Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

:) ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ WI-FI, ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΗ ΦΑΕΙ!

Όταν έχεις την ατυχία να ηγείσαι ενός λαού άξεστου, «επαρχιώτη» ευρωπαίου, είσαι..

αναγκασμένος ενίοτε να δίνεις καμιά συνέντευξη σε φίλα προσκείμενο δημοσιογράφο, μπας και ανοίξεις τα μάτια στα ζωντόβολα-υπηκόους σου.


Με μια «χειμαρρώδη» συνέντευξη-ποταμό στον Έλληνα δημοσιογράφο αντί-Φαλάτσι έβαλε ο Έλληνας πρωθυπουργός τα πράγματα στη θέση τους. 


Οι ερωτήσεις –όπως αναμενόταν άλλωστε- ήταν πραγματικός
δημοσιογραφικός «καταπέλτης» που στρίμωξαν τον ηγέτη της «σταθερότητας» και της «ανάπτυξης», ο οποίος για κάποιον λόγο που μόνο αυτός ξέρει, είχε διαρκώς σταυρωμένα τα χέρια του και έβλεπε πλάι και χαμηλά.


 Για όσους δεν το παρατήρησαν ο πρωθυπουργός ...
....προχθές ήταν «χαμηλοβλέπων», ωσάν να ένιωθε μια κάποια εντροπή για κάτι που μόνο αυτός επίσης ξέρει.

Μια άλλη σημειολογική παρατήρηση που δεν σχολιάστηκε –ή τουλάχιστον δεν αντιλήφθηκα να σχολιάζεται- είναι ότι ούτε καν σε ερωτήσεις του «έγκριτου» δημοσιογράφου ο πρωθυπουργός στην άρνηση του δεν πρόφερε τη λέξη «όχι».


Ερώτηση:«θα ληφθούν άλλα μέτρα;»


Απάντηση : «δεν προβλέπονται άλλα μέτρα».


Ερώτηση: «θα υπάρξει άλλο μνημόνιο;»


Απάντηση: «δεν υπάρχει ανάγκη για άλλο μνημόνιο.»


Ερώτηση : « θα υπάρξουν μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις;»


Απάντηση : «δε χρειάζεται, αφού αυτά θ’ αντικατασταθούν από ισοδύναμα μέτρα.»


Οι άνθρωποι με το «όχι» είναι μαλωμένοι. Αυτός δεν μπορεί να προφέρει τη λέξη «όχι» στον Πρετεντέρη, στον Τόμσεν και τη Μέρκελ άραγε θα το πει;

Αντιθέτως με πολλούς συμπολίτες μου που αρνούνται πεισματικά να βλέπουν αντίστοιχες συνεντεύξεις πολιτικών στην τηλεόραση βρίσκω εξόχως διασκεδαστικό να βλέπω «Στουρνάρα» να κεκεδίζει, πρωθυπουργό να εξαγγέλει από πρετεντέρειου βήματος …wi-fi σε όλους τους Έλληνες και Βενιζέλο να ομιλεί περί δύναμης σταθερότητας και αξιοπιστίας του κόμματος(τρόπος του λέγειν) που ηγείται (επίσης τρόπος του λέγειν).
Ξέρεις τι είναι να καθηλώνεσαι στην τιβί ν’ ακούσεις τον πρωθυπουργό για το αν θα ζεσταθείς το χειμώνα ή θα πας από καμιά πλευρίτιδα κι αυτός αντί για μείωση του πετρελαίου να σου λέει ότι θα χεις wi-fi σύνδεση; Φαγώθηκε η μάνα μου τρία χρόνια τώρα να τη «συνδέσω» με wi-fi. 

Είναι ο μόνιμος καυγάς μας, η οικογενειακή μας συνοχή έχει διαταραχθεί εξαιτίας της μη κάλυψης του χωριού μας με γρήγορο internet και επ’ αυτού ξεχνά να πάρει το χάπι της χοληστερίνης, αν κι έχει μετρητό ν’ αγοράζει τα γενόσημα και τα ορίτζιναλ χάπια της.

Πρωθυπουργέ, απ’ το ’93 που έριξες τον Επίτιμο και το ’95 που κράτησες το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το ‘λεγα: «να δεις κάποτε που θα …μας βάλουν και wi-fi”!!!


(παράφραση γνωστού άσματος του Μηλιώκα, «να δεις κάποτε θα μας πούνε και μ…ς!!!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου