Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016

Αρκεί μόνο ένα λεπτό για να το διαβάσετε… Tι κάνουμε σε ένα εγκεφαλικό!

Ένας νευρολόγος λέει ότι, εφόσον ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μέσα σε 3 ώρες τύχει νοσηλείας, μπορεί να αντιστραφεί πλήρως από τις επιπτώσεις του εγκεφαλικού επεισοδίου…
Nα θυμηθούμε τα 3 βήματα, S T R.  (SMILE-TALK-RAISE) Διαβάστε και μάθετε!
Μερικές φορές τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Δυστυχώς, η έλλειψη συνειδητοποίησης φέρνει την καταστροφή.
Το θύμα με ....
...εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να υποστεί σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο όταν οι άνθρωποι γύρω του αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου.
Τώρα, οι γιατροί λένε οτι ένας θεατής μπορεί να αναγνωρίσει ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, θέτοντας σε αυτόν(ην) τρία απλά ερωτήματα:
S (smile)* Ζητήστε από το άτομο να χαμογελάσει.
T (talk)* Ζητήστε από το άτομο να μιλήσει λέγοντας μία απλή φράση, (πχ. σήμερα είναι μία ηλιόλουστη μέρα)
R (raise)* Ζητήστε από αυτόν(ην) να σηκώσει τα χέρια του.
Αν αυτός ή αυτή έχει πρόβλημα με κάποια από αυτά τα καθήκοντα,καλέστε τον αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης αμέσως και περιγράψτε τα συμπτώματα του ατόμου.
Και νέες ενδείξεις (συμπληρωματικά) ενός Εγκεφαλικού – Βγάλτε έξω τη γλώσσα σας
prolavete-ena-egkefaliko-episodio
Ένα άλλο «σημείο» από εγκεφαλικό επεισόδιο είναι το εξής: Ζητήστε από το άτομο να «βγάλει» έξω τη γλώσσα του. Αν η γλώσσα είναι «στραβά», αν πηγαίνει δηλαδή στην μία ή την άλλη πλευρά, είναι επίσης μια ένδειξη εγκεφαλικού επεισοδίου.
Απλά θυμηθείτε  και αυτό ...
Γυρτό πρόσωπο ( η μουδιασμένο πρόσωπο )
Εξασθενισμένα μπράτσα η μούδιασμα
Δυσκολία στην ομιλία
Ώρα να δράσετε γρήγορα και να καλέστε το 166.  !! Ένας καρδιολόγος λέει εάν ο καθένας που παίρνει αυτό το e-mail το  στέλνει σε 10 άτομα, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι τουλάχιστον μία ζωή θα σωθεί . Θα μπορούσατε να το  κοινοποιήστε στο τοίχο σας παρακαλώ !
Έχω κάνει το χρέος μου. Εσείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου