Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Για "επερχόμενες συγκρούσεις και πολέμους της Τουρκίας" μίλησε ο Α.Γκιουλ στην τελετή για τα Α400Μ

Σε μια επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική επαρχία της Τουρκίας, Καϊσερί, η τουρκική Aεροπορία ενέταξε επίσημα σε υπηρεσία το μεταφορικό αεροσκάφος Atlas A400M, στου οποίου την συμπαραγωγή συμμετείχε στην κοινοπραξία της Airbus, αλλά το ενδιαφέρον βρίσκεται περισσότερο στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Α.Γκιουλ στην τελετή.
Ο οποίος στην ομιλία του εξέφρασε "την πίστη του στη δυναμική των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων" αλλά δήλωσε και το εξής πολύ ενδιαφέρον ότι"Η αγορά ενός νέου αεροσκάφους όπως το Atlas A400M θα μπορούσε να αλλάξει την έκβαση υπέρ μας ενός πολέμου, μιας σύγκρουσης της Τουρκίας με ένα άλλο κράτος". 

Τι θέλει να πει ο "ποιητής"; Και για ποια σύγκρουση μιλάει; Γιατί δε νομίζουμε ότι υπάρχει καμία σύγκρουση, πλην της Ελλάδας, στην οποία χρειάζεται το Atlas A400M για επικρατήσει η Τουρκία. 

Μόνο το ελληνικό επιχειρησιακό περιβάλλον είναι τέτοιο στο νοποίο το Α400Μ μπορεί να παίξει κρίσιμο ρόλο προωθώντας δυνάμεις από τα ανατολικά στα δυτικά μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Το αεροσκάφος θέτει σε νέο επίπεδο τις τουρκικές αερομεταφορές αφού συνολικά ως δυνατότητες εντάσσεται μεταξύ του αεροσκάφους τακτικών μεταφορών C-130 Hercules και του αεροσκάφους στρατηγικών μεταφορών C-17 Globemaster.


"Ο τουρκικός στρατός είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στρατός στο ΝΑΤΟ και η αγορά του νέου αεροσκάφους δείχνει την σταθερή πολιτική της Άγκυρας να αυξήσει το δυναμικό των ενόπλων δυνάμεών της" κατέληξε ο Ρ.Τ.Ερντογάν.


Eτσι, μαζί με τα C-130, τα CN-235 και τα C-160, όλα αεροσκάφη τακτινών μεταφορών η τουρκική Αεροπορία μπαίνει με το Α400Μ σε μια νέα εποχή.


Να σημειώσουμε για την ιστορία, ότι αρχικά συμμετείχε και η Ελλάδα στο κονσόρτσιουμ συμμετοχής, αλλά απόχώρησε πριν από 17 χρόνια...
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου