Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ο Νάιτζελ Πολ Φάρατζ όπως είναι ολόκληρο το όνομα (Περιούσιος και αυτός;;) του αρχηγού του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) : Ο Σαμαράς παραιτήθηκε από την Εθνική Κυριαρχία (Συνέντευξη).

Ο Νάιτζελ Πολ Φάρατζ όπως είναι ολόκληρο το όνομα (Περιούσιος και αυτός;;) του αρχηγού του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), είναι ευρωβουλευτής. 

Μαζί με τον Φραντσέσκο Σπερόνι τον επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά στο ευρωκοινοβούλιο ηγούνται της δεξιάς ευρωσκεπτικιστικής ομάδας «Ευρώπη της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας». 

Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του «φιλελεύθερο και συντηρητικό». Δεν είναι λίγοι όμως αυτοί που...

...υποστηρίζουν ότι είναι ακροδεξιός.

Όλοι πάντως παραδέχονται την ευφράδεια και τον δηκτικό του λόγο. Είναι ενάντια στο ευρώ και δεν θα στεναχωριόταν καθόλου αν η Ε.Ε., με την σημερινή της μορφή, διαλυόταν εντελώς. 

Συχνά έχει απασχολήσει τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Άλλοτε γιατί έχει πάρει θέσεις υπέρ της χώρας και άλλοτε για τις θέσεις του για το μέλλον της Ευρώπης.

Πρόσφατα επιτέθηκε λεκτικά μέσα στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο στον Έλληνα πρωθυπουργό. 

Μια επίθεση, η οποία δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Με αφορμή αυτό το γεγονός το Real.gr συνομίλησε μαζί του.

Πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης όπως η Huffington Post «εξαπολύσατε μια πρωτοφανή επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Αναρωτιέμαι γιατί το κάνατε αυτό; Νομίζετε ότι είναι σωστό να μιλάτε με τέτοιο τρόπο σε έναν πρωθυπουργό που είναι δημοκρατικά εκλεγμένος;

Ο Σαμαράς εξελέγη με μια εντολή την οποία παραβίασε. 
Έτσι, παραιτήθηκε από την Εθνική Κυριαρχία της χώρας και επέβαλε στον Ελληνικό λαό ταπεινωτικά μέτρα λιτότητας. Με δύο λόγια είπε ψέματα. Πρόδωσε τους Έλληνες. 

Δεν νομίζω πως σήμερα εκπροσωπεί τις επιλογές τους. Με αυτή την έννοια η νομιμοποίηση του να κυβερνά είναι αμφισβητούμενη. Δεν ενεργεί ως πρωθυπουργός αλλά αντιθέτως ό,τι κάνει, το κάνει κάτω από την καθοδήγηση της Τρόικας, καθιστώντας την Ελλάδα μια χώρα υπό κατοχή.

Πρόσφατα είπατε επίσης ότι η λύση για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδος είναι η επιστροφή στη Δραχμή. Τι είδους εγγυήσεις μπορείτε να δώσετε στον ελληνικό λαό ώστε να ακολουθήσει την συμβουλή σας;

Οι Έλληνες δεν θα πρέπει να ψάχνουν για εγγυήσεις, αλλά θα πρέπει να εμπιστευτούν τις δικές τους δυνάμεις. Το Εθνικό νόμισμα από μόνο του δεν θα λύσει το πρόβλημα.

Μπορεί όμως να δώσει στην οικονομία μια ώθηση, ένα νέο σημείο εκκίνησης. Έτσι η χώρα θα γίνει πιο ανταγωνιστική και συνεπώς πιο ελκυστική στις διεθνείς αγορές.

Προσελκύοντας περισσότερους τουρίστες, οι οποίοι αποτελούν βασικό μέρος της Ελληνικής οικονομίας. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να μειωθεί αισθητά το έλλειμμα της Ελλάδος.

Είναι μια επώδυνη διαδικασία και απαιτεί μερικά χρόνια με πόνο. Αλλά στο τέλος θα φανεί φως στο τούνελ. Οι ξένοι επενδυτές επιθυμούν σταθερότητα και με το ευρώ αυτή είναι πολύ μακριά.

Δεν αποτελεί λύση η παραμονή σας σε αυτό το νόμισμα γιατί κάποια στιγμή και μάλιστα σύντομα, η στρόφιγγα θα κλείσει.

Για ένα πράγμα θα μπορούσα να σας διαβεβαιώσω: με το να παραμένετε στο ευρώ δεν θα ανακάμψετε ποτέ. Αντιθέτως το ετήσιο σας έλλειμα θα μεγαλώνει και θα αυξάνετε το χρέος σας.

Αντιθέτως, η επιστροφή στο δικό σας υποτιμημένο νόμισμα θα σας δώσει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Με αυτό από τη μια, θα βάλετε την οικονομία σας σε τάξη και από την άλλη, θα παλέψετε ώστε να πάρετε την Ελλάδα πίσω από τον ξένο έλεγχο.

Νομίζετε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ένας δημοκρατικός θεσμός;

Απολύτως όχι. Πρόκειται για μη εκλεγμένους γραφειοκράτες, που έχουν πολύ μεγάλη δύναμη. Ο έλεγχος της Ελλάδας βρίσκεται στις Βρυξέλες.

Αφού όχι, λοιπόν, γιατί επιθυμείτε να εκλεγείτε για μια ακόμη φορά σε ένα τέτοιο σώμα;

Δεν έχεις άλλη επιλογή. Πρέπει να πολεμήσεις και να νικήσεις το σύστημα από μέσα, παίρνοντας τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να πείσεις όλο και περισσότερους ανθρώπους να υποστηρίξουν την πολιτική επανάσταση.

Τι νομίζεται ότι πρέπει να γίνει ώστε να αλλάξει η πορεία της Ε.Ε. προς το καλύτερο;

Πρώτα από όλα η Βρετανία θα πρέπει να βγει από αυτήν οπωσδήποτε. Αργότερα, οι υπόλοιπες χώρες θα πρέπει να την ακολουθήσουν ή να επιστρέψουν στο εθνικό τους νόμισμα. Έτσι το όλο πράγμα τελικά να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος.

Σε τι Ευρώπη λοιπόν πιστεύετε;

Σε μια Ευρώπη των κυριάρχων εθνών στην οποία θα έχουμε μια εμπορική συμφωνία μεταξύ μας. Σε μια Ευρώπη της συνεργασίας. Σε μια Ευρώπη που διατηρεί τις εθνικές ιδιαιτερότητες, στην οποία δουλεύουν όλοι μαζί. Αλλά δεν είναι ελεγχόμενη από μια φεντεραλιστή ένωση.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση του YouGov το κόμμα σας βρίσκεται σε τροχιά νίκης για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου. Ήδη η δημοσκόπηση σας κατατάσσει στην δεύτερη θέση με ποσοστό 26%. Έξι μονάδες πίσω από τους Εργατικούς και τρεις μπροστά από τους Συντηρητικούς. Την ίδια στιγμή σύμφωνα με το περιοδικό Economist σε αυτές τις εκλογές τα αντιευρωπαϊκά κόμματα μπορεί να διπλασιάσουν τις θέσεις τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τι ακριβώς σκοπεύετε να κάνετε αν αποκτήσετε τόσο μεγάλη δύναμη;

Έχουμε ταρακουνήσει το πολιτικό κατεστημένο στο Ηνωμένο Βασίλειο ως το μόνο κόμμα το οποίο μπορεί να προσφέρει ένα ξεκάθαρο δημοψήφισμα στους βρετανούς με το ερώτημα μέσα ή έξω από την Ε.Ε.

Αυτό το μήνυμα μαζί με το πολιτικό μας μανιφέστο έχει πολύ θετική απήχηση στους ολοένα και αυξανόμενα απογοητευμένους Βρετανούς.

Δεν είναι οξύμωρο από την μια να είστε κάθετα αντίθετος με την ιδέα της Ε.Ε. και από την άλλη να είστε τόσο κοντά στο να κερδίσετε τις εκλογές του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου;

Θα πρέπει να είσαι στο παιχνίδι, αλλιώς ποτέ δεν θα έχεις φωνή. Καμία Ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει κάνει ένα δίκαιο δημοψήφισμα με το ερώτημα μέσα ή έξω από την Ε.Ε.
Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να τους καταστήσεις υπαίτιους.

Πηγή:  enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου