Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Οι ξένοι νομοθετούν, εμείς εκτελούμε…

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης το πιο καλό παιδί της «τρόικας»
Ενδιαφέρεται για τα συμφέροντα των ολλανδών και των φινλανδών και όχι των ελλήνων παραγωγών...

Πώς τα έχουν καταφέρει οι κυβερνώντες να σε κάνουν να ζηλεύεις τις άλλες χώρες, που μάχονται για την προώθηση των δικών τους προϊόντων, δεν χαμπαριάζουν από αντιδράσεις και στο τέλος τα επιβάλλουν....

... Και λες, γιατί δεν κάνουμε κι εμείς το ίδιο; Είμαστε τελικά ανίκανοι ακόμα και να αντιγράψουμε...

Δεν υπάρχει τίποτε το υποθετικό σε όλα τα παραπάνω. Τα ζήσαμε τις τελευταίες βδομάδες. Μάχη έδωσαν οι υπουργοί, με αρχηγό τον Χατζηδάκη, για να επιβάλουν όχι τα δικά μας προϊόντα αλλά το γάλα το ολλανδικό και το φινλανδικό. 

Ενδιαφερόταν ο κ. Χατζηδάκης όχι για τους έλληνες κτηνοτρόφους και αγελαδοτρόφους αλλά για τους ολλανδούς και τους φινλανδούς, μη μείνουν χωρίς δουλειά, κι ας πεινάσουν οι δικοί μας. 

Μάχη για να έχουν μεγαλύτερο τζίρο τα σούπερ μάρκετ, τα περισσότερα από τα οποία είναι ξένα. Να πουλάνε και φάρμακα, κι ας κλείσουν χιλιάδες φαρμακεία. 


Και η γριούλα της γειτονιάς, που ο φαρμακοποιός ήταν ο άνθρωπός της και ήξερε το πρόβλημά της και τη συμβούλευε, θα πρέπει να τρέχει στα απρόσωπα Lidl και στα βελγικά από χρόνια ΑΒ. Και τις Κυριακές και τις αργίες να τρέχει να βρει φαρμακείο ανοικτό, αφού τα σούπερ μάρκετ είναι κλειστά...

Και να ήταν μόνο αυτό... Δέχτηκε ο υπουργός Ανάπτυξης να συζητήσει ακόμη και για τη νόθευση του ελληνικού θησαυρού μας, του λαδιού, με σπορέλαιο αλλά και το να φτιάχνεται το γιαούρτι και το ρυζόγαλο με γάλα σκόνη! Έτσι και περνούσαν αυτές οι επιθυμίες των ξένων, θα επρόκειτο, κύριε υπουργέ, για έγκλημα εκ προθέσεως.

Δεν είναι καθόλου υπερβολή, αντίθετα αποτελεί πλέον κοινή διαπίστωση ότι ο κ. Κωστής Χατζηδάκης έχει καταχωρηθεί στους πρόθυμους, που αυθωρεί και παραχρήμα εκτελούν άνευ συζητήσεως τις εντολές της «τρόικας» και των ντόπιων νταβατζήδων. Και αυτό το επιβεβαιώνει το ότι είναι μόνιμος υπουργός σε όλες τις νεοδημοκρατικές κυβερνήσεις, όπως και στη σημερινή, όπου συμμετέχει και το ΠΑΣΟΚ.

Δεν είδαμε ποτέ τον κ. Χατζηδάκη να μάχεται με το ίδιο πάθος και με την ίδια επιμονή για να πέσουν οι τιμές στα σούπερ μάρκετ. Τα τελευταία πέντε χρόνια έχουν μειωθεί οι μισθοί, τα μεροκάματα και οι συντάξεις πάνω από 50%, τα νοικοκυριά δυσκολεύονται να στρώσουν το τραπέζι με τα στοιχειώδη, και οι τιμές εκεί, ψηλά, όπως πριν από την κρίση. Συνεχίζουν να ληστεύουν τον κόσμο με τις ευλογίες σας... Και μην πείτε ότι δεν είναι έτσι... Αν δεν το έχετε πάρει χαμπάρι, πηγαίνετε ένα βράδυ σε ένα κανάλι και καθίστε στο τηλέφωνο να δείτε τι θα ακούσετε. 

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, δεν φταίει μόνο ο κ. Χατζηδάκης. Υπουργός είναι, άρα έχει προϊστάμενο, τον πρωθυπουργό. Αν δεν κάνει καλά τη δουλειά του, μπορεί να τον απολύσει. Για να παραμένει, σημαίνει ότι ο κ. Χατζηδάκης εκτελεί σωστά και με το παραπάνω τις εντολές που δίνουν η «τρόικα» και οι παρατρεχάμενοί της. Εντολές που τις έχει αποδεχθεί όχι μόνο ο πρωθυπουργός αλλά και ο συγκυβερνών αντιπρόεδρος του αναζητούμενου ΠΑΣΟΚ. 

Ένα και μόνο είναι το συμπέρασμα που βγαίνει και από αυτήν την αναταραχή που προκάλεσαν οι τελεσιγραφικές απαιτήσεις της «τρόικας» για το γάλα, τα φάρμακα, τα εργασιακά και τις τράπεζες: 

Οι ξένοι νομοθετούν για μας χωρίς εμάς.

Αυτοί αποφασίζουν και εμείς εκτελούμε.

Προσοχή, ανάπαυση...

Ως πότε;


Ο λαός έχει τον λόγο...

Αυτός ψηφίζει. Και ξέρει πολύ καλά ότι μετά την αποχώρηση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται... 

Παρόν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου