Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Δεν εχουμε καταλαβει ακομα γιατι χανουμε...


 Δυστηχως στην Ελλαδα δεν εχουμε καταλαβει ακομα γιατι χανουμε και το σημαντικοτερο απο ποιους.Θα μιλησω για τα χρονια που λεω οτι ξερω αλλα λιγο πολυ και παλαιοτερα το ιδιο πρεπει να γινοταν.
Απο το 74 και μετα 2 ειναι τα κοματα εξουσιας, πασοκ και νδ. Κατα τη μεταπολιτευση λοιπον αυτο που εγινε στην Ελλαδα ηταν λιγο πολυ οτι γινοταν και στον υπολοιπο κοσμο, φευγαμε απο την αγγλικη επιροη και περνουσαμε στην αμερικανικη.
Τα 2 κοματα πεσαν με λυσα στα κρατικα ταμεια και τα διαχειριζονταν ειτε προσπαθωντας να αποκομισουν οικονομικα οφελη ειτε πολιτικα, τα παραδειγματα πολλα και γνωστα (αυξηση δημοσιου χρεους, χρηματιστηριο, δομημενα κλπ κλπ).
Απο το 74 και μετα ο ταχα εθναρχης καραμανλης εκανε σημαια του την ενταξη της Ελλαδας στην ονε αρχικα και στην εε τελικα,φωναζε τοτε μαθε για την εοκ και ταυτοχρονα ...
.....κατεστρεφε την Ελληνικη κτηνοτροφια ανοιγοντας τις εισαγωγες κρεατος απο ολλανδια βελγιο κλπ.
Απο το 80 και μετα ο λαοπλανος ανδρεας ξεκινησε την καταστροφικη του πορεια (οπως αποδεικνυεται σημερα) με το εξω οι βασεις των αμερικανων (ποσο αστειο ακουγετε) και συνεχισε με το τσοβολα δωστα ολα, χωρις να μας πει βεβαια οτι ολα αυτα θα ειναι δανεικα και οχι αγυριστα αλλα απαιτητα με ΤΟΚΟΥΣ.
Την ιδια εποχη ξεπροβαλουν καινουργιες οικογενειες που μεσουρανουν στην Ελληνικη οικονομια (κοκαλης μπομπολας κοντομηνας μητιληναιος κλπ κλπ).Κοινος παρονομαστης ολων αυτων των βιομηχανων κολοσων ηταν οι κρατικες δουλειες που περναν, δουλειες που κοστολογουσαν πολακις πανω απο το κοστος τους και που ολοκληρωναν με οσα λιγοτερα εξοδα μπορουσαν.
Ετσι εγκατεστησαν τις επιχειρηματικες τους δυναστειες διπλα στους παλαιοτερους κροισους οπως τους βαρδινογιανηδες με την μοτοροιλ, το λατση με την πετρολα (αργοτερα Ελληνικα Πετρελαια) γιανακοπουλους, μαρινοπουλους, αγγελοπουλους κλπ.
Εμεις, αναφερομαι στους γονεις μας, εχοντας καταφερει να βγουμε απο τη φτωχεια μας νοιωθαμε οι ευτυχεστεροι ολων χωρις να πολυσκεφτομαστε οτι μας δινουν επιδοτησεις για να μην οργωνουμε τα χωραφια μας και θεωρουσαμε οτι καναμε το καθηκον μας καθε 4 χρονια ψηφιζοντας απο αντιδραση την αντιπολητευση για τα σκανδαλα που αποκαλυπτανε τα τηλεοπτικα καναλια και οι εφημεριδες των παραπανω οικογενειων για την εκαστοτε κυβερνηση.
Εδω μια παρενθεση,μιλαμε για καναλια που λειτουργουνε ακομη και σημερα αν δεν κανω λαθος με προσωρινες αδειες που ανανεωνονταν καθε χρονο με μοναδικο στοχο οι μετοχοι σαυτα να μπορουν να παιρνουν μερος στους φωτογραφικους διαγωνισμους που γινοντουσαν ακριβως γιαυτους.
Τα χρονια περασαν ο καραμανλης εφυγε τον ακολουθησε και ο ανδρεας μα το κακο ειχε γινει.Τωρα πια περασαμε στο τελευταιο σταδιο του σχεδιου τους (ποιανων?).
Ηταν η ωρα οπως λεμε στη μονοπολη να επιστραφει το λιγο χρημα στη κασα,χρημα που ειχε μοιραστει νωριτερα με στοχο τη καταστροφη της παραγωγης οπως προειπα, ηταν η ωρα του χρηματιστηριου και ομορφαντρα σημιτη.Και αφου εγινε και αυτο, 2 χρονια μετα ο παπαδημας μαγειρευει τα στοιχεια της Ελληνικης οικονομιας μαζι με τον εργοδοτη του την goldman sachs ως προεδρος της τραπεζας της Ελλαδος (μιας καθαρα ιδιωτικων συμφοροντων τραπεζα υπευθηνη για τις κατευθηνσεις της οικονομιας μας απο την ιδρυση της) και μας χωνουν στον σκληρο πυρηνα του ευρω (αυτο και αν ειναι ανεκδοτο).
Πανηγυρι και τρελη χαρα σε ολους μας και εδω βαζω και τη γενια μας που επιτελους δεν ειμαστε απλα Βαλκανιοι αλλα ευρωπεοι(δεν ειναι ορθογραφικο).
Οι τραπεζες μοιραζουν αφιδως δανεια με 2 στοχους 1ο και κυριο την αυξηση του ιδιωτικου χρεους μιας και το κρατικο χρεος ειχε φτασει στα επιθυμητα ποσοστα του, αρκετα πανω απο το 100% του ΑΕΠ μας και 2ο τα τεραστια κερδη και τα μπονους στοχων τοσο για τα στελεχη οσο κυριως για τους μετοχους τους οπου ως δια μαγειας ειναι λιγο πολυ και παλι οι ιδιες οικογενειες προσθετοντας μιας και δεν ανεφερα πριν καποιους σαλες, βγενοπουλους,κωστοπουλους κλπ.
Ο στοχος επιτευχθει,το κρατος χρωστα τα μαλια της κεφαλης του ο μεσος Ελληνας το ιδιο, βαλε και λιγο Ολυμπιακα εργα βαλε και λιγα βατοπεδια χωσε και λιγο ζιμενς και ξυπναμε ενα πρωι και βλεπουμε το χαζο στο Καστελοριζο να λεει οτι θελουμε τη βοηθεια του δντ, αυτο που μηνες πριν για να κερδισει τις εκλογες φωναζε πως λεφτα υπαρχουν.
Αυτο ηταν, ειχαμε χασει τη μαχη χωρις να παμε καν στο πεδιο της μαχης, μπηκαν στην πολη οι οχτροι ελεγε ο ξυλουρης και εμεις ψαχναμε να κλεισουμε την κερκοπορτα ενω αυτοι μπαινανε απο την κεντρικη εισοδο.
Εχοντας μεγαλωσει λοιπον με μια παιδεια διαλυμενη, μια υγεια πουλημενη στους καρχαριες του χωρου με συνθημα και πεποιθηση ολων οτι πρεπει να αποκρατικοποιησουμε τα παντα (αφου δεν μπορει το δημοσιο να ερθει ο ιδιωτης) βλεπουμε τις ιδιες και παλι οικογενειες να αγοραζουν οσο οσο οτι βρισκουν μπροστα τους,
τα συστημικα μμε δηλαδη το 99% της 'ενημερωσης΄ να σκιζοντε και να μας λενε οτι τα 2 κοματα καταστρεψαν την Ελλαδα (και οχι τα αφεντικα τους).
Ομως ενα κυμα αλλαγης (σικ) κανει την εμφανιση του στις προτιμησεις μας, ο συριζα πολλαπλασιαζει τα ποσοστα του χωρις να σκεφτομαστε και παλι οτι το μισο πασοκ εχει παει εκει, η χρυση αυγη μαζευει μισο εκ ψηφους αγανακτησης και σχεδον ολοι ψαχνουν την ανεξαρτητοποιηση τους (ανταρσυα, ανεξαρτητοι ελληνες κλπ) και ζητουν παλι την ψηφο μας, το ΚΚΕ πολυ κατωτερο των περιστασεων πουλημενο και αυτο στην οικονομικη ελιτ της χωρας απο καιρο, κατι που αποδεικνυεται περιτρανα στις 5 Μα'ι'ου του 2009 οταν μελη του παμε(που αραγε;) κανουν ανθρωπινο τοιχος μπροστα στη Βουλη και αποτρεπουν ουσιαστικα τον εξαγριωμενο Ελληνα να μπει μεσα και να τα κανει πουτανα ολα(σορυ).
Και φτανουμε στο σημερα!!
Τα καναλια επιμενουν οτι τα καταφεραμε και ειμαστε κοντα στο τελος της κρισης οι οικογενειες που λεγαμε εχουν παρει ολο το τραπεζικο κλαδο(χωρις να λογοδοτουν για την χρεωκοπια του) οι διαλυμενοι δημοσιοι οργανισμοι απο τις αθρωες προσληψεις για ψηφοθηρικους λογους και την γενικοτερη κακοδιαχειρηση ή ακομη χειροτερα απο την εκμεταλευση της οικονομικης ελιτ ολα αυτα τα χρονια παιρνούν σταδιακα στα χερια αυτης ακριβως της ελιτ, ο ιδιωτικος τομεας και ειδικα ο μικρος που τολμησε να επιχειρησει στην Ελλαδα σταδιακα καταστρεφετε και κλεινει με χρεη, οι μισθοι εχουν πεσει στον καιαδα, οι ανεργοι ειναι λιγο πολυ περισοτεροι απο τους εργαζομενους, οι συνταξεις γιναν φιλοδορηματα και χιλιαδες συνανθρωποι αυτοκτονουν, αλλοι απο περηφανια αλλοι απο ντροπη μα ολοι απο τα χρεη και την επερχομενη φτωχεια.
Τα κοματα ητε αλλαζουν ονοματα ητε δημιουργουντε απο την αρχη και παλι ομως με τους ιδιους χορηγους και ζητουν για αλλη μια φορα την ψηφο μας.
Εχουν καταστρεψει τη ζωη μας με δανεια για εξοπλισμους, διακοπες, σπιτια, αυτοκινητα και οτι αλλο μπορει να φανταστει ανθρωπινος νους, δανεια που εχουν καταληξει ολα στους ιδιους και μας λενε οτι τωρα ειμαστε κοντα στη σωτηρια μας( οχι τη Μπελου) αρκει να ψηφισουμε σωστα.
Και ρωτω εγω που εχω βγαλει με το ζορι το σχολειο ρε γαμωτο, ειναι ποτε δυνατον να σωθει αυτη η χωρα και οι πολιτες της οσο αυτοι που τοσα χρονια ελεγχαν τα παλαια κοματα δεν κουνιουντε απο τη θεση τους;Πως περιμενουμε να διορθωθει κατι σαυτο το σαπιο κρατος( που παρεπιπτοντος ειναι η μανα ολων μας) οταν για τις τυχες μας θα αποφασιζουν οι ιδιοι που μας φερανε εδω;
Και κλεινω,με ρωτανε φιλοι εσυ που εισαι αρνητης των παντων ποιους θα ψηφισεις;
Μεχρι τωρα αληθεια σας λεω δεν εχω βρει κανεναν αλλα το θεμα μου δεν ειναι αυτο, το θεμα μου ειναι πως θα διωξω τους δυναστες μου και αυτο λυπαμε που σας το λεω φιλοι μου αλλα δεν αλλαζει με εκλογες για τον απλουστατο λογο οτι δεν εχουμε την δυνατοτητα να ψηφισουμε πειραιως, αλφαμπανκ και εθνικη.
ΔΙΩΞΤΕ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ
Μισιος Δημητριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου