Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Σε μεγάλο τοκογλύφο μετατρέπεται η Εφορία!!! Τοκογλύφοι υπέρ των τοκογλύφων...

Ξεχάστε  την Εφορία που ξέρατε...

Τώρα   μετατρέπεται
 σε μεγάλο  Λησταρχείο .

Θα είναι ο επίσημος  αρχιτοκογλύφος,αφού
 θα  σε  τσακίζει στα ΠΡΟΣΤΙΜΑ !!! 

Μιλάμε  για ποινές-σοκ με μηνιαίο τόκο αλλά και πρόστιμα από 10% έως και 30% (!!!) για  ληξιπρόθεσμα  χρέη  φορολογούμενων.  

 Η ποινή ,όπως  αναφέρει  το tanea.gr ,που "επιβάλλεται με την παρέλευση δύο μηνών από την ημερομηνία λήξης πληρωμής του φόρου είναι τσουχτερή, καθώς στις 60 ημέρες εκτός από τον τόκο μπαίνει και..... πρόστιμο 10%! 

Αν περάσει χρόνος και η οφειλή παραμένει ληξιπρόθεσμη το πρόστιμο αυξάνεται σε 20% και με την παρέλευση διετίας φτάνει στο 30%" !!!
Στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς ενσωματώθηκαν αρκετές φορολογικές διατάξεις, με τις οποίες, μεταξύ άλλων, καθιερώνεται ρητά η υποχρέωση της Φορολογικής Διοίκησης να στέλνει κοινοποίηση στον οφειλέτη στην περίπτωση που πρόκειται να γίνει κατάσχεση σε ακίνητα. 

Δεν ισχύει το ίδιο στην περίπτωση κατασχέσεων στα χέρια τρίτων (καταθέσεις, ενοίκια, μισθοί, συντάξεις), καθώς με διάταξη που περιελήφθη στο νομοσχέδιο για τον φόρο ακινήτων καταργήθηκε η υποχρέωση προειδοποίησης.

Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι ο φορολογούμενος μπορεί να διαλέξει ποιο από τα ληξιπρόθεσμά του θα πληρώσει πρώτο μόνο στην περίπτωση οικειοθελούς συμμόρφωσης. 

Σε αντίθετη περίπτωση, όπου γίνεται κατάσχεση ή συμψηφισμός, η Εφορία «διαλέγει» ποια οφειλή θα εξοφληθεί πρώτη" !!!.

Για περισσότερα  στο tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου