Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Μην εμπιστεύεστε τα e-mail για γρήγορα χρήματα και δάνεια.

Μια από τις πιο άθλιες εγκληματικές δραστηριότητες του οργανωμένου εγκλήματος, η τοκογλυφία, ανθεί τα τελευταία χρόνια. 


Παλαιότερα λόγω του ότι ο καταναλωτής και οι επιχειρήσεις είχαν άμεση πρόσβαση στα τραπεζικά προϊόντα και δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα ρευστότητας για να επιβιώσουν οι τοκογλύφοι ήταν μια ακραία τελευταία λύση.

Η περίοδος όμως αυτή που διανύουμε, με την οικονομική κρίση να έχει τσακίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να υποφέρουν και να αδυνατούν να αντιμετωπίσουν οικονομικά την καθημερινότητα γιγάντωσαν τους άθλιους τοκογλύφους. 


Ολοένα και αυξάνονται οι τοκογλύφοι σαν σαλιγκάρια που βγαίνουν από την βούρκο και κανένας δεν μπορεί να υπολογίσει έστω και κατά προσέγγιση τον τζίρο που γίνεται ....
...εκμεταλλευόμενοι παγερά ανθρώπινα δράματα.

Αυτοί που οργανώνουν όλη αυτή την παράνομη και εγκληματική επιχείρηση με τα τεράστια μαύρα και αφορολόγητα ποσά είναι τόσο καλά προστατευμένοι που κατορθώνουν με τον μανδύα της νομιμότητας να καλύπτουν τα εγκλήματα κατά των ανθρώπων που καταφεύγουν για να επιβιώσουν σε αυτά τα καθάρματα. 


Τα επιτόκια φτάνουν στο 80% με 100% του κεφαλαίου για ένα χρόνο, απειλές, εκβιασμοί, ξυλοδαρμοί, κυκλώματα, ισχυρές διασυνδέσεις με μέλη μαφιόζικων ομάδων, διεφθαρμένοι υπάλληλοι σε τράπεζες, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι. 

Ολόκληρη συμμορία κακοποιών κάθε είδους που μπαίνοντας σε αυτή δύσκολα βγαίνεις. Παλαιότερα την μερίδα του λέοντος την είχαν οι Έλληνες που τώρα έχουν αρχίσει να χάνουν τον έλεγχο του παιχνιδιού καθώς βιώνουν όπως όλοι οι μας το καθεστώς προβληματικής ρευστότητας. 


Τώρα στο παιχνίδι έχουν μπει οι Αλβανοί και Ρώσοι κακοποιοί που ελέγχουν σε μεγάλο ποσοστό την τοκογλυφία στην Ελλάδα αφήνοντας ένα μικρό κομμάτι στους Έλληνες . 

Τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα κυκλώματα των τοκογλύφων είναι πολλά, αλλά δύο είναι τα ποιο διαδεδομένα: Μεταχρονολογημένες επιταγές και το σπάσιμο επιταγών. 

Οι πρώτες επιταγές πληρώνονται όχι επί τη εμφανίσει, όπως ορίζει ο ελληνικός νόμος, αλλά επί τη... λήξει της ημερομηνίας που αναγράφουν, βάσει εθιμικού καθεστώτος. 


Το παραπάνω είναι μία μέθοδος που παρακάμπτει τον τραπεζικό δανεισμό, ενώ σε πολλές περιπτώσεις τον αντικαθιστά. Περίπου η ίδια κομπίνα γίνεται και με τις σπασμένες επιταγές, Ο τοκογλύφος δανείζει σε κάποιον, π.χ., 5.000 ευρώ. παίρνει μια επιταγή για 9.000 ευρώ η οποία λήγει σε έξι μήνες ο τοκογλύφος, με διάφορους τρόπους, την καταθέτει στην τράπεζα η οποία, υπό κάποιους όρους, την εξαργυρώνει αφού τη δέχεται ως εγγύηση, έτσι, όταν ο τοκογλύφος εισπράξει το ποσόν από τον δανειζόμενο, αγοράζει την επιταγή από την τράπεζα, καθώς με τη νεότερη οπισθογράφηση ο ίδιος είναι υπόλογος σ' αυτή. 

Φυσικά θα κάνει τα πάντα ο κακοποιός γιατί κακοποιός είναι ο τοκογλύφος για να εισπράξει τα λεφτά από τον δανειζόμενο ώστε να ξεχρεώσει την τράπεζα και λέμε τα πάντα εννοούμε τα πάντα από ξύλο, απειλές, απόπειρες ανθρωποκτονίας, αρπαγές ακινήτων κτλπ . 

Επίσης οι κακοποιοί του κυκλώματος των τοκογλύφων, για το ποσόν που δανείζουν, μπορούν να πάρουν από το θύμα ανάλογο αριθμό επιταγών στις οποίες θα μοιράζει το θύμα το ποσό του δανείου που θα εισπραχθεί στο τέλος και καταλαβαίνουμε όλοι ένα δεν εισπραχθεί τι έχει να συμβεί. Οι κακοποιοί τοκογλύφοι λόγω της κρίσης έχουν κάνει και special τιμές προς τα θύματα για να τα δελεάσουν μειώνοντας τα μηνιαία επιτόκια από το 10% ακόμα και στα 5% το μήνα. 


Μία από τις εγκληματικές μεθόδους δανεισμού των κακοποιών τοκογλύφων είναι αυτή της προσημείωσης με ιδιωτικό συμφωνητικό σε συμβολαιογράφο, όπου το θύμα υπογράφει ότι έχει δανειστεί, είτε χωρίς καθόλου τόκο είτε με έναν μίνιμουμ που θεωρείται νόμιμος. Αυτή η διαδικασία για να νομιμοποιείται θα πρέπει να περιγράφεται στη φορολογική δήλωση και των δύο και έτσι εάν πληρωθεί το τοκογλυφικό δάνειο να χάνεται «νόμιμα» το ακίνητο.

Για τον λόγω αυτό προσέξτε καλά και προστατευτείτε από τις διαφημίσεις και τις αγγελίες για γρήγορα χρήματα, τα γραφεία που αναλαμβάνουν εκδόσεις δανείων αλλά και κάποια άλλα που υπόσχονται «χρήματα μέσω της πιστωτικής σας κάρτας ανεξάρτητα από το υπόλοιπο που αυτή έχει», είναι στην πλειοψηφία τους τις περισσότερες φορές βιτρίνες τοκογλυφικών δραστηριοτήτων που ανήκουν σε διάφορους επιτήδειους κακοποιούς που συνεργάζονται με εμπόρους και προχωρούν σε εικονικές αγορές προϊόντων με κάρτες, έτσι εισπράττουν το ποσόν που δάνεισαν μαζί με τον ΦΠΑ, αλλά και τους τόκους που οι ίδιοι χρεώνουν, αφού προσκομίζουν εικονικά τιμολόγια αγοράς με κάρτα στην τράπεζα. 


Κι έτσι το θύμα θα πρέπει να βρει τρόπο να ξεχρεώσει απλώς την κάρτα του στην καλύτερη περίπτωση. Η κρίση δεν έχει μόνο το τοκογλυφικό κράτος που υπεξαιρεί ακίνητα, μισθούς και συντάξεις!! Το κράτος το ίδιο με την συμπεριφορά του γιγαντώνει την εγκληματική δραστηριότητα των τοκογλύφων και πολλαπλασιάζει τις συμμορίες αυτών. 

Σπρώχνει με την εγκληματική του φορολογία και την υπεξαίρεση μισθών και συντάξεων του πολίτες προς αυτούς τους εγκληματίες. 


Και δεν έχει προβλέψει αυστηρότερα νομοθετικά μέτρα για να προστατεύσει τους πολίτες του από αυτά τα κυκλώματα των κακοποιών τοκογλύφων αλλά πώς να κάνει κακό το κράτος σε έναν συνάδελφο τοκογλύφο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου