Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Κράτος σε ύφεση που δανείζετε με 14% τόκο τι ελπίδες έχει;

Είναι θέμα το πολύ ολίγων μηνών, το κούρεμα, πτώχευση, διάλυση, όπως θέλετε πείτε το.

Το τι θα πάθει ο Σαμαράς και λοιπή συμμορία; Εάν δεν προλάβουν ίσως έχουν την τύχη του Τσαουσέσκου. 


Η Μέρκελ πάντως δεν πρόκειται να τον σώσει.

«Είναι προφανές καιρό τώρα ότι ...

..το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας δεν αποδίδει», αναφέρει το editorial των New York Times, που τονίζει ότι «η χώρα βουλιάζει στην ύφεση, ενώ παράλληλα έχει επωμιστεί ένα μεγάλο, μη βιώσιμο χρέος».

«Λίγοι πολιτικοί είναι πρόθυμοι να αναγνωρίσουν δημόσια αυτή την αλήθεια, γιατί αν το κάνουν θα παραδεχτούν την αποτυχία τους και θα αναγκαστούν να επιλέξουν μία διαφορετική πολιτική από αυτή που ακολουθείται μέχρι σήμερα», προστίθεται στο άρθρο και στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην άρνηση της Βραζιλίας να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης εκ μέρους του ΔΝΤ προς την Ελλάδα.


«Η Βραζιλία έσπασε τη σιωπή εκδίδοντας μία ασυνήθιστη και ευχάριστα ειλικρινή ανακοίνωση», γράφει ο συντάκτης.


Παρατίθεται η δήλωση του Πάουλο Νογκουέιρα Μπαρίστα, ενός από τους 24 πρέσβεις στο ΔΣ του ΔΝΤ και σύμφωνα με τον αρθρογράφο, τα λόγια του αν και «δυσάρεστα», ίσως προκαλέσουν το άνοιγμα μίας σημαντικής συζήτησης και πιθανόν να ωθήσουν και άλλους στο ΔΝΤ, ειδικά τους ηγέτες της ΕΕ και της ΕΚΤ που είναι οι βασικοί «παίκτες» στην ελληνική διάσωση, να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους ή τουλάχιστον να φανούν περισσότερο ειλικρινείς σχετικά με τις επιπτώσεις της πολιτικής τους.


Εάν όμως έλεγαν την αλήθεια πως θα θησαύριζαν τα κάθε λογής ευαγή πιστωτικά ιδρύματα που μας εξυπηρετούν με 14% επιτόκιο;


Ήδη σχεδόν Είκοσι έξι δισεκατομμύρια ευρώ (26.000.000.000,00 €) ομόλογων του Ελληνικού Δημοσίου που έληγαν μέσα στο καλοκαίρι αντικαταστάθηκαν με άλλα ισόποσης αξίας.


Και ασφαλώς η Αντικατάσταση έγινε με το αζημίωτο για την ΕΚΤ.


Τους τόκους βέβαια ύψους περίπου 14% θα πληρώσουν οι Ραγιάδες.


Το πιο ωραίο βέβαια είναι ότι αυτά τα Είκοσι έξι δισεκατομμύρια ευρώ (26.000.000.000,00 €) έπρεπε σύμφωνα με τους νόμους να έχουν βγει στην Πραγματική Οικονομία (στεγαστικά και επιχειρήσεις).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου