Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Απολύσεις στο στρατό - "Αναμένοντας τις εντολές της τρόϊκας"....

Απολύσεις στο στρατό - "Αναμένοντας τις εντολές της τρόϊκας" Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Είναι καιρός να ειπωθούν αλήθειες στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας και η κυβέρνηση μπορεί να βλέπουν τον χώρο ως μία τεράστια δεξαμενή ψήφων από την οποία επιθυμούν να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα. 
Πάντα στα χρόνια της μεταπολίτευσης έτσι τον έβλεπαν.
Μόνο που η Εθνική Άμυνα στην Ελλάδα είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό. 
Δεν αναφερόμαστε μόνο στην αυτονόητη αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων για την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας. 
Υπάρχει και η άλλη... αποστολή που κάθε μέρα ,όλη μέρα δεκαετίες τώρα την ζούμε: σεισμοί,λιμοί καταποντισμοί ακόμη και τα ...λιωμένα παγωτά στην Σαντορίνη ,όλα στις Ένοπλες Δυνάμεις για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που ο υπόλοιπος κρατικός μηχανισμός, απλά αδυνατεί να λύσει!

Αυτό το χώρο η κυβέρνηση τον αντιμετωπίζει με περισσή υποκρισία. Τον “τσάκισε” οικονομικά και ψυχολογικά . Και μετά του είπε “πάλι καλά γιατί μας είχαν ζητήσει και απολύσεις. Και είδατε πόσο καλοί είμαστε, δεν τις κάναμε”!

Την ίδια ώρα όπως αποκάλυψε το Onalert όπου μπορούν να απολύσουν απολύουν! Και στο βάθος το θέμα της απομάκρυνσης στελεχών από τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι υπαρκτό. Ποια είναι η αλήθεια; Ότι η κυβέρνηση αν πιεστεί κι άλλο από την τρόϊκα θα προχωρήσει και σ΄ αυτό το αδιανόητο μέτρο. Αυτή είναι η αλήθεια , γιατί η νέα ...Μεγάλη Ιδέα είναι το...πλεόνασμα και τίποτα άλλο.

Σ΄ ένα πολιτικό σκηνικό που οι πρωταγωνιστές του δεν κρύβουν την απέχθειά τους για τις Ένοπλες Δυνάμεις η τρόϊκα δεν πρόκειται να βρει ουσιαστικές αντιδράσεις, είναι το μόνο βέβαιο. Η “σωτηρία της πατρίδας” θα προβληθεί ως απόλυτη προτεραιότητα. Μια “σωτηρία” που μπορεί να αφήσει την χώρα με ‘Ενοπλες Δυνάμεις “στα χαρτιά” . Έτσι κι αλλιώς μπορούμε και να αναθέσουμε το έργο τους σε ιδιώτες! Μην νομίζετε ότι δεν υπάρχουν και τέτοιες σκέψεις! Το ΄χουν κάνει αλλού με αποτελέσματα καταστροφικά. Κανένας δεν πτοείται όμως στην Ελλάδα.

Καλό θα ήταν η κυβέρνηση να αφήσει στην άκρη τους “ελιγμούς” και να πει τουλάχιστον την αλήθεια για το τι σκοπεύει να πράξει τους μήνες που έρχονται στις Ένοπλες Δυνάμεις. Φοβόμαστε ότι δεν μπορεί να το πράξει όχι μόνο επειδή φοβάται να πει την αλήθεια που κι εκείνη υποψιάζεται, αλλά επειδή ακόμη δεν ξέρει: περιμένει τις απόψεις της τρόϊκας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου