Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Ναπολέων εν... πτήσει!

Η τεθωρακισμένη BMW αξίας 750.000 ευρώ ήταν μόνον η αρχή! 

Ο βουλιμικός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος ξεπέρασε για ακόμη μία φορά τον εαυτό του, αξιώνοντας (!) να πετάξει το κυβερνητικό αεροσκάφος Εμπραέρ στη Σκιάθο -καθώς η Σκόπελος που περνούσε τις
διακοπές του μεταξύ... τσιπούρας και λιθρινιού δεν έχει αεροδρόμιο-, για να τον παραλάβει με προορισμό τις Βρυξέλλες, όπου έπρεπε να παρευρεθεί για να συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της Ε.Ε. για την Αίγυπτο. 


Και, μάλιστα, επιδεικνύοντας «ναπολεόντειο» συμπεριφορά, επιθυμούσε να επιστρέψει στο νησί των Σποράδων απευθείας από τις Βρυξέλλες, ώστε να συνεχίσει τα... μπάνια του!

Ωστόσο, την...

όρεξη -που είναι εμφανές ότι δεν του λείπει και που του την είχαν ανοίξει ακόμη περισσότερο τα ψαρικά- του έκοψε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος δεν υπέγραψε μια τέτοια αναίτια και πολυέξοδη μετακίνηση του αεροσκάφους, αναγκάζοντας τον (αμετροεπή) κ. Βενιζέλο να ταξιδέψει με το αεροπλάνο της γραμμής έως το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και από εκεί να μεταβεί οδικώς στην Ελευσίνα, προκειμένου να επιβιβαστεί τελικά στο Εμπραέρ.

Αλλωστε, όπως έλεγαν χθες πηγές του ΥΠΕΘΑ στη «δημοκρατία» το αίτημα απορρίφθηκε -καθ' όλα νόμιμα, αφού τηρήθηκε κατά γράμμα ο κανονισμός- από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, καθώς το ταξίδι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Σκόπελο ήταν ιδιωτικό και όχι υπηρεσιακό. 


Επίσης, υπενθύμιζαν ότι το κόστος των καυσίμων του αεροσκάφους είναι αρκετά μεγάλο, με τις περιττές απογειώσεις και προσγειώσεις να το αυξάνουν κατακόρυφα.

Επί της ουσίας, φαίνεται ότι ο κ. Βενιζέλος, με το απίστευτο θράσος σε μια εποχή φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας, δεν έχει διδαχθεί τίποτε από τα παθήματα του Γιώργου Παπανδρέου και άλλων συντρόφων του. 


Οχι μόνο θέλησε να μετατρέψει το Εμπραέρ σε ιδιωτικό του αεροσκάφος, αλλά -σύμφωνα με πληροφορίες- στη Σκόπελο, όπου τα πεθερικά του διαθέτουν εξοχικό, πέρασε ζωή χαρισάμενη, απολαμβάνοντας κάθε άνεση και προκαλώντας την οργή των μικρομεσαίων, για τους οποίους τάχα αγωνίζεται. Τσιπούρες, λιθρίνια και άλλα ακριβά θαλασσινά, που πλέον ο μέσος πολίτης δεν μπορεί ούτε να σκεφτεί να απολαύσει, βρίσκονταν καθημερινά στο τραπέζι του, ενώ ο ίδιος απολάμβανε το μπάνιο του στην ιδιωτική πλαζ (τη μοναδική στο νησί που είναι βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία) του πεντάστερου ξενοδοχείου «Adrina Hotel». 

Εκεί, μάλιστα, όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου, ο λουόμενος μπορεί να παραγγείλει και να απολαύσει τον καφέ, το αναψυκτικό ή το κοκτέιλ του, πατώντας το κουμπί που είναι τοποθετημένο στην ομπρέλα του, διευκόλυνση την οποία προφανώς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα αξιοποιεί στο έπακρο.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο Ιούλιο, προκειμένου να βρεθεί στην Πάλμα της Μαγιόρκας για την άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, χρησιμοποίησε για ακόμη μία φορά το κυβερνητικό αεροσκάφος, την ώρα που η Ελληνες πολίτες αγκομαχούν για να τα βγάλουν πέρα. 


Και, μάλιστα, η διαμονή του στην πρωτεύουσα του ισπανικού νησιού συνοδεύτηκε, μεταξύ άλλων, από τις ανέσεις που προσφέρει το ξενοδοχείο που διαθέτει τρία διαφορετικά ρεστοράν με πριγκιπικά εδέσματα με θέα τον ομώνυμο όρμο, της Πάλμας. Τότε το ίδιο το ΠΑΣΟΚ είχε εκθέσει τον πρόεδρό του, καθώς σε πανηγυρικό ενημερωτικό σημείωμα έγραφε: «Επιστρέφοντας στην Αθήνα από την επίσημη επίσκεψη-αστραπή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου στην Αγκυρα την Παρασκευή, το κυβερνητικό αεροσκάφος δεν θα σβήσει τις μηχανές του. 

Αφού αποβιβαστούν μερικά υψηλόβαθμα στελέχη του ΥΠΕΞ που θα συνοδεύουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην πρώτη του επίσημη συνάντηση με τον Αχμέτ Νταβούτογλου υπό την ιδιότητα του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, το αεροσκάφος θα απογειωθεί και πάλι λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι με κατεύθυνση την Πάλμα της Μαγιόρκας».

Αλέξανδρος Διαμάντης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου