Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ....ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΑΝΑΧΑΡΑΖΟΝΤΑΙ...ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ ΣΤΡΑΒΑ ...

Η Ελλάς εν κινδύνω. Απειλείται, εκτός των άλλων και η ακεραιότητα της χώρας!

Δεν είναι τυχαίο που ο Γεράσιμος Αρσένης, έλυσε τη σιωπή του για να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις απειλές που ελλοχεύουν για την ακεραιότητα της χώρας: «Ο χώρος της Εθνικής Άμυνας δέχεται επίθεση. 


Οι πιέσεις της τρόικας για κατάργηση της στρατιωτικής θητείας και περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι αθώες. 

Εντάσσονται σ’ ένα γενικότερο σχέδιο επαναχάραξης των συνόρων, ακόμη και στα Βαλκάνια και στη χώρα μας, αλλά και για προσπάθεια ουσιαστικής διάλυσης των εθνικών στρατών» 
επισημαίνει, ταράζοντας τα λιμνάζοντα ύδατα των ενοχών, της υποτέλειας και απαξίωσης ..
...του χρεοκοπημένου συστήματος εξουσίας. 

«Δεν θέλουν», τονίζει ο Γ. Αρσένης, « Ένοπλες Δυνάμεις στην Ελλάδα. Θα ήταν ευχαριστημένοι μ΄ έναν στρατό 30.000, κι εκεί το πάνε. 


Οι σχεδιαστές της νέας τάξης πραγμάτων στην περιοχή θέλουν πολυμερείς οργανισμούς ασφάλειας, όπως το ΝΑΤΟ και οι εθνικοί στρατοί να περιοριστούν σε δύο πράγματα: πρώτον στην εσωτερική ασφάλεια που δεν είναι δουλειά των Ενόπλων Δυνάμεων και δεύτερον να τροφοδοτούν τις πολυεθνικές δυνάμεις σε αποστολές στη Περιφέρεια. Πρέπει να αντισταθούμε. 

Η Ελλάδα πρέπει να διαθέτει αποτρεπτική δύναμη. Δεν πρέπει να αφήσουμε την Τρόϊκα να αποδομήσει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Βεβαίως μπορούν να γίνουν οικονομίες στις Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν χρειάζονται διάλυση».

Προσωπικότητα υψηλού κύρους, με τεράστια διεθνή εμπειρία και καταξίωση ο Γεράσιμος Αρσένης, έχει διακριθεί για το ήθος και την εντιμότητά του, αλλά και τις ριζοσπαστικές – προοδευτικές αντιλήψεις του, κατά τη θητεία του σε κορυφαίες κυβερνητικές θέσεις.

«Σήμερα επαναχαράσσονται τα σύνορα» προειδοποιεί, αναφέροντας πως «το έθνος-κράτος που ξέραμε παλιά αλλάζει και θα έχουμε μια εικόνα της περιοχής, σε 10 έως 15 χρόνια, πολύ διαφορετική».


Ο πρώην υπουργός εκφράζει την αγανάκτησή του για τον τρόπο με τον οποίο η Πολιτεία αντιμετωπίζει την Εθνική Άμυνα: «Ο κυβερνητικός μηχανισμός έχει παραδοθεί στις πιέσεις της τρόικας, πίσω από τις οποίες όμως κρύβονται άλλα πράγματα».


Ο Γ. Αρσένης, παρακολουθεί πολύ στενά τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις αλλά συστηματικά απέφευγε να μιλήσει δημόσια, τόσο για τις ανησυχίες του για τους θανάσιμους κινδύνους που απειλούν τη χώρα, όσο και τις προτάσεις του για την έξοδο από την βαθιά κρίση.


«Είναι εγκληματικό λάθος», σημειώνει, «να διαχωρίζεται η διαχείριση της οικονομικής κρίσης από την εθνική ασφάλεια. Η κρίση ασφάλειας από το εξωτερικό θα έρθει ξαφνικά κι όχι σε χρόνο που εμείς θα επιλέξουμε», υποστηρίζει, ενώ δεν κρύβει την μεγάλη ανησυχία του για τη Θράκη και όσα συμβαίνουν εκεί, προσθέτοντας ότι,«εμείς δεν σχεδιάζουμε. 

Βλέπουμε το θέμα της οικονομικής κρίσης με παρωπίδες, σαν ένα τεχνικό θέμα. Αρμενίζουμε στραβά και πρέπει να χτυπήσουμε το καμπανάκι του κινδύνου».

Ο Γερ. Αρσένης, μίλησε ευθέως για τιμωρία από τους Γερμανούς των δύο «άτακτων παικτών» στην περιοχή, της Σερβίας και Ελλάδας – Κύπρου, δηλαδή του Ελληνισμού.


«Ο κ.Φουχτελ, δεν κάνει εδώ τουρισμό, ούτε δημόσιες σχέσεις. Δεν ενδιαφέρονται οι Γερμανοί για την επιστροφή του χρέους. Μια μόνιμη επικυριαρχία επιδιώκουν στη περιοχή. Λειτουργούν επιχειρηματικά. 


Με την εσωτερική υποτίμηση που επιβάλλουν και με τη φθηνή εργασία επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα “παράδεισο” για τις γερμανικές επιχειρήσεις».

Όλα όσα αποκάλυψε ο Γεράσιμος Αρσένης, ένας πολιτικός που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για εθνικιστικές εμμονές ή λαϊκισμό, στην συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Onalert.gr, προκαλούν αίσθηση και θα έπρεπε να αφυπνίσουν την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.


Ωστόσο, δεν τρέφουμε αυταπάτες. 


Ο μνημονιακός θίασος είτε εξ αδυναμίας, είτε εκ πεποιθήσεως δεν είναι διατεθειμένος να στενοχωρήσει τους επικυρίαρχους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου