Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΕΥΓΕ! ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ Σσσσσσσ....Κατά τα άλλα δεν παίρνουν μέτρα ...! Lisbon Council: Πρωταθλητής προσαρμογής η Ελλάδα.

Σύμφωνα με το think tank Lisbon Council, η Ελλάδα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στο "πετσόκομμα".. μεταρρυθμίσεις το ονομάζει το εγχώριο τηλεοπτικό σύστημα.

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση που παρουσιάστηκε χθες στις Βρυξέλλες, παρουσία του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Oλι Ρεν, η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις μεταρρυθμίσεις, τη δεύτερη θέση, μετά την Ιρλανδία, στη μείωση του κόστους εργασίας και καταγράφει μία από τις καλύτερες επιδόσεις στη μείωση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών.
Διαβάστε εδώ την έκθεση
 
Έτσι, στο σύνολο αναδεικνύεται η πλέον αποτελεσματική χώρα στη συνολική προσαρμογή. Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα βελτίωσε το διαρθρωτικό πρωτογενές της δημοσιονομικό ισοζύγιο κατά 14,9% του ΑΕΠ σε τέσσερα χρόνια, επίδοση που χαρακτηρίζεται, εκπληκτική, πρωτοφανής και ανεπανάληπτη. 
Η Ισπανία, που καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, βελτίωσε το ισοζύγιο της κατά 6,6% του ΑΕΠ την τελευταία τετραετία.
 
«Η συρρίκνωση των εξωτερικών και δημοσιονομικών ελλειμμάτων στις χώρες που βρίσκονται σε Μνημόνιο σημαίνει ότι πλέον δεν ζουν πέρα από τις δυνάμεις τους. 
Αντίθετα με όσα λέγονται περί «ηθικού κινδύνου» τα αποτελέσματα της έρευνάς μας δείχνουν ότι οι χώρες αυτές έχουν καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και αξίζουν τη βοήθεια που λαμβάνουν από τους Μηχανισμούς Στήριξης», τονίζεται στην Εκθεση.
 
Ειδικά για την Ελλάδα σημειώνεται ότι «το 80% της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει ήδη ολοκληρωθεί. Με τη βραχυπρόθεσμη πρόκληση της δημοσιονομικής προσαρμογής να έχει σχεδόν αντιμετωπιστεί, απομένει τώρα να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η μακροπρόθεσμη προοπτική ανάπτυξη της χώρας».
 
Πάντως, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι αν και οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα υπέστησαν τη μεγαλύτερη συμπίεση αποδοχών στην Ευρώπη (το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος μειώθηκε κατά 13,8% σε τέσσερα χρόνια), η επιχειρηματικότητα συναντά πλέον άλλου είδους εμπόδια, αφού η χώρα μας παραμένει στο ναδίρ της Ευρωπαϊκής κατάταξης, σε ό,τι αφορά τη γραφειοκρατία. Επικαλούμενο στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, το Lisbon Council αναφέρει ότι η διαδικασία αδειοδότησης νέων επιχειρήσεων στην Ελλάδα συνεχίζει να είναι η ακριβότερη στην Ευρώπη.
 
Σημειώνεται πως η έκθεση με τίτλο "Euro Plus Monitor" βαθμολογεί χώρες της ΕΕ σε τέσσερις επιμέρους δείκτες: προσαρμογή ισοχζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, δημοσιονομική προσαρμογή, προσαρμογή κόστους εργασίας και μεταρρυθμίσεις.
Και όπως καταλάβατε σε όλα πήραμε άριστα, τις πρωτειές, σε ανακοπές καρδιάς, αυτοκτονίες, υπέρταση, και κατάθλιψη, περιέργως δεν τις αναφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου