Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Συλλαμβάνονται πολίτες κάθε ηλικίας με νόμο του υπόδικου Γιώργου Παπακωνσταντίνου

Του Κώστα Βουκελάτου

Παρακολουθήσαμε και διαβάσαμε για την απίστευτη σύλληψη κυρίας 90 χρονών για χρέη στο δημόσιο 5.000€ η οποία έπασχε κι από Αλτσχάιμερ.

Αυτή την απίστευτη περιπέτεια σκληρότητας που δεν αρμόζει να ασκείται ουτε απο αστυνομικούς αλλα ουτε απο δικαστές έζησε μια 90χρονη που αντι να σεβαστούν τα χρονια της, αντιμετώπισε τον νομο 3943/2011 που δημιούργησε ο υπόδικος πρώην ΥΠ.ΟΙΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου και διατηρεί ακομα η σημερινή κυβερνηση.

Μια γιαγιά 90 χρονων που δεν ξέρει ουτε το ονομα της βρέθηκε να περιπλανιέται χαμένη και αντι η αστυνομια να βρει τους συγγενείς της ώστε να λάβει τέλος η περιπέτεια της, βρηκε οτι χρωστάει 5.000€ ο εγκληματίας και την συνέλαβε.

Η αστυνομια έκανε την δουλεια της αλλα έπρεπε να την κανει σωστα γιατι δεν αντιμετώπιζε τον αρχιληστη αλλα μια γιαγιά που ειχε προβλημα υγειας και έπρεπε να....

... επικοινωνήσει με τον οποίο εισαγγελεα υπηρεσίας να του παρουσιάσει την κατάσταση και να την στείλει σπιτι της στους δικούς της ανθρώπους με εντολή του.

Αντίθετα επειδη ο εισαγγελεας ειχε πολυ δουλεια την κράτησαν στο κρατητήριο άκουσον, άκουσον ενα ολόκληρο σαββατοκύριακο τον κακοποιο γιαγιά 90 χρονων για να την πανε με χειροπέδες την Δευτέρα να δικαστεί!

Η γιαγιά επεσε στο κρατητήριο, χτύπησε το κεφάλι της ειχε απώλεια ούρων και κοπρανων και κατέληξε που; Με εντολή εισαγγελεα φυσικα; Στο Δρομοκαΐτειο αντι να οδηγηθεί στους συγγενείς της.

Απίστευτη σκληρότητα σε ανθρώπους καθε ηλικιών που βασίζεται πανω σε ενα αντισυνταγματικό νομο που και η ίδια η δικαιοσυνη με αποφάσεις της εχει χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό. Πρόσφατα το Τριμελές πλημμελειοδικείο Κατερίνης έκρινε αντισυνταγματική την αυτόφωρη συλληψη για οφειλές στο δημοσιο δικάζοντας εναν οφειλετη.

Υποστήριξε το Τριμελές πλημμελειοδικείο Κατερίνης στην αποφαση του οτι οι σχετικές διατάξεις του ν. 3943/2011, που χαρακτηρίζουν διαρκές το αδίκημα μη καταβολής χρεών στο Δημόσιο, είναι αντίθετες στα άρθρα 2 παρ. 1 και 7 παρ. 1 του Συντάγματος, αλλά και σε θεμελιώδεις αρχές του Ποινικού Δικαίου.

Στην πράξη λοιπόν κρίθηκε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί ένα μέσο πίεσης εισπρακτικού χαρακτήρα για τους σκοπούς του οποίου δεν είναι δυνατό να καταλύει θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα του πολίτη. Το συγκεκριμένο μέτρο όμως, εκτός από παράνομο, είναι και αναποτελεσματικό: μέχρι σήμερα συνελήφθησαν περίπου 1.800 φορολογούμενοι για διάφορα αδικήματα (μη καταβολή χρεών, μη έκδοση φορολογικών στοιχείων κτλ.) για οφειλές που φτάνουν το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, το δημόσιο εισέπραξε περίπου… 20 εκατομμύρια και ετσι βρήκαν την 90χρονη γιαγιά για να της τα πάρουν.

Επειδη το κράτος δε διορθώνει τα λάθη του και συνεχίζει να εγκληματεί και το ιδιο ποικιλοτρόπως κατα των πολιτών και επειδη διατηρεί εναν κατάπτυστο νομο που έφτιαξε ενας υποδικος πρώην υπουργος που εγκλημάτησε κατα του ελληνικού λαου πρεπει η απόφαση του δικαστηρίου και άλλες παρόμοιες να λάβουν ευρεία δημοσιότητα, αφού οι αυτόφωρες συλλήψεις των πολιτών-οφειλετών καταλαμβάνουν καθημερινά προεξέχουσα θέση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Επιτέλους θα πρεπει κάποια πράγματα οπως αντισυνταγματικοί νόμοι και αποφάσεις και εγκύκλιοι να τελειώνουν σε μια ημέρα με μια υπογραφή και να μην περιμένει το κράτος πρώτα να ξεφτιλιστεί, πρώτα να δει τις αντιδρασεις των πολιτών, για να σκεφτεί έπειτα κανένα χρόνο και μετα να το κάνει.

Λίγη σοβαρότητα όπου μπορείτε αν και σας είναι δύσκολο.


freepen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου