Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ, ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ, ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟ… ΚΚΕ, ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ-ΠΑΤΡΙΔΑ.

Μετά τον Ομπάμα, την Μέρκελ, την Ε.Ε. (αλλά και το… ΚΚΕ), που δήλωσαν την αντίθεσή τους στην ένωση της ρωσσικής Κριμαίας με την Μητέρα-Πατρίδα Ρωσσία –παρ’ ότι απεδείχθη δια λαϊκού δημοψηφίσματος ότι την ένωση ήθελε η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων τους, έρχονται και οι 
αμερικανοκομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν το ίδιο. «Κριτικάροντας» παράλληλα και τη στάση των δυτικών, για....

.... ξεκάρφωμα. Ιδού η ανακοίνωσή τους, με τίτλο «Όχι στην αλλαγή συνόρων στην Ουκρανία» και υπότιτλο «H ανεύθυνη και τυχοδιωκτική στάση της Δύσης επ’ ουδενί μπορεί να νομιμοποιήσει την απόσχιση της Κριμαίας», όπως δημοσιεύεται στην «Αυγή»:

«Το προχτεσινό δημοψήφισμα για την απόσχιση της Κριμαίας κλιμάκωσε εκ νέου ένταση της ουκρανικής κρίσης. Από τη μεριά, ο Πούτιν έσπευσε να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα και όλα δείχνουν ότι είναι θέμα (λίγου) χρόνου η τυπική ενσωμάτωση της κριμαϊκής χερσονήσου στη Ρωσική Ομοσπονδία. 


Από την άλλη, η Δύση ούτε καν συζητάει την αποδοχή του δημοψηφίσματος και οι ΗΠΑ ήδη αποφάσισαν τις πρώτες οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. 

Η ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι στην Ουκρανία μεγαλώνει ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι η διπλωματική αντιπαράθεση συνοδεύεται από κινήσεις στρατευμάτων.

 Η ανεύθυνη και τυχοδιωκτική στάση της Δύσης επ’ ουδενί μπορεί να νομιμοποιήσει την απόσχιση της Κριμαίας. 

Πέραν του ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση γεννάται εύλογα το ερώτημα τι θα συμβεί αν το Χάρκοβο ακολουθήσει το παράδειγμα της Σεβαστούπολης, το ζήτημα είναι γενικό. 

Τα σύνορα στην Ευρώπη είναι δεδομένα και δεν μπορούν να αλλάζουν κατά τη βούληση των ισχυρών του κόσμου. 

Σχεδόν πάντα αλλαγή συνόρων σημαίνει αίμα αθώων, όξυνση του εθνικιστικού μίσους και οικονομική καταστροφή. 

Αυτό που ξεκίνησε η Δύση στο Κόσοβο και φαίνεται να συνεχίζει η Ρωσία στην Κριμαία, πρέπει να σταματήσει τώρα».

(ΥΓ): God bless SYRIZA and mister Tsipras!


ethnikismos


Φωτο-μοντάζ Γρέκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου