Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Είναι οι πάντες οργισμένοι και το πολιτικό σύστημα κάνει την πάπια.

Θεωρούν στην κυβέρνηση ότι αν κρατήσουν μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2014, μετά «καθάρισαν» διότι θα έχουμε μπεί σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης και τυπικά θα μπορούμε να βγούμε στις αγορές, λές και αυτό σημαίνει κάτι. 

Τίποτα δεν σημαίνει αυτό κύριοι. Και δεν καθαρίσατε. 

Δεν νομίζω ότι θα καθαρίσετε ποτέ. Ίσως έρθουν άλλοι να καθαρίσουν μετά από εσάς......
 Αλλά ποιοι άλλοι, όταν τα «αστικά» κόμματα  τα κόμματα του «συνταγματικού τόξου» δεν έχουν καθαρίσει στο εσωτερικό τους.

Δυστυχώς από σήμερα - και λέω από σήμερα διότι φοβάμαι ότι η δολοφονία του Φύσσα ανοίγει τους ασκούς τους Αιόλου για δραματικές κοινωνικές εξελίξεις- η Ελλάδα  μπαίνει σε φάση πολιτικής αστάθειας.

Η αστάθεια θα κλιμακώνεται και μπορεί πολύ γρήγορα να γίνει ανεξέλεγκτη.

Και για αυτό φταίει φυσικά και πάλι το πολιτικό σύστημα που δεν βρήκε το θάρρος ούτε μέσα στην περίοδο της κρίσης να συνεννοηθεί  να συστρατευθεί, να βγάλει ένα ενιαίο εθνικό σχέδιο σωτηρίας, αλλά συνέχισε την ανοησία των προηγούμενων δεκαετιών.

Η αναλγησία των κυβερνήσεων, η έλλειψη οποιασδήποτε δημιουργικής σκέψης, η ανικανότητα και η συνεχιζόμενη διαφθορά τους, μας οδηγούν δυστυχώς σε μονοπάτια που μόνο οι πιο ακραία απαισιόδοξοι προέβλεπαν.

Πάμε για το χειρότερο σενάριο σε κοινωνικό επίπεδο, ανεξαρτήτως του αν το ΑΕΠ θα έχει ελαφρώς θετικό ή ελαφρώς αρνητικό πρόσημο.

Το ζήτημα ξέφυγε από την αριθμητική και πέρασε στις οδομαχίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου