Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

GOLDMAN SACHS «Μην περιμένετε η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές»

Θα συνεχίσει η Ελληνική οικονομία να χρειάζεται χρηματοδότηση από τους εταίρους της για να αποπληρώνει χρέος. 
Αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα έκθεσης της Goldman Sachs  για την Ελληνική οικονομία, εξανεμίζοντας έστω και αυτές τις ελάχιστες ελπίδες που είχε το οικονομικό επιτελείο για σύντομη επιστροφή στις αγορές.
Σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο διεθνής οίκος εμφανίζεται συγκρατημένος, σχετικά με την αποδέσμευση της επόμενης δόσης.
Υπογραμμίζει δε,  οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο πλευρών θα παραμείνουν ανοιχτό θέμα τα επόμενα χρόνια καθώς δεν περιμένει τη χώρα να επιστρέψει στις αγορές σύντομα («we do not expect Greece to go back to capital markets any time soon»).
Επίσης, θεωρεί ότι είναι πολύ δύσκολο να προεξοφληθεί η πολιτική διάσταση της διένεξης, μεταξύ της Αθήνας, της ΕΕ και του ΔΝΤ για την αντιμετώπιση του χρέους της Ελλάδας.
Επισημαίνει τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για χρηματοδοτικό κενό 11 δισ. ευρώ έως το 2016 αλλά και το ότι από το 2014 η χώρα αναμένεται να καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα.
Η σχετική έκθεση της Goldman Sachs δημοσιεύθηκε χθες 21 Οκτωβρίου, (Global Viewpoint) και την υπογράφουν οι Francesco Garzarelli, Silvia Ardagna και Mariano Cena.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου