Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ..!!

 Την Κυριακή που μας πέρασε, ήταν προσκεκλημένος σε πρωϊνή τηλεοπτική εκπομπή του MEGA, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Πάγκαλος. Εκεί λοιπόν ο κ. Πάγκαλος είπε κάτι που, κατά την άποψή μας, είναι σημαντικό και δεν πρέπει να το προσπεράσουμε ασχολίαστο.

Είπε περίπου (σε ελεύθερη απόδοση) πως υπάρχει ο τύπος του πολιτικού που...υπόσχεται πράγματα ανέφικτα ή λαϊκίζει ασύστολα, αλλά το κάνει απλά για να μαζέψει ψηφαλάκια, ενώ γνωρίζει την πραγματικότητα και τι θα πρέπει πραγματικά να εφαρμόσει όταν έλθει στην εξουσία. 

Αυτός ο πολιτικός είναι μεν πολιτικό «κάθαρμα», αλλά όμως είναι προτιμητέος γιατί έχει επαφή με την πραγματικότητα και θα κάνει εκείνο που πρέπει όταν αναλάβει την εξουσία.

Αντίθετα, εκείνος που .......πιστεύει πραγματικά ότι θα κάνει πράξη τις ουτοπιστικές θέσεις του, δεν είναι μεν λαϊκιστής, αλλά είναι ένα πολιτικό «τέρας» που τρομάζει, με την έννοια ότι είναι πολιτικά επικίνδυνος, γιατί ζει εκτός πραγματικότητας και θα θέσει σε κίνδυνο τους πάντες αν αναλάβει την εξουσία, προσπαθώντας να εφαρμόσει τις ουτοπίες του.

Εμείς λοιπόν αναρωτιόμαστε, ποιον από τους δύο τύπους πολιτικού θα πρέπει να ψηφίσουμε; Να ψηφίσουμε το πολιτικό "κάθαρμα" ή το πολιτικό "τέρας"; Δηλαδή, να ψηφίσουμε εκείνον που μας λέει ότι «λεφτά υπάρχουν» ενώ γνωρίζει την πραγματικότητα, να επιλέξουμε εκείνον που μας λέει ότι «βγαίνουμε από το μνημόνιο» ενώ ξέρει την πραγματικότητα, ή να εμπιστευτούμε εκείνον που προτείνει «ουτοπίες εκτός πραγματικότητας»; 

Αλλά ποιος είναι αυτός που ορίζει την πραγματικότητα; Και αν αυτή είναι ανεξάρτητη από τους πολιτικούς, τότε τι τους θέλουμε τους πολιτικούς και τις εκλογές; Γιατί άραγε να μπαίνουμε σε όλη αυτή τη θεατρική διαδικασία αυτοεξαπάτησής μας για να τους εκλέγουμε και να μην τους κληρώνουμε με την απλή εντολή να εφαρμόσουν την πραγματικότητα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου