Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ...Citigroup, Morgan Stanley: Με private placement η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές.

Citigroup posts first year of profit since crisis
Με private placement και όχι δημοπρασία ή κοινοπρακτική έκδοση, θα πραγματοποιηθεί η έξοδος της Ελλάδος στις αγορές  μέσα στο α΄ τρίμηνο του 2015.

Συγκεκριμένα, στελέχη της Citigroup και της Morgan Stanley εκτιμούν ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η έξοδος της Ελλάδος να πραγματοποιηθεί αρχές του....
... 2015 ώστε να διασφαλιστεί η επιτυχία.
Ταυτόχρονα, Έλληνες αξιωματούχοι συγκλίνουν στην άποψη της διενέργειας private placement 3ετούς ή 5ετούς διάρκειας 1,5 με 2 δισ. ευρώ.
Το private placement έχει το πλεονέκτημα ότι αποτελεί προσυμφωνημένο deal δηλαδή ο ΟΔΔΗΧ θα αναθέσει σε δύο επενδυτικούς οίκους να διαθέσουν με ιδιωτική τοποθέτηση την πρώτη μετά από χρόνια ελληνική έκδοση ενώ το επενδυτικό κοινό θα πληροφορηθεί τα αποτελέσματα μετά την ολοκλήρωση του private placement ώστε να μην υπάρξουν ακραίες κερδοσκοπικές κινήσεις με επίκεντρο αποδόσεις και τιμές στα ομόλογα.
Η δημοπρασία έχει ρίσκο καθώς αν οι αποδόσεις των ομολόγων δεν έχουν υποχωρήσει κάτω του 5% θα είναι πολύ εύκολο για ορισμένους κερδοσκόπους να ρίξουν  τις τιμές και να ανεβάσουν τις αποδόσεις με στόχο να επιτύχουν καλύτερο επιτόκιο στην πρώτη ελληνική έκδοση.
Τα περισσότερα στελέχη dealing rooms τραπεζών θεωρούν ότι το private placement αποτελεί την καλύτερη δυνατή λύση για μια χώρα που έχει μείνει σχεδόν 4,5 χρόνια εκτός αγορών.
Για να βγει η Ελλάδα στις αγορές ακόμη και με private placement απαιτείται η αναβάθμιση της οικονομίας από την Moody’s ενώ ιδανικό θα ήταν το σενάριο να έχει «κερδίσει» με την αξία της η Ελλάδα και investment grade.Ωστόσο σίγουρα θα πρέπει να έχει τεθεί και διευθετηθεί το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου