Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Ο Σαμαράς πρωθυπουργεύει, ο Σημίτης κυβερνά. Τα τελευταία Χριστούγεννα της κυβέρνησης;

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Από την Ιόλη Πιερίδη

Τεκτονικές εξελίξεις στο χώρο της δεξιάς.

Το βράδι της παραμονής Χριστουγέννων σε βίλα ισχυρού επιχειρηματία θα βρίσκεται σε εξέλιξη ένα δείπνο φωτιά με κυρίως πιάτο το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου, την ίδια την κυβέρνηση.

Τα ονόματα των συμμετεχόντων είναι τόσο βαριά που δεν μπορεί να τα σηκώσει ούτε η παρούσα ανάρτηση.

Στο δείπνο είναι προσκεκλημένος και θα δώσει το παρόν υψηλόβαθμο στέλεχος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Οι μυημένοι εκτιμούν πως το συγκεκριμένο δείπνο θα σημάνει την πτώση της κυβέρνησης με καταληκτική ημερομηνία τις πρώτες μέρες του Μαρτίου κι αυτό παρότι ο Σαμαράς τυπικά θα προεδρεύει της Ευρωπαικής Ένωσης.

Τα βαριά ονόματα της βραδιάς συμφωνούν σε ένα κοινό τόπο: 


Ότι ο Σαμαράς πρωθυπουργεύει σε μια χώρα ...
....την οποία κυβερνά ο Σημίτης και είναι ο τέως πρωθυπουργός αυτός ο οποίος εξακολουθεί να μοιράζει τις δουλειές στους φίλα προσκείμενους επιχειρηματίες, αφήνοντας στο περιθώριο τους υπόλοιπους.

Όσοι δώσουν το παρόν θεωρούν ότι η ισχύς του Σημίτη προέρχεται από τις προσβάσεις που έχει ο τέως πρωθυπουργός στο βαθύ κράτος της Γερμανίας αλλά και στην καγκελαρία, με τον αδελφό του Σπύρο Σημίτη να παίζει καταλυτικό ρόλο στην επαναφορά της ισχύος των γερμανικών συμφερόντων στην Ελλάδα.

Με απλά λόγια σε μερίδα ισχυρών επιχειρηματιών της δεξιάς, η πεποίθηση ότι ο "Αρχιερέας της Διαπλοκής" Σημίτης έχει επισκιάσει τον Σαμαρά είναι διάχυτη. Η Πρωτοβουλία των 58 από την άλλη, αρχίζει να ασκεί ασφυκτική πίεση στον Βενιζέλο αναγκάζοντάς τον να παραδοθεί στον Σημίτη ή να τα βροντήξει!

Το άρθρο του εκδότη της εφημερίδας "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" Ιωάννη Φιλιππάκη, στην οποία μεταξύ άλλων αρθογραφεί ο Φαήλος Κρανιδιώτης με το χαρακτηριστικό τίτλο

Ήταν ο Σημίτης ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης του 1999;

αποδίδει την αντίληψη που έχουν για την διακυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου τα επιχειρηματικά τζάκια της παραδοσιακής δεξιάς.

Γράφει ο Φιλιππάκης>

Μπορεί να στενοχωρήσουμε πάλι τον «πολύ» κ. Βενιζέλο -ο οποίος δεν πέρασε και ευχάριστο Σαββατοκύριακο- μιλώντας του για «εγκληματικές οργανώσεις» κ.λπ., σίγουρα όμως μας έδωσε μια σημαντική εξήγηση που θα μας βγάλει από την περισυλλογή και θα ομορφύνει κάπως αυτά τα δύσκολα Χριστούγεννα που περνάμε.

Η εξήγηση λοιπόν είναι μάλλον απλή κι εμείς οι ταπεινοί υπήκοοι θα πρέπει να το πάρουμε απόφαση: «Αν δεν συμφωνούμε ή δεν καταλαβαίνουμε» τον κ. Βενιζέλο, «είμαστε ανόητοι!», όπως τουλάχιστον διακήρυξε ο ίδιος. Τώρα όλα πλέον βγάζουν νόημα. Φαντάζομαι ότι έτσι εξηγείται και η μέχρι στιγμής «απαλλαγή» ή «αθώωση» (ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε την) του πρωθυπουργού-swap κ. Σημίτη.

Πώς είναι δυνατόν να αναρωτιόμαστε, οι ανόητοι, γιατί ο κ. Σημίτης δεν έχει καμιά ευθύνη για όσα συνέβησαν -από την εγκληματική συμμορία που κυβερνούσε- επί πρωθυπουργίας του;

Και δεν το λέμε εμείς στη «δημοκρατία», τα γεγονότα το επιβεβαιώνουν πολλαπλώς. Περισσότερα από 10 δισ. ευρώ -ναι, καλά το διαβάζετε- ξοδεύτηκαν σε μόλις δύο χρόνια (1999-2001) για αγορές εξοπλισμού. Ηδη έχουν αποκαλυφθεί κάποιες από τις λοβιτούρες -έτσι τις αποκαλούν οι νοικοκυραίοι- των προγραμμάτων αυτών.

Και κάθε μέρα που περνάει έρχονται στο φως και νεότερα στοιχεία, καθώς οι «διεκπεραιωτές» των μιζών, μπροστά στην προοπτική να ακούσουν τις κλειδωνιές του Κορυδαλλού να ηχούν για τα καλά, αποφασίζουν να κελαηδήσουν. Μακάρι να το κάνουν ως το τέλος. Οχι γιατί θα αθωωθούν στη συνείδησή μας, αλλά διότι θα βάλουν κι αυτοί ένα χεράκι να ξεβρομίσει η Ελλάδα μας.

Ο κ. Σημίτης, αυτός ο καλός διαχειριστής, όπως τον αποκαλούν τα ΜΜΕ της διαπλοκής, δεν έχει επομένως καμιά ευθύνη; Μην ξεγελιέστε!

Εφημερίδες, κανάλια και πάμπολλοι δημοσιογράφοι -ναι, από αυτούς που ακόμα τολμούν να κάνουν τους εισαγγελείς στα τηλεπαράθυρα- έχουν καλύψει με ένα πέπλο αθωότητας τον γερμανοτραφή πρώην πρωθυπουργό.

Λογικό! Ταΐστηκαν, μέχρι σκασμού, με δάνεια, αναθέσεις δημόσιων έργων και προμηθειών, αργομισθίες. Δεν μπορούν να είναι αχάριστοι. Αφήστε που τα παιδιά του «αρχηγού» ζουν και βασιλεύουν σήμερα στα επιτελεία των οικονομικών υπουργείων. Με την ανοχή; Με τη στήριξη; Με την επιλογή του κ. Σαμαρά;

Κανείς δεν έχει καταλάβει…

Αφήστε που οι ωφελημένοι «επιχειρηματίες» της εποχής του εγκλήματος του Χρηματιστηρίου, της εποχής των κρυφών δανεισμών, της εποχής των αδιαφανών προμηθειών, ακόμα ονειρεύονται την επιστροφή του Μεγάλου Αρχηγού της εγκληματικής συμμορίας: του Κωνσταντίνου -όπως του αρέσει να τον αποκαλούν- Σημίτη!

Αυτά σημειώνει στο άρθρο του ο εκδότης της εφημερίδας, τα οποία εν πολλοίς απηχούν και τις απόψεις των επιχειρηματιών που θα δώσουν το παρόν στο αποψινό δείπνο. Οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες θεωρούν ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ (το δίδυμο Τσίπρα-Παππά) έχει ντηλάρει με τα γερμανικά συμφέροντα και τους εδώ "αντιπροσώπους" τους.

Μάλιστα κάποιοι κάνουν λόγο για μυστικό ραντεβού (πολύ πρόσφατο) Τσίπρα-Σόιμπλε στην Γερμανία στη διάρκεια του οποίου ο νεαρός ηγέτης δέχθηκε τις νουθεσίες του Σόιμπλε. Το ραντεβού κλείστηκε με την διαμεσολάβηση επιχειρηματία, ο οποίος ήταν κυριάρχος του παιγνιδιού επί Σημίτη.

Στη διάρκεια του ραντεβού ο Σόιμπλε ήταν σαφής απευθυνόμενος στον Αλέξη>

-Σε λίγο θα έχεις την Ελλάδα στα χέρια σου και οφείλεις να βάλεις νερό στο κρασί σου. Το γεγονός ότι είσαι εδώ σήμερα, για μένα σημαίνει ότι επέλεξες στρατόπεδο. 


Ως εκ τούτου θεωρώ δεδομένο ότι είσαι στο πλευρό μας, στο πλευρό της Γερμανίας, δίχως πισωγυρίσματα όπως ο πρωθυπουργός σας. Αυτό θα επιταχύνει την άνοδό σου στην εξουσία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου