Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΒ (ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ): “Ακόμη και οι πιο ανθεκτικές παραγωγικές μονάδες γονατίζουν”, δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος.


«Το αίτημα της αλλαγής σήμερα δεν είναι μονοπώλιο κανενός φορέα. Είναι υπόθεση της Δεξιάς αν πράγματι θέλει να εκσυγχρονιστεί και είναι υπόθεση της Αριστεράς αν… πράγματι φιλοδοξεί να κυβερνήσει».
Αυτό επισήμανε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος προσφωνώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Τσίπρα στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου.
Ο κ. Δασκαλόπουλος επικαλέστηκε χαρακτηριστικά στην ομιλία του δύο ρήσεις του Μαρξ: ότι η παραγωγή και η βιομηχανία αποτελούν εκδήλωση των πιο ουσιαστικών δυνάμεων του ανθρώπου. 

Και ότι «δεν είμαστε φιλόσοφοι ώστε να αρκεστούμε να ερμηνεύουμε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τόπος, πρέπει να τον μετασχηματίσουμε».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ χαρακτήρισε χρήσιμο και ευπρόσδεκτο τον ριζοσπαστισμό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς, όπως είπε, χρειαζόμαστε ανατρεπτικές λύσεις. Τόνισε δε ότι δεν χρειάζεται να συμφωνούμε σε όλα αλλά επιβάλλεται να μπορούμε να συζητούμε για όλα. 

Διερωτήθηκε όμως γιατί η Αριστερά προασπίζεται την ύπαρξη άχρηστων πρακτικά φορέων, που μόνο την κομματική σκοπιμότητα άλλων εξυπηρετούν. Και επισήμανε ότι η αποδοτικότητα που δεν αποτελεί πολιτική και κοινωνική αξία στην παραδοσιακή αντίληψη της Αριστεράς, είναι το κατ΄ εξοχήν ζητούμενο σε μια ανταγωνιστική οικονομία.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην αγορά ο πρόεδρος του ΣΕΒ προειδοποίησε ότι ακόμη και οι πιο ανθεκτικές παραγωγικές μονάδες γονατίζουν κάτω από το βάρος των φόρων, του κόστους της ενέργειας, της μειωμένης ζήτησης και της ανύπαρκτης ρευστότητας, ενώ ταυτόχρονα το 60% των νέων δεν έχει μοίρα στην αγορά εργασίας.

«Η τρόικα», σημείωσε, «ελέγχεται για λάθη, αστοχίες και αδιέξοδες εμμονές. Αλλά κι εμείς δεν κάναμε αυτά που έπρεπε να κάνουμε. 

Περιοριστήκαμε στον ρόλο των απρόθυμων λογιστών ή των πρόθυμων εισαγγελέων των μνημονιακών πολιτικών. 

Και αυτό πληρώνουμε σήμερα».

Υποστήριξε ωστόσο, ότι πληθαίνουν οι φωνές στην Ευρώπη που συνειδητοποιούν ότι η γερμανική συνταγή λιτότητας συνεπάγεται δυσβάστακτο κοινωνικό κόστος και άδηλες πολιτικές συνέπειες. 

Και επανέλαβε την πρόταση για διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης ώστε η έξοδος από την κρίση να βασιστεί στην ανάπτυξη και την επένδυση.

Πηγή: express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου