Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΧΩΡΑ -ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ.


Μία εκπληκτική ιδέα η οποία έχει παραδοθεί εδώ και ένα μήνα στους κ.κ. Αβραμόπουλο-Μεϊμαράκη αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αντιδράσει!

Την ιδέα υπέβαλλε προς μηνός η Εταιρία Δημοσιογραφικών Μελετών σε δύο καθ' ύλην αρμοδίους,στον τ. υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και στον πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη. 


Αμφότεροι, έως στιγμής δεν απάντησαν στον αποστολέα της πρότασης και επειδή λόγω της επελθούσης κυβερνητικής αλλαγής κινδυνεύει να πέσει στις γραφειοκρατικές καλένδες φέρνουμε στη δημοσιότητα την επιστολή, ώστε 
....να τη διαχειριστούν και προωθήσουν άλλοι σοβαρότεροι φορείς, που τυχόν θα εμπνευστούν από αυτήν.

Το περιεχόμενο της εκπληκτικής όντως ιδέας έχει ως εξής:

ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

ΘΕΜΑ: Μια ...ιδέα προς μελέτη και πολιτική επεξεργασία

H ΕΛΛΑΣ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ ΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΧΩΡΑ -ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

"Εξοχότατε Κύριε Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ , Υπουργέ των Εξωτερικών!

Είναι γνωστόν ότι Η Ελλάς σε όλο το φάσμα της διαδρομής της, διεξήγε και διεξάγει μόνον αμυντικούς αγώνες κατά των πάσης φύσεως επιβουλών-επιθέσεων .Τουτέστιν είναι ΕΙΡΗΝΟΦΙΛΟΣ και αποδεδειγμένα! Ουδέποτε στην μακραίωνα ιστορία της έχει κάνει επιθετικούς –κατακτητικούς πολέμους, πλην βεβαίως της περίπτωσης του Μεγάλου Αλεξάνδρου ,όστις, ως γνωστόν, εξεστράτευσε εναντίον λαών.. που όμως ,τελικά η ιστορία του αναγνωρίζει.. ότι οι εκστρατείες του ήταν ευεργετικές για την ανθρωπότητα, γι αυτό και τίτλος του ΜΕΓΑ, που του απένειμε... Άρα, κατά τεκμήριον, η Ελλάς ιστορικά αποτελεί την ΜΟΝΗ ειρηνόφιλο χώρα, χωρίς καμιά επιθετικότητα , εναντίον ουδενός λαού!

Κι αν κάποιοι αποπειραθούν να ενθυμηθούν τα γεγονότα του 1922 και την εισβολή Ελληνικών δυνάμεων,.. στην αποκαλούμενη Τουρκία, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι αυτό που λέγεται σήμερα Τουρκία ήταν ελληνικό έδαφος από γενέσεως της ανθρωπότητας!

ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΝ ελληνικόν έδαφος ΒΙΑΙΑΩΣ,ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΣ! ΟΙ λεγόμενοι Τούρκοι, που εμφανίζονται, ως έθνος σήμερα.. δεν ήσαν παρά επιτιθέμενοι και πλιατσικολόγοι του Ελληνισμού! Και συνεχίζουν να έχουν βλέψεις ακόμη... συνεχίζουν να προκαλούν και απειλούν ...Αν και ο μουσουλμανικός πληθυσμός της χώρας αυτής (Τουρκίας) τουλάχιστον κατά 45 % είναι ελληνικής προέλευσης , έχει ελληνικές ρίζες !

Είναι επίσης γνωστόν ότι αναρίθμητα μνημεία και τοποθεσίες της Ελλάδας έχουν ανακηρυχθεί από τον ΟΗΕ, είτε ως προστατευόμενα μνημεία φυσικού κάλλους, είτε ως μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς. ( Τα αναγνωριζόμενα από τον ΟΗΕ μνημεία ως προστατευόμενα, στην Ελλάδα είναι τα περισσότερα από κάθε άλλη χώρα, είτε φυσικού κάλλους, είτε πολιτισμικά!!!)

Οπότε η επί μέρους αυτή αναγνώριση, μπορεί να οδηγήσει στην καθολική αναγνώριση της Ελλάδας ως ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ!

Είναι γνωστόν ότι η παγκόσμια επιστημονική -πνευματική κοινότητα, αλλά και οι απλοί άνθρωποι αναγνωρίζουν και διακηρύσσουν ότι Ελλάς αποτελεί όχι μόνον τον θεμέλιο λίθο αλλά και συνεχή τροφό του σύγχρονου λεγόμενου Πολιτισμού.

Είναι γνωστόν επίσης ότι εσχάτως, για μια ακόμη φορά μέσα στους αιώνες η Ελλάς ξαναβρίσκεται στο στόχαστρο αναιδών –επιεικώς-επιβουλών με βασική επιδίωξη το οικονομικό αφανισμό της χώρας. Δεν πρόκειται ακριβώς για βουλήσεις κρατικών οντοτήτων, αλλά περί ομάδων οικονομικών τυχοδιωκτών, που ωστόσο δρουν συνεργαζόμενοι με χθόνιους πρόσφορους κρατικούς παράγοντες, που σαφώς δεν εκπροσωπούν τη γενική άποψη των λαών τους.

Ως πότε πια θα κρατήσει αυτή η άγρια, απάνθρωπη επιθετικότητα ,εναντίον μιας χώρας, της Ελλάδας που ευεργετεί σταθερά την ανθρωπότητα, χωρίς να στρέφεται έναντι ΟΥΔΕΝΟΣ; Γιατί μια τέτοια ιεροσυλία- (ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ σε όλο τον κόσμο είναι γεμάτα από κλεμμένα αρχαιολογικά ελληνικά αριστουργήματα) έναντι ενός λαού που διαπράττει , το... αδίκημα να ευεργετεί και περιθάλπει τους πάντες επί Γης; Και το ατύχημα, η ειρωνεία είναι ότι ΟΛΟΙ οι λαοί της αναγνωρίζουν την ανεπανάληπτη αυτή προσφορά! Το θέμα ...σκαλώνει στις οικονομικές συμμορίες, βασικά Τραπεζιτών, Χρηματιστηριακών παικτών, καιροσκόπων και νταβατζήζων που σήμερα έχουν καπελώσει ελέγχοντας τις πολιτικές ηγεσίες των λαών!

Ως που θα πάει , πόσο θα κρατήσει πια, αυτό το αέναο μέσα στην ιστορία , μοναδικό πλιάτσικο σε πολιτιστικούς και ορυκτούς θησαυρούς, αυτού μοναδικού ευεργέτη της ανθρωπότητας λαού, των Ελλήνων;

Ο ΟΗΕ τι κάνει; Πολλοί από τους υπάρχοντες λαούς είναι ελληνικής καταγωγής (κατά την εξέταση του DNA τους),

Όμως κάποια στιγμή ΟΛΟΙ οι λαοί πρέπει να συσκεφθούν και να ομονοήσουν ως προς την προστασία του λαού των Ελλήνων... ως ιερόν κι άβατο ΜΝΗΜΕΙΟ. Θαυμάζουν την Ελλάδα, κι άρα οφείλουν να την θωρακίσουν κατά οιασδήποτε επιβουλής.

Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΏΝ διενήργησε –Δημοσιογραφική ανίχνευση των διαθέσεων των διπλωματών, θέτοντας το εξής αθώο ερώτημα σε διπλωμάτες 50 χωρών που εκπροσωπούνται εν Αθήναις!

Ερευνήθηκαν 50 εν Αθήναις.. πρεσβείες, και 96 διπλωμάτες τους.

Τα αποτελέσματα από την ανίχνευση αυτή , που προέκυψαν είναι ότι το 92%, των διπλωματών δηλώνουν θετικοί, προς την εκδοχή αυτή, να καταστεί δηλαδή, η Ελλάς Προστατευόμενο μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς!

Οι ερευνητές της ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΏΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, στις κουβέντες που είχαν... αντέτειναν το επιχείρημα της Ελβετίας.. Πώς και για πιο λόγο η Ελβετία, ατύπως προστατεύεται.. και παραμένει στο απυρόβλητο , απολαμβάνοντας σταθερής ..ηρεμίας;

Γιατί όχι η Ελλάς ως το υπέρτατο ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ-έστω κι ατύπως- Μνημείο ταυτότητας του Ευρωπαϊκού Δυτικού Πολιτισμού, γιατί δεν πρέπει να έχει ανάλογα ή και περισσότερα ασφαλώς, προνόμια;

Κατόπιν όλων αυτών Εξοχότατε, επί των Εξωτερικών, υπουργέ κ. Αβραμόπουλε, μπορείτε επί της εισηγήσεώς μας , να δρομολογήσετε τα δέοντα...

Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ γνωρίζει άριστα τη σημασία της πρότασής της . Δεν είναι εύκολη αλλά έχει πολλές δυναμικές, που αντιλαμβάνεστε. Το ουσιώδες είναι να επεξεργαστεί πολιτικά με όραμα και κατόπιν να τεθεί το θέμα διεθνώς...

Θα παρακαλούσαμε την Εξοχότητά σας, συλλογιστείτε επ΄ολίγον. Δεν αγνοούμε την πολυπλοκότητα και τις πτυχές των ανατροπών που εμπεριέχει η ιδέα... αλλά νομίζουμε ότι αξίζει τον κόπο ..

Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες σας, αν... σκαλίσουν το θέμα, είμαστε βέβαιοι ότι σε ελάχιστο χρόνο θα σας μεταδώσουν αισιόδοξα μηνύματα..

Ταύτα αγαπητέ, Εξοχότατε Υπουργέ κ. Αβραμόπουλε Δεν ζητούμε τίποτε. Ούτε μας ενδιαφέρει η «πατρότης» της επαναστατικής ιδέας. Πατήρ της θα είναι αυτός που θα τολμήσει Ευχόμαστε να είστε εσείς.

Διατελούντες

Μετά πάσης τιμής

Εταιρία Δημοσιογραφικών Μελετών

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ .ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Πρόεδρος Γεν. Γραμματέας


makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου