Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΠΡΟΚΛΗΣΗ - Το Μαξίμου, με τη βοήθεια κορακιών, κουρεύει τα δάνεια των βαρόνων ΜΜΕ κάτω από τη μύτη της Τρόικας!

Φουντώνουν οι φήμες ότι οι επιχειρήσεις ΜΜΕ η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι καταχρεωμένες παίζουν τα ρέστα τους στο σωσίβιο που ονομάζεται «κούρεμα». 

Λέγεται ότι υπάρχει σε εξέλιξη συζήτηση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους μεγάλους παίκτες των ΜΜΕ, προκειμένου το Μαξίμου να μεσολαβήσει στις τράπεζες ώστε να προχωρήσουν σε γενναίο κούρεμα. 

Μάλιστα σύμφωνα με αυτό το σενάριο οι τράπεζες έχουν αποδεχθεί το κούρεμα στις επιχειρήσεις ΜΜΕ αρκεί αυτά αντίστοιχα να προχωρήσουν σε «γενναίο κούρεμα προσωπικού»!
Επίσης, έντονα κυκλοφορεί η φήμη ότι τα ξένα funds που επιθυμούν να αγοράσουν «κόκκινα» δάνεια – σε αυτή τουλάχιστον τη φάση – δεν συζητούν για «κόκκινα» δάνεια στεγαστικών ή καταναλωτικών δανείων, αλλά μόνο για επιχειρηματικά. 

Προς αυτή την κατεύθυνση λέγεται ότι υπάρχει ήδη συμφωνία, ανάμεσα σε μια από τις λεγόμενες συστημικές τράπεζες. Σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται από τα ξένα funds σε αυτό που αποσκοπούν δεν είναι να βάλουν χέρι στις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις ή να αποκτήσουν κοψοχρονιά τα όποια περιουσιακά τους στοιχεία, αλλά να πάρουν εύκολα και γρήγορα μια καλή προμήθεια! 

Με άλλα λόγια πηγαίνουν στην τράπεζα και λένε, «Αγοράζω αυτό το δάνειο 200 εκατομμυρίων ευρώ, για 40». 

Στη συνέχεια ξεκινά ένα παζάρι γνωρίζοντας και οι δύο πλευρές ότι το δάνειο είναι πρακτικά χαμένο, αφού η επιχείρηση αποκλείεται να το αποπληρώσει… 

Με την ελληνική τράπεζα να προσπαθεί να αποσπάσει από το fund όσα παραπάνω χρήματα μπορεί! 

Κάποια στιγμή η συμφωνία κλείνει, για παράδειγμα στα 50 εκατομμύρια ευρώ, στη συνεχεία το fund πηγαίνει στην επιχείρηση και της προτείνει να βρουν μία λύση στα 100 εκατομμύρια, ξεκινώντας ένας νέος γύρος παζαριών, με αποτέλεσμα το deal να κλείσει ας πούμε στα 80 εκατομμύρια! Έτσι όλοι είναι ευχαριστημένοι! 

Η τράπεζα έχει πάρει κάποια χρήματα που δεν θα έπαιρνε ποτέ, η επιχείρηση γλιτώνει ένα μεγάλο ποσοστό του χρέους και το fund μέσα σε λίγες εβδομάδες έχει κερδίσει ένα αξιοσέβαστο ποσό!

enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου