Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Πώς θα χάσουμε το σπίτι μας.....

Πολυς λογος γινεται για τα ''κοκκινα'' δανεια των τραπεζων,τα στεγαστικα δηλαδη,ποιοι θα ''προστατευθουν'' και ποιοι οχι,κλπ. 

Προτεινονται καποιες ευκολιες πληρωμης,που στην ουσια απλα παρατεινουν το μαρτυριο του δανειοληπτη,αφου χωρις δουλεια,αρα και χωρις εισοδημα,ειναι βεβαιον οτι αργα η γρηγορα οδηγειται ο οποιοσδηποτε στο να χασει το σπιτι του,αφου ομως στο μεταξυ,εχοντας την ψευδαισθηση οτι θα το σωσει,θα εχει πληρωσει και ενα σωρο λεφτα σε ...
....δοσεις,χωρις αντικρυσμα.

Εδω θα πρεπει να αναφερουμε επισης και τη μειωση του φορου μεταβιβασης στο 3%,ωστε το κορακι που θα αγορασει σε πλειστηριασμο το σπιτι του δυστυχισμενου να πληρωσει χαμηλο φορο,3%,διοτι ως γνωστον ο φορος καταβαλλεται απο τον αγοραστη.


Για αυτο το λογο εγινε η μειωση τπυ φορου μεταβιβασης,για να πληρωσει λιγα ο αγοραστης,ο ενας και μοναδικος λογος.Στις αλλες περιπτωσεις μεταβιβασης{κληρονομια,δωρεα,γονικη παροχη} δεν μειωθηκε ο φορος μεταβιβασης,γιατι πολυ απλα σε αυτες τις περιπτωσεις δεν υπαρχει κερδος για τους μνημονιακους αγοραστες,οποτε...καλως παραμενει ο φορος αφου ο φορολογουμενος θα τον πληρωσει παλι.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ,Η ΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΥ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ''ΑΓΟΡΑΣΤΗ'', ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΧΑΝΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ.

Τωρα για να ξαναγυρισουμε στο θεμα των δανειων,πλειστηριασμων,κλπ.

Οι κατασχεσεις σπιτιων και λοιπων αγαθων λογω οφειλων στην εφορια ουδεποτε σταματησαν,παντοτε υπηρχαν και θα υπαρχουν,και σε αυτη την περιπτωση ουτε φτωχος,ουτε αδυναμος,κανεις δεν προστατευεται.

Και για ενα μικρο,απειροελαχιστο χρεος προς την εφορια,πχ μη πληρωμη τελων κυκλοφοριας,μη πληρωμη των 25 ευρω στο νοσοκομειο, αδυναμια καταβολης φορων, κλπ,κλπ,το χρεος αυτο θα διογκωνεται προοδευτικα,εφ οσον δεν πληρωνεται,και στο τελος η καταληξη θα ειναι παλι ο πλειστηριασμος του σπιτιου.

Αυτου του ειδους οι πλειστηριασμοι ειναι που αφορουν ολους,τα χρεη προς το δημοσιο,και οχι μονο οι πλειστηριασμοι που ειναι αποτελεσμα μη πληρωμης δοσεων στεγαστικων δανειων.

Η αδυναμια καταβολης των δυσβασταχτων,παραλογων,υπερβολικων,εξωπραγματικων φορων εχουν σαν σκοπο οχι τοσο την εισπραξη χρηματων,οσο την κατασχεση της περιουσιας,που ειναι αποτελεσματικοτερος τροπος υποταγης στον κατακτητη.

Βασίλης Βερμισσώ


freepen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου