Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Μια αναφορά που προκάλεσε πανικό στον Σουλτάνο και σε ολόκληρη τη Δύση!

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Μια περίεργη αναφορά έλαβε σήμερα το λευκό παλάτι του Σουλτάνου Έρντογάν, που προκάλεσε τον πανικό ανατολής και δύσης και συγκεκριμένα Αμερικής, Γερμανίας, Γαλλίας και Τουρκίας και κυρίως του Έρνι…


Σύμφωνα με αναφορά του ειδικού τάγματος παρακολουθήσεων συνόρων (βασικά η αντικατασκοπεία που δρα εντός των συνόρων της Συρίας) ανάφερε σήμερα στο Σουλτάνο ότι, στη συνοριακή γραμμή μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, εντοπίσθηκαν στρατιωτικοί μηχανικοί του ρωσικού στρατού.


Αυτό σαν είδηση μπορεί να μην λέει τίποτα στους περισσότερους.
Όχι όμως σε όσους από εμάς γνωρίζουμε την στρατιωτική πολεμική τακτική και κυρίως σε όσους γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας του ρωσικού στρατού.

Οι Ρώσοι, σε αντίθεση με άλλες χώρες, δεν....

.... στηρίζονται μόνον στα δεδομένα των δορυφόρων. 

Ιδιαίτερα ως προς το ανάγλυφο της περιοχής που πρόκειται να επιτεθούν, χρησιμοποιούν στρατιωτικούς  τοπογράφους μηχανικούς. Για την ακρίβεια έχει δημιουργηθεί στο στρατό ξηράς ειδικό τμήμα τοπογράφων στο μηχανικό, ώστε οι επιχειρήσεις να είναι επεξεργασμένες έχοντας το σύνολο των δεδομένων. 

Αυτό σημαίνει ότι οι Ρώσοι ετοιμάζονται για ΕΙΣΒΟΛΗ στην Τουρκία. Και επειδή τα δεδομένα αυτά θεωρούνται έγκυρα μόνο για 3-4 μήνες, μπορούμε να φανταστούμε όλοι για  πότε σχεδιάζεται αυτή η εισβολή…

Μια ακόμη πληροφορία που συμπεριλήφθηκε σε μια παρόμοια αναφορά σχετίζεται με επεκτάσεις των στρατιωτικών δομών της Ρωσίας στη Συρία. Στρατιωτικές εγκαταστάσεις επεκτείνονται – προφανώς για να υποδεχθούν και άλλους στρατιώτες – ενώ την ίδια ώρα αεροδρόμια επεκτείνονται για να υποδέχονται μεγαλύτερο αριθμό αεροσκαφών και σε μια περίπτωση προστέθηκε ακόμα και ολόκληρος διάδρομος προσγείωσης – απογείωσης  και όλα αυτά σε χρόνο μηδέν.


Ο μεγαλύτερος προβληματισμός όμως που εκφράζουν οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας αφορούν στην αντικατάσταση του συνόλου της αντιπυραυλικής ασπίδας s300 με την νεώτερη έκδοση S-400 η οποία άρχισε τέλη του Νοέμβρη, όπως πρώτοι σας μεταδώσαμε στα Κατοχικά Νέα και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος του δευτέρου δεκαημέρου του Φεβρουαρίου 2016. 


Μιλάμε για αντικαταστάσεις που θα φθάσουν στο 80% του εναερίου χώρου της Συρίας και θα περιλαμβάνουν όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, τα βόρεια σύνορα με Τουρκία, τα Νότια σύνορα με Ισραήλ και φυσικά όλα τα λιμάνια.  

Ενώ φυσικά τα «παλιά» S-300 θα αξιοποιηθούν για την προστασία των στρατευμάτων του Ασάαντ και των πόλεων που ανακαταλαμβάνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου