Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Επίσημη ανακοίνωση Ρωσίας σε ΝΑΤΟ μέσω Ο.Η.Ε.: Θα επέμβουμε στην Ουκρανία ως ειρηνευτική στρατιωτική δύναμη.

putin_angry

Η Ρωσία προειδοποιεί Η.Π.Α., συμμάχους και φιλοατλαντική κυβέρνηση του Κίεβο με τον πιο επίσημο τρόπο. δηλαδή με δήλωσή της στον ΟΗΕ, ότι από την στιγμή που συνεχιστούν οι επιθέσεις κατά των αμάχων δεν θα διστάσει να εισέλθει ως ειρηνευτική δύναμη στην Ουκρανία.


Συγκεκριμένα ο πρεσβευτή της Ρωσίας στον ΟΗΕ δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι η Μόσχα έχει την νομική βάση για να πραγματοποιήσει επιχείρηση εισόδου ειρηνευτικών στρατευμάτων. 


Ο αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν υποστήριξε ότι αυτό δεν είναι κάτι που το επιθυμεί η ηγεσία της χώρας, αλλά επικαλέστηκε το άρθρο 51 για το δικαίωμα της....

.... αυτοάμυνας, το οποίο είχε επικαλεστεί η Μόσχα και όταν είχε γίνει η επέμβαση των ρωσικών στρατευμάτων στη Νότια Οσετία για να εμποδιστεί η γεωργιανή επίθεση στην περιοχή. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Ουκρανοί διπλωμάτες στον ΟΗΕ είπαν ότι όλα τα στρατιωτικά οχήματα της Ρωσίας και τα τεθωρακισμένα που βρίσκονται στην παραμεθόριο φέρουν ήδη την επιγραφή “ειρηνευτικό σώμα”. 


Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων με τον Αμερικανό ομόλογό του, ο στρατηγός Βαλερί Γκερασίμοφ εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη νοτιοανατολική Ουκρανία και την απώλεια ανθρώπινων ζωών στις επιχειρήσεις των Ουκρανών που διεξάγονται εκεί. 


Όπως σας είχαμε γράψει λοιπόν, η Ρωσία δεν θα διστάσει να επέμβει στρατιωτικά στην Ουκρανία ακριβώς όπως συνέβη στην Γεωργία, εφόσον δεν γίνουν σεβαστά τα συμφέροντά της, βάζοντας φραγμούς στην παγκοσμιοποιητική πολιτική… 


pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου