Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ‏.

Η Ελλάδα σύρεται σε μια νέα εθνική περιπέτεια με συνέπειες ανυπολόγιστες - Όλα δείχνουν πως η εθνική τραγωδία της Κύπρου, θα μοιάζει με αθώο παιδικό όνειρο μπροστά στα χειρότερα που έρχονται...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Τρία πράγματα δίνουν το στίγμα των εξελίξεων που κυοφορούνται:


Οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις στη βάση της "πολιτικής των αγωγών", έχουν ήδη δρομολογηθεί και δε θα είναι καθόλου ανώδυνες για το ήδη πληγωμένο κορμί της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. ΗΠΑ, Ρωσία αλλά και Γερμανία, στα πλαίσια των δικών τους ανταγωνιστικών προτεραιοτήτων, είναι έτοιμες να κουρελιάσουν τις σάρκες των λαών, για τον έλεγχο των δρόμων των αγωγών που είναι έτοιμες να μετατρέψουν δε διαδρομές κόλασης ποτισμένες με αίμα και με θάνατο.

Στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται μια πολιτική ηγεσία, όχι μόνο άβουλη και φοβική, αλλά κυρίως...

Πρόθυμη να αναβιώσει με το χειρότερο τρόπο στις μέρες μας το ρόλο του επικίνδυνου αντεθνικού εφιάλτη.

Το πηδάλιο της εξωτερικής πολιτικής έχει ανατεθεί σε μια πολιτική μαριονέτα που ο βίος και η πολιτεία του, προφανώς και δεν παραπέμπουν σε ασυμβίβαστο υπερασπιστή των εθνικών μας συμφερόντων.


Μέσα σ αυτό το επικίνδυνο μείγμα γεωπολιτικών δεδομένων, προγραμματίζεται την επόμενη περίοδο, η σύγκληση του "Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας" Ελλάδας και Τουρκίας.

Η Ελλάδα ουσιαστικά σύρεται σ αυτό το φόρουμ της καθολικής εθνικής υποταγής, προκειμένου να κλείσουν με τον πλέον επώδυνο γι αυτήν τρόπο τα "ανοικτά ζητήματα" στην ευρύτερη περιοχή, και αυτό που επιδιώκεται είναι αυτή η βρώμικη δουλειά να διεκπεραιωθεί με την πολιτική της συγκατάθεση.

Τα θλιβερά δεδομένα εν όψει αυτής της συνάντησης είναι τα εξής:
Η Ελλάδα σύρεται σ αυτή τη συνάντηση στερούμενη με ευθύνη διαχεονική των πολιτικών της ηγεσιών, του απαραίτητου εργαλείου που δεν είναι άλλο απο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. (Δείτε περισσότερα ΕΔΩ)


Η πολιτική μαριονέτα που ηγείται της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, φρόντισε να απευθυνθεί στον "μέντορα" της δουλοπρέπειας και της εθνικής μειοδοσίας (Δείτε περισσότερα ΕΔΩ).


Συμπερασματικά...


Σ αυτή την κορυφαία εθνική περιπέτεια με απροσδιόριστο το ζημιογόνο της εύρος, και με ανυπολόγιστες εθνικές συνέπειες, όλα δείχνουν πως την ανεξίτηλη σφραγίδα της θα βάλει σ αυτήν, η επικίνδυνη μυστική διπλωματία που εγκαινίασε και διεύρυνε ο κορυφαίος εθνικός μειοδότης όλων των εποχών.

Στη σύγκληση λοιπόν του τρίτου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας στις αρχές της ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πρώτο εξάμηνο του 2014 προσανατολίζονται η Αθήνα και η Αγκυρα. 


Αυτό ήταν το σημαντικότερο στοιχείο που προέκυψε από τη συνάντηση που είχαν το πρωί της Παρασκευής στην τουρκική πρωτεύουσα οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδος και Τουρκίας, οι κκ. Ευ. Βενιζέλος και Αχμέτ Νταβούτογλου.

Στο τραπέζι έπεσε όλη η γκάμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στο Κυπριακό αλλά και στο θέμα των θαλάσσιων ζωνών, καθώς επίσης περιφερειακά ζητήματα (Αίγυπτος, Συρία κ.ά), αλλά και ενεργειακά. 


Μάλιστα, οι δύο υπουργοί έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία της επιλογής του Διαδρατικού Αγωγού (ΤΑΡ) για τη διμερή συνεργασία και προσέγγιση.

Δεν αποκλείεται μάλιστα οι δύο άνδρες να τα ξαναπούν μέσα στο καλοκαίρι, καθώς ο κ. Νταβούτογλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επισκεφθεί τη χώρα μας. Άλλωστε, ιδιαίτερα στο μέτωπο του Κυπριακού αναμένονται βάσει των ενδείξεων καταιγιστικές εξελίξεις από το φθινόπωρο.


"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου