Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

«Αγριέυει» η «Αρκούδα»

putin1Η Ρωσία προειδοποίησε σε έντονο ύφος τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην επαναλάβουν λάθη του παρελθόντος, λέγοντας πως οποιαδήποτε μονομερής στρατιωτική δράση στην Συρία θα υπονομεύσει τις προσπάθειες για την ειρήνη και θα έχει «μια καταστροφική επίδραση» στην κατάσταση της ασφάλειας στην Μέση Ανατολή.
Αναφερόμενο στη στρατιωτική επέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ιράκ, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως οποιαδήποτε στρατιωτική δράση θα επηρεάσει τις κοινές προσπάθειες των ΗΠΑ και της Ρωσίας για τη διεξαγωγή μιας διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης στη Συρία.
Επιπλέον ο βουλευτής και επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ο οποίος ανήκει στην στενή ομάδα του Πούτιν, Αλεξέϊ Πουσχόφ δήλωσε ....
....στο twitter: «ο Ομπάμα συμπεριφέρεται σαν κλώνος του Τζωρτζ Μπους και ετοιμάζεται να εμπλακεί σε έναν παράνομο πόλεμο όπως έκανε εκείνος».
Άμεση ήταν λοιπόν η αντίδραση της Ρωσίας στην ανακοίνωση ότι Ομπάμα και Κάμερον επικοινώνησαν προκειμένου να συντονιστούν εν όψει της επέμβασης στην Συρία.
Όπως δείχνουν τα πράγματα το Κρεμλίνο αρνείται να παραιτηθεί από την Μέση Ανατολή, προκειμένου να προχωρήσουν τα σχέδια των παγκοσμιοποιητών.
Την ίδια στιγμή το μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ρωσίας το «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», διέκοψε το πρόγραμμα γενικού εκσυγχρονισμού του που έχει ξεκινήσει εδώ και 11 μήνες μήνες και κατεβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο επικεφαλής του ρωσικού Στόλου της Μεσογείου. Πέρα από την Ταρσό, θα χρησιμοποιήσει τους κυπριακούς λιμένες και τα τρία ρωσικά αγκυροβόλια στο Αιγαίο, γεγονός που δείχνει την γεωστρατηγική αξία Ελλάδας και Κύπρου για την Μόσχα.
Να θυμίσουμε ότι σε περίπτωση που αναμειχθούν στρατιωτικά οι Ρώσοι θα επιχειρήσουν την χερσαία κάθοδο βάσει της τακτικής του human wave attack, καθώς αδυνατούν να τα βάλουν με τον στόλο του ΝΑΤΟ.

Θα επέμβει η Ρωσία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου