατί αντιδρά τόσο έντονα η ΝΔ;

Ο χορός των οξύτατων αντιπαραθέσεων μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ μακριά από τα οξύτατα προβλήματα του λαού άρχισε και θα κρατήσει με αυξανόμενη ένταση ως τις εκλογές. Είναι το κλίμα που θα μας συνοδεύει για 20 μέρες ακόμη.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Γιάννης Τόλιος στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είπε το αυτονόητο, ότι αν οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο δεν έχουν καμία διάθεση να αφήσουν το κόμμα του να εφαρμόσει το πρόγραμμά του σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης, σε περίπτωση δηλαδή που.....

Marcel Fratzscher: "Ήρθε ο καιρός οι κυρίαρχες ελίτ στην Ελλάδα να σαρωθούν από έναν πολιτικό σεισμό".

Άρθρο του Marcel Fratzscher, Προέδρου του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) στο Βερολίνο

Εδώ και πολλές γενιές οι ελληνικές ελίτ είναι επίμονα γαντζωμένες σε εξουσία και προνόμια. 

Ταυτόχρονα, ποτέ άλλοτε μια χώρα δεν έχει λάβει τόσο μεγάλη βοήθεια όσο η Ελλάδα. Ήρθε ο καιρός οι κυρίαρχες ελίτ να σαρωθούν από έναν πολιτικό σεισμό.

Η ανησυχία στην Ευρώπη για την οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα είναι μεγάλη. 

Η οικονομία βρίσκεται σε βαθιά κρίση. Η πιθανή ανάληψη.....

Die Welt: Η Ελλάδα βρίσκεται σε θέση ισχύος.

«Οι Έλληνες βρίσκονται σε θέση ισχύος», είναι ο τίτλος σχολίου που αναρτάται στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt», με θέμα το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, το οποίο ανέκυψε εκ νέου μετά το χθεσινοβραδινό δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel», σύμφωνα με το οποίο η γερμανική κυβέρνηση έχει αλλάξει θέση και θεωρεί πλέον μια έξοδο της χώρας από το ευρώ ως διαχειρίσιμη.

«Όποιος θεωρεί αδιάφορη την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ,
ας έχει προειδοποιηθεί: Ένα "Grexit" δεν θα ήταν ακίνδυνο. 

Οι Έλληνες το γνωρίζουν και έχουν γερά νεύρα. Ένα κούρεμα χρέους γίνεται πιθανό», αναφέρει η εφημερίδα.

Επίσης προσθέτει ....

Handelsblatt: Η Μέρκελ καταστρέφει την Ελλάδα για πολιτικό όφελος.

«Η κα Μέρκελ δεν είναι η ομοσπονδιακή κυβέρνησή». Με αυτό τον τίτλο η Handelsblatt σε άρθρο της την Τρίτη μεταφέρει τη δήλωση του Johannes Kahrs εκπροσώπου τύπου του SPD, συντηρητικού εταίρου της Γερμανίδας Καγκελαρίου, ο οποίος επιτίθεται στην Άνγκελα Μέρκελ για την πολιτική που «επιβάλει» στην Ελλάδα για «εσωτερικά πολιτικά οφέλη» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Ο Γερμανός πολιτικός υπογραμμίζει μάλιστα ότι ....

Άρχισαν οι εκροές καταθέσεων;

Πάνος Παναγιώτου
Με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά, να διατυμπανίζει διεθνώς τον κίνδυνο μίας ελληνικής εξόδου απ’ το ευρώ στην περίπτωση εκλογής ΣΥΡΙΖΑ και με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιδεικνύει μία πολυφωνία η οποία ενσωματώνει ακόμη και άκρως επικίνδυνες θέσεις, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός πως τα πρώτα σημάδια μίας τάσης εκροής καταθέσεων φάνηκαν, ήδη, από το Νοέμβριο και επιβεβαιώθηκαν το Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας το Νοέμβριο σημειώθηκε μείωση .....

Αμερικανός οικονομολόγος: Θα ήταν πολύ χειρότερη από τη Lehman Brothers μία Grexit...

Barry Eichengreen
Μπορεί ορισμένοι αναλυτές και πολιτικοί να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους ότι μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δε θα έβλαπτε καθόλου τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης (υπονοώντας ουσιαστικά πως η χώρα μας δεν έχει καθόλου ισχυρή διαπραγματευτική θέση), όμως ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος Μπάρι Άιχενγκριν όχι μόνο δε συμφωνεί, αλλά πιστεύει πως μία Grexit θα ισοδυναμούσε με την κατάρρευση της Lehman Brothers «στο τετράγωνο».
Μιλώντας στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Οικονομικής Ένωσης, ο Αμερικανός οικονομολόγος προέβλεψε πως οι Ευρωπαίοι πολιτικοί θα το......

Από τη δουλοπρέπεια στην αυτοοργάνωση…

Σύμφωνα με το Άρθρο 22.1. του Συντάγματος «Η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού».

Βεβαίως αυτό αποτελεί σχήμα οξύμωρο σε μία χώρα όπου ένας στους δύο νέους παραμένει άνεργος, τρεις στους δέκα πολίτες βρίσκονται στα όρια της Φτώχειας, ενώ και ο κατώτατος μηνιαίος μισθός πλέον ορίζεται σε λιγότερο από 500 ευρώ. Όλα τα παραπάνω μας επιτρέπουν να .......

ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ … Που είναι όμως στο χέρι μας να παραμείνει σενάριο ! Πάμε για συγκυβέρνηση Σαμαρά Παπανδρέου;

ImageProxy
Αυτό που τον Οκτώβριο του 2014 προκάλεσε ευθυμία και έτρωσε την σοβαρότητα του εκστομίσαντος την «είδηση», σήμερα φαντάζει σοβαρό και πολύ πιθανό.
Αμερικανός Οικονομικός Αναλυτής, σύμβουλος σε πολλά Funds, που συμμετείχε στο  International Conference onApplied Business and Economics   τον Οκτώβριο του 2014 στους Δελφούς, γνώριζε  από τότε μετά βεβαιότητος ότι δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ότι η χώρα θα ....

Ο φόβος της Γερμανίας και το φυτίλι της Ελλάδος.

Φωτογραφία για Ο φόβος της Γερμανίας και το φυτίλι της Ελλάδος
Γεώργιος Εμ. Δημητράκης*
Εδώ και 6 χρόνια ο Λαός μας βιώνει μία πρωτόγνωρη εις την σύγχρονη ιστορία εξαθλίωση. 
Εξαιτίας μίας οικονομικής κρίσης και ως επακόλουθο αυτής την χρεοκοπία της χώρας μας. 
Το ξέσπασμα μίας οικονομικής κρίσης, με παγκόσμιες ή περιφερειακές διαστάσεις όπως π.χ. το ευρωπαϊκό πεδίο, έχει διφορούμενες αιτίες και συνέπειες.
Όμως εις την Παγκόσμια Οικονομία  μία περιορισμένη και ελεγχόμενη οικονομική κρίση θεωρείται ως ένα απλό συμβάν π.χ. στραβοπάτημα μίας μερίδας των επενδυτών οι οποίοι διακινούν σε ετήσια βάση δεκάδες τρισεκατομμύρια δολάρια. 
Η τεράστια αυτή διακίνηση κερδοσκοπικών κεφαλαίων συνδέεται με την ασφάλιση του ρίσκου αυτών για τον περιορισμό απωλειών. Είναι μία απλή διαδικασία και ένα ρίσκο το οποίο αντιμετωπίζει και ο καθείς από εμάς εις την καθημερινότητα.
Όμως αξιοπερίεργο είναι, ότι.....

Η απροσδόκητη πρόταση του Πούτιν στην Ευρώπη: Φύγετε από το άρμα των ΗΠΑ, γίνετε μέλος της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης.

Η απροσδόκητη πρόταση του Πούτιν στην Ευρώπη: Φύγετε από το άρμα των ΗΠΑ, γίνετε μέλος της Ευρασιατικής Οικονομικής ΈνωσηςΚαθημερινά η Ευρώπη διαπιστώνει ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας γύρισαν μπούμερανγκ εναντίον της.

Η Γερμανία ήταν η πρώτη που αναγνώρισε τις τραγικές συνέπειες που είχε ο ρωσικός αποκλεισμός στην εγχώρια οικονομία, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της ύφεσης. Πλέον το αντιλαμβάνονται και οι υπόλοιπες χώρες-μέλη της Ευρωζώνης.
Ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ρομάνο Πρόντι, δήλωσε στην εφημερίδα Messaggero ότι «η αδύναμη...

Η απάντηση των Βρυξελλών στους κινδυνολόγους και στο σενάριο του Grexit – «Αμετάκλητη» η συμμετοχή στην Ευρωζώνη (video).

image

«Η συνθήκη προβλέπει ότι η ένταξη στην Ευρωζώνη είναι αμετάκλητη», τόνισε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει δημοσιεύματα στο γερμανικό Τύπο που εκτιμούν ότι η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στην έξοδό της από τη ζώνη του ευρώ. 
Η εκπρόσωπος της Κομισιόν αρνήθηκε ......

Bloomberg: Εάν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ θα είναι το τέλος του νομίσματος.

Bloomberg: Εάν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ θα είναι το τέλος του νομίσματος
Την άποψη ότι εάν η Ελλάδα φύγει από την Ευρωζώνη το ίδιο θα συμβεί και στο. .. ευρώ, εκφράζει σε Editorial του το πρακτορείο Bloomberg.
Με αφορμή τη διαφαινόμενη σιγουριά της Άνγκελα Μέρκελ ότι ένα Grexit είναι εύκολα διαχειρίσιμο – τουλάχιστον βάσει αντίστοιχου δημοσιεύματος του Der Spiegel – οι δημοσιογράφοι του Blomberg υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη εκτίμηση είναι στην καλύτερη περίπτωση λανθασμένη και......

Δ. Καζάκης : Η ευρωζώνη οδηγείται τάχιστα σε αποπληθωρισμό και κατάρρευση.

Οι τιμές καταναλωτή μειώθηκαν στην ευρωζώνη κατά 0,1% το Δεκέμβριο από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τη μέση πρόβλεψη έρευνας του Bloomberg News. 

Αυτή θα είναι η πρώτη πτώση από τον Οκτώβριο του 2009, όταν η οικονομία αγωνιζόταν να ανακάμψει από την ύφεση μετά την οικονομική κρίση.

Τα στοιχεία για τον αρνητικό πληθωρισμό στις 7 Ιανουαρίου είναι πιθανόν να ανατρέψουν την πλάστιγγα υπέρ της μεγάλης κλίμακας αγοράς ομολόγων του δημοσίου από την ΕΚΤ. 

Το μέτρο αυτό που εντάσσεται σ’ αυτό που οι αμερικανοί ονόμασαν «ποσοτική χαλάρωση», είναι στην ουσία μέτρο .....

Οδηγός – SOS: Πώς θα διασφαλίσετε τις καταθέσεις σας στην κρίση


003

Η πολιτική αβεβαιότητα και κυρίως η προοπτική ανατροπών στις σχέσεις μας με τους ξένους πιστωτές προκαλούν ανησυχία στους καταθέτες, οι οποίοι φοβούνται μη χάσουν τα χρήματά τους.

Μέχρι τώρα δεν υπάρχει μαζική φυγή κεφαλαίων από τις τράπεζες, όμως αυτό ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκδηλωθεί ανάλογα με τον τρόπο που θα κλιμακωθεί η προεκλογική μάχη. 
Εξάλλου, η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πριν από λίγες ημέρες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις αποσκοπούσε στην καθησύχαση των πολιτών για να μη σηκώσουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες και τα βγάλουν στο εξωτερικό ή τα πάρουν στο σπίτι τους. 
Και πολύ καλά έκανε που το δήλωσε.
Το πρόβλημα όμως δεν σχετίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με το ενδεχόμενο πολιτικής αστάθειας που δεν.....

Γ. Κοντογιώργης – Οι θεμελιώδεις παθογένειες του πολιτικού συστήματος δεν είναι ανατάξιμες. Η κοινωνία ως λάφυρο της ολιγαρχίας και όχι ως εταίρος της πολιτείας.

Παρέμβαση του Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης και πρώην πρύτανη του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Γιώργου Κοντογιώργη, στις 30.12.2014 στην ΝΕΡΙΤ, εν όψει της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.
«Έρχονται εκλογές στις 25 Ιανουαρίου 2015. Εάν δεν θέλουμε και στις επόμενες εκλογές να κάνουμε ξανά.....

ΤΟ ΧΘΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΑΥΤΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!

Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα δεν έχει επιβιώσει ΤΙΠΟΤΑ από τα παλαιά... 

ΜΑΘΕΤΕ ότι ήδη η "προοπτική" που είχαμε μέχρι χθες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πλέον.

"Αυτοί" έκαναν την αρχή... Δεν έχουν αφήσει ΤΙΠΟΤΑ όρθιο! 


Μένει απλά το να επιβιώσουμε εμείς και να προχωρήσουμε ΜΠΡΟΣΤΑ!
Διαβάστε ΟΛΗ την αλήθεια παρακάτω...

Μήπως πιστεύετε ακόμα, ότι κάποια στιγμή σύντομα θα υπάρξει ανάκαμψη;

Μήπως πιστεύετε ότι οι Πολιτικοί μας απλά κάνουν κάποιο λάθος ή είναι άσχετοι και αρκεί απλά μιά μικρή αλλαγή μέσω εκλογών;

Μήπως νομίζετε ότι το "λίπος που υπάρχει ακόμα" θα καθυστερήσει την ολική κατάρρευση;


Μήπως ελπίζετε ότι ......

Λεμονόνερο κάθε πρωί και η ωφέλεια για τον οργανισμό μας.


Η κατανάλωση λεμονόνερου το πρωί θεωρείται μια από τις καλύτερες συνήθειες που μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας, ενώ είναι μια από τις βασικότερες των ατόμων που φροντίζουν την υγεία και τη φυσική τους κατάσταση.

Τα λεμόνια είναι τροφές πλούσιες σε θρεπτικά στοιχεία, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, ενώ ο χυμός μισού λεμονιού κάθε πρωι, διαλυμένος σε χλιαρό νερό προσφέρει πολλά και σημαντικά οφέλη στην υγεία.

Να θυμάστε, ωστόσο, να διαλύετε το λεμόνι σε χλιαρό, και όχι κρύο νερό, καθώς το κρύο απαιτεί περισσότερη ενέργεια από τον οργανισμό για να το επεξεργαστεί.


Δοκιμάστε λοιπόν, μισό......