Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Στόχος μας η διάλυση της Ευρασιατικής Ένωσης!

 Τη στιγμή της κύησης ενός παλλαϊκού αντίπαλου πόλου, τα συστημικά όργανα το παραδέχονται ωμά:

Στόχος μας η διάλυση της Ευρασιατικής Ένωσης!

Σχόλιο: Τα σημαντικότερα συστημικά όργανα της Νέας Διεθνούς Τάξης, τα οποία δημιουργούν και εντείνουν μάλιστα το πολεμικό κλίμα (βλ. τελευταίο άρθρο των Times, 20/03/2014, Roger Boyes, «O Πούτιν πρέπει να ακούσει μια λέξη με τέσσερα γράμματα: ΝΑΤΟ» καθώς και προηγούμενο κάλεσμα του ίδιου μέσου για Πόλεμο της Υπερεθνικής Ελίτ κατά της Ρωσίας), γράφουν στα παλαιότερα των παπουτσιών τους μια από τις πιο παλλαϊκές εκφράσεις αντίστασης κατά....... της Καπιταλιστικής Παγκοσμιοποίησης και των αντίστοιχων ψευτο-δημοκρατιών της Δύσης, που στήνονται με τους πιο γκανγκστερικούς τρόπους όπως στην Ουκρανία, των τελευταίων ετών. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι τις μέρες της συμφωνίας προσάρτησης, μετά τη συντριπτική απόφαση του λαού της Κριμαίας για ένωση με τη Ρωσία, η δημοφιλία του Πούτιν στη Ρωσία εκτοξευόταν στο 70%.
Την ίδια στιγμή πιο πρόσφατη δημοσκόπηση από το All-Russian Center for Public OpinionReseach, έδειξε ότι περισσότεροι από το 90% των Ρώσων υποστήριζαν την ένωση με την Κριμαία.
Όπως έχουμε εκτιμήσει εδώ και καιρό (βλ. καηγορία “τάκης φωτόπουλος” ) το «πάπλωμα» για το Πραξικόπημα της Υπερεθνικής Ελίτ στην Ουκρανία δεν ήταν τόσο η ένταξη της στην ΕΕ, αλλά η καταστροφή του σχεδίου της Ευρασιατικής Ένωσης, που ρητά σεβόμενη την Οικονομική και Εθνική Κυριαρχία των συμμετεχουσών χωρών (και συνεπώς και την Οικονομική τους Αυτοδυναμία), θα μπορούσε πράγματι να παίξει ρόλο καταλύτη για αλλαγή των συσχετισμών απέναντι στη σημερινή επέλαση της Νέας Διεθνούς Τάξης, και να ωθήσει τους λαούς σε ριζοσπαστικές αλλαγές όπως αυτές που προτείνει το Μέτωπο για την Κοινωνική και Εθνική Απελευθέρωση (ΜΕΚΕΑ). 
Σήμερα, και μετά τη Χίλαρι Κλίντον (πιθανή επόμενη Πρόεδρο των ΗΠΑ) και άλλους αξιωματούχους το πιο επιθετικό αλλά και καθοδηγητικό τμήμα του κατεστημένου, το παραδέχεται ωμά: Στόχος του η διάλυση της Ευρασιατικής Ένωσης! Παράλληλα επεξεργάζεται επιθετικότατες μεθόδους, που μυρίζουν ακόμη και μια σειρά από προβοκάτσιες, κατά της Ρωσικής, υπό τον Πούτιν, ελίτ.
Ακολουθεί το αισχρά κυνικό άρθρο –που ενίοτε φαίνεται σαν να δίνει καθαρά εντολές στην υπερεθνική πολιτική ελίτ-, και στη συνέχεια δημοσιεύουμε κάποια στοιχεία για το Δημοψήφισμα στην Κριμαία. Αξίζει να το διαβάσετε.
ΠΗΓΗ: THE TIMES, 20/03/2014
Ανάλυση του Roger Boyes
Η Ρωσία κοροϊδεύει τις Δυτικές κυρώσεις, παρουσιάζοντας τες σχεδόν ως τιμητικό παράσημο σε αυτό που βλέπει ως μια πατριωτική επέμβαση στην Κριμαία.
Ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι είναι περήφανος για το πάγωμα των καταθέσεων του και την ακύρωση της βίζας του, που επεξεργάστηκαν οι ΗΠΑ και η ΕΕ. «Το θεωρώ σαν ένα είδος πολιτικού Όσκαρ που μου έδωσε η Αμερική για την υποψηφιότητα του καλύτερου δεύτερου ανδρικού ρόλου», δήλωσε.
Ο σκεπτικισμός είναι μάλλον δικαιολογημένος. Το Κρεμλίνο μπορεί ακόμη και να αντιπαρέλθει το σχέδιο της αποβολής του από τη σύσκεψη των G8 τον Ιούνιο. [Οι Δυτικοί] Είναι δεόντως σκεπτικοί για κάθε κίνηση, που θα μπορούσαν να σκαρώσουν το 2014, ώστε να μποϋκοτάρουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2008, που φιλοξενεί η Ρωσία.
Συνεπώς, πώς θα μπορούσαν οι Δυτικοί ηγέτες να σταματήσουν τη Μόσχα από το να χτίσει τη Σοβιετική Ένωση 2.0, ενώ θα αναστήλωναν το κύρος της Ουκρανικής Κυβέρνησης; Πώς θα μπορούσαν να αντιπαλέψουν το ενεργειακό χαρτί της Ρωσίας στην Ευρώπη, καθώς θα κρατούσαν ζωντανή την προοπτική ενός Ευρωπαϊκού μέλλοντος για την ανατολική Ουκρανία; Κάτι τέτοιο περιλαμβάνει σκέψεις πέρα από τα αντανακλαστικά μέτρα που επωάζονται από ανώτερους δημόσιους υπαλλήλους. Εδώ, παρουσιάζεται ένα πλάνο με 5 σημεία, για να λάβουν υπόψη τους.
ΝΑ ΕΚΚΙΝΗΣΕΤΕ μια παγκόσμια διερεύνηση για τις πρακτικές της Gazprom και των μυστηριωδών πολιτικών δικτύων που έχει δημιουργήσει σε πολλές χώρες όπου πουλάει το αέριο της. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη ταρακουνήσει το Κρεμλίνο με μια διερεύνηση περί δημιουργίας «τραστ» (κοινοπραξίας), το οποίο έχει περιθώριο να απαντήσει πριν το Πάσχα. 
Η Gazprom θέλει να κάνει συμφωνία. Μην το αφήσετε. Αντιθέτως, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να διακηρύξει δημόσια αυτά που ανακάλυψε και να συμμετέχει σε μια διεθνή έρευνα για το πώς η εταιρία πραγματοποιεί το λόμπι της και «κρέμεται» από τους πολιτικά ανίσχυρους πελάτες της. Να επιληφθείτε της φερεγγυότητα της Gazprom ως προμηθευτή, την έλλειψη διαφάνειας και τον τρόπο με τον οποίο αποτέλεσε όπλο του Κρεμλίνου στην Κριμαία και παραπέρα.
ΝΑ ΠΕΙΣΕΤΕ το Καζακστάν, το οποίο παίρνει συμβουλές από Συνεργάτες του Τόνι Μπλαιρ, ότι δεν χρειάζεται να γίνει μέλος της Ευρασιατικής Τελωνειακής Ένωσης. Αυτή υποτίθεται ότι ήταν η απάντηση της Μόσχας στην ΕΕ, αλλά όσο και το σπέρμα για μια επαναθεμελίωση της Σοβιετικής Ένωσης. Μέχρι τώρα, μόνο η Λευκορωσία και το Καζακστάν είναι μέλη. Η Ουκρανία υποτίθετο ότι θα την έκανε να δουλέψει ως ιδέα. Τώρα είναι εκτός πλάνου. Πάρτε το Καζακστάν επίσης, και το όνειρο του κ. Πούτιν θα κάνει μπαμ.
ΒΟΗΘΗΣΤΕ την Ουκρανική Κυβέρνηση να οδηγήσει τον Πρόεδρο Γιανούκοβιτς σε δίκη. Παρά τις πολιτικές του ρίζες στην περιοχή του Donbass, ο φυγάς Πρόεδρος δεν είναι περισσότερο δημοφιλής στα ανατολικά από τα δυτικά της Ουκρανίας. Διατυπώστε κατηγορίες, απαιτήστε την έκδοση του από τη Ρωσία και ετοιμάστε μια δίκη – που θα θυμίσει σε όλους τους Ουκρανούς γιατί η κρίση ξέσπασε εξ αρχής.
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΤΕ την Ουκρανία με πληροφορίες ηλεκτρονικών σημάτων. Κάθε παρεμβαλλόμενη επικοινωνία μεταξύ Μόσχας και των εθνικών Ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία πρέπει να γίνει διαθέσιμη στις εσωτερικές αρχές. Αυτό θα τους δώσει χρόνο να αναμένουν καινούργιες αποσχιστικές κινήσεις. Θα κάνει επίσης ξεκάθαρο εάν η αναταραχή στην ανατολική Ουκρανία είναι αυθόρμητη ή καθοδηγούμενη από το Κρεμλίνο.
ΒΡΕΙΤΕ τρόπους για να διατηρήσετε μια ροή αντικειμενικών νέων σχετικά με την Ουκρανία στα ανατολικά νοικοκυριά. Τα Ουκρανικά τηλεοπτικά κανάλια έκλεισαν στην Κριμαία προ της προσάρτησης της. Η ελεγχόμενη Ρωσική TV τα έχει αντικαταστήσει και έχει γίνει η κύρια πηγή πληροφορίας και σε άλλες περιοχές. Η τεχνολογία υπάρχει ώστε να «ακτινοβοληθούν» τα Ουκρανικά νέα, από το εξωτερικό.

95.7% των πολιτών της Κριμαίας ψήφισε στο δημοψήφισμα να ενταχθεί στη Ρωσία.

ΠΗΓΗ : 95.7% of Crimeans in referendum voted to join Russia – preliminary results — RT News
Προκαταρκτικά αποτελέσματα.
Πάνω από 95 τοις εκατό των ψηφοφόρων στο δημοψήφισμα της Κριμαίας απάντησε «ναι» στην ένωση της αυτόνομης δημοκρατίας της Κριμαίας με τη Ρωσία και λιγότερο από 4 τοις εκατό των συμμετεχόντων επιθυμούν να παραμείνει η περιοχή μέρος της Ουκρανίας, σύμφωνα με τα προκαταρτικά αποτελέσματα.
(…)
Πάνω από τους μισούς Τατάρους που ζουν στην παραθαλάσσια πόλη(της Σεβαστούπολης) συμμετείχαν στο δημοψήφισμα, με την πλειοψηφία τους να ψηφίζουν υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία, αναφέρει το πρακτορεία Itar-Tass επικαλούμενο τον Lenur Usmanov, εκπρόσωπο της Ταταρικής κοινότητας.
(…)
Στη Συμφερόπολη, την πρωτεύουσα της δημοκρατίας, τουλάχιστον 15,000 άτομα συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη κεντρική πλατεία του Λένιν ενώ άνθρωποι κατέφταναν συνεχώς. Οι διαδηλωτές, κυμάτιζαν ρώσικες σημαίες και σημαίες της Κριμαίας, ενώ παρακολουθούσαν μια ζωντανή συναυλία περιμένοντας την ανακοίνωση για τα προκαταρτικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας.
(…)
Ο επικεφαλής της ελεγκτικής επιτροπής  και Πολωνός βουλευτής Mateusz Piskorski είπε σε δημοσιογράφους ότι η ψηφοφορία διεξήχθη σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και πρότυπα. Οι άνθρωποι της Κριμαίας έχουν καταληφθεί από το συναίσθημα ότι τα όνειρά του έγιναν πραγματικότητα- η επιθυμία να ενωθούν με τη Ρωσία , η οποία πιστεύουν ότι μπορεί να εγγυηθεί την σταθερότητα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, είπε ο Piskoski στο Russia Today.
————————————————————-
Διαδηλωτές στο Χάρκοβο, στη βορειοανατολική Ουκρανία, έχουν κάνει έκκληση στη Ρωσία να περάσει στον ΟΗΕ την απαίτησή τους για ομοσπονδιοποίηση, ενώ εκατοντάδες στο Ντόνετσκ εισέβαλαν στο γραφείο ενός εισαγγελέα απαιτώντας να ελευθερωθεί ο τοπικός «κυβερνήτης».
(…)
Με την Κριμαία να αποφασίζει για το μέλλον της με το δημοψήφισμα, την Κυριακή στην ανατολική Ουκρανία σημειώθηκε από μια νέα σειρά φιλορωσικών συλλαλητηρίων.
(…)
Στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, μεταξύ 1,500 και 3,000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία ζητώντας δημοψήφισμα για ομοσπονδιοποίηση με την Ουκρανία. Ακόμα ακτιβιστές εισέβαλαν στο κτίριο που στεγάζεται και ο Δεξιός Τομέας παίρνοντας βιβλία και εθνικιστικά σύμβολα και τα έκαψαν.
(…)
Αρκετοί χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους του Ντόνετσκ, μία μεγάλη βιομηχανική πόλη στην Ανατολική Ουκρανία. Η λαϊκή απαίτηση ήταν το κοινοβούλιο να «απομακρύνει από την εξουσία τα παράνομα κυβερνητικά στελέχη και να ακυρώσει την απόφασή του», ανέφερε το Itar-Tass. Ακόμη παρότρυναν για τη δημιουργία μιας νέα κυβένρησης συνασπισμού, η σύνθεση της οποίας θα συμφωνηθεί με το λαό.(…) Ανάμεσα σε άλλα αιτήματα ήταν να καθιερωθεί η ρωσική γλώσσα ως επίσημη δεύτερη γλώσσα και να διερευνηθούν οι δολοφονίες των ένστολων και των διαδηλωτών στην πλατεία Μαϊντάν το Φεβρουάριο.
(…)
Στην πόλη Dnepropetrovsk χιλιάδες έκαναν πορεία στους δρόμους αποκηρύσσοντας το εθνικιστικό πραξικόπημα στο Κίεβο ζητώντας δημοψήφισμα για την ομοσπονιοποίηση της Ουκρανίας. Κρατώντας πανό που έλεγαν «Σλαβική ενότητα», «Δημοψήφισμα-καλύτερο από τον πόλεμο» και κυματίζοντας σημαίες της Ρωσίας οι ακτιβιστές φώναζαν «Ρωσία!» και «Berkut» 
(http://en.wikipedia.org/wiki/Berkut_(Ukraine))(Σ.Μ δηλαδή τα «ΜΑΤ» του Κιέβου τα οποία όχι μόνο είχαν πάρει οδηγίες να είναι σχετικά παθητικά στη θρασύτητα εν πολλοίς και ένοπλων «διαδηλωτών», που είχαν ακόμα και μπουλντόζες εναντίον τους, αλλά και κυνηγούνταν συχνά από τα φιλο-ΕΕ τάγματα εφόδου που η καταγωγή τους ήταν παραδοσιακά από το ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου