Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Φάρατζ: «Τριτοκοσμική χώρα η Ελλάδα αν μείνει στο ευρώ»...

Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη τοποθετήθηκε ο αρχηγός του άκρως ευρωσκεπτικιστικού Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) Νάιτζελ Φάρατζ, απαντώντας σε ερώτηση του ΣΚΑΪ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λονδίνο.

Ο ευρωβουλευτής κ. Φάρατζ, που έχει ταράξει τα νερά της πολιτικής σκηνής στη Βρετανία με τη σημαντική ενίσχυση του UKIP στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές και στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών, συνέδεσε επίσης την άνοδο της Χρυσής Αυγής με το «επικίνδυνο» και «γελοίο», όπως το χαρακτήρισε, εγχείρημα του ευρώ.

Στην ερώτηση για το ποια είναι η άποψή του για την κατάσταση στην Ελλάδα, και αν θεωρεί πως υπήρχε εναλλακτική επιλογή αντί της λιτότητας, ο Νάιτζελ Φάρατζ σχολίασε πως «η απάντηση είναι απλή», εξηγώντας ότι κατά την άποψή του η Ελλάδα είναι στο λάθος νόμισμα.

«Δεν έχει νόημα να μιλάμε για λιτότητα αν έχετε το λάθος νόμισμα. Αν μείνετε με το λάθος νόμισμα θα γίνετε τριτοκοσμική χώρα. Τόσο απλό. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Χρειάζεστε χρεοστάσιο και υποτίμηση για να δώσετε στους εαυτούς σας την ευκαιρία να ανακάμψετε μέσω του εμπορίου.

»Το άλλο όφελος αυτού είναι ότι θα ανακτήσετε τη δημοκρατία σας, θα ανακτήσετε ένα κοινοβούλιο που έχει ισχύ, αντί να έρχεται η τρόικα στην Αθήνα μια φορά το μήνα, τρεις ξένοι μη εκλεγμένοι γραφειοκράτες να κυβερνούν τη χώρα σας. 


Πρέπει να πω ότι όταν ο Παπανδρέου απομακρύνθηκε από τους τραμπούκους των Βρυξελλών και αντικαταστάθηκε από μια μαριονέτα, σκέφτηκα τότε ότι επρόκειτο για κάτι βαρύ.

 Αν είχα πει δημοσίως πριν από πέντε χρόνια ότι κάτι τέτοιο θα συνέβαινε, κανείς δε θα με πίστευε. Αλλά αυτό είναι που συμβαίνει, στο όνομα ενός γελοίου ευρωπαϊκού εγχειρήματος», ανέφερε ο αμφιλεγόμενος Βρετανός πολιτικός.

Ο κ. Φάρατζ που απέρριψε κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση ή πρόθεση σύνδεσης του κόμματός του με την ακροδεξιά Αγγλική Λίγκα Άμυνας (EDL) στη Βρετανία, σχολίασε επίσης ότι η άνοδος της Χρυσής Αυγής είναι....απόρροια της κατάστασης που έχει δημιουργήσει η συμμετοχή στην ευρωζώνη:

«Έχετε τη Χρυσή Αυγή διότι ο κόσμος είναι οργισμένος και θέλει να έχει φωνή. Ποιους θα το πίστευε ότι ένα νόμισμα και ένα πολιτικό εγχείρημα που υποτίθετο ότι θα μας έκανε όλους να αγαπήσει ο ένας τον άλλον έχει αντίθετα αναδείξει ένα ανοιχτά νεοναζιστικό κόμμα που όπως καταλαβαίνω συγκεντρώνει 12% στις δημοσκοπήσεις. 

Είναι φοβερό. Σας δείχνει πόσο επικίνδυνο είναι αυτό το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Δεν μπορείς να αφαιρέσεις την εθνικότητα του λαού, την ικανότητα να καθορίζει το μέλλον του, αν δεν έχεις τη συγκατάθεσή του».

Εξέφρασε τέλος την κάθετη αντίθεσή του στα σχέδια μιας πιο ενωμένης Ευρώπης με άξονα το ευρώ. «Ανησυχώ ότι έως ένα σημείο ότι ξαναχτίζουμε τη Γιουγκοσλαβία. Τότε είπαμε ας ξεφορτωθούμε όλες αυτές τις ανόητες μικρές χώρες, ας τις ενώσουμε υπό μία σημαία, με ένα νόμισμα, έναν ύμνο, έναν ηγέτη και θα έχουμε ειρήνη για πάντα στα Βαλκάνια. 

Ποτέ δεν ρώτησαν κανέναν αν το ήθελε, το έκαναν και όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη τα τελευταία χρόνια. Ας ελπίσουμε ότι δε θα βρεθούμε στο ίδιο μονοπάτι στην Ελλάδα και αλλού - αλλά θα έλεγα ότι αν η Ελλάδα παραμείνει στο ευρώ, η πολιτική και κοινωνική προοπτική για τη χώρα είναι πάρα πολύ ζοφερή», κατέληξε ο Νάιτζελ Φάρατζ του UKIP.

Πηγή:.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου