Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΑΣΟΚ - ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΔΝΤ...

ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥΣ 

Στις εκλογές δεν κρίνεται μόνο η σταθερότητα της κυβέρνησης, κρίνονται η σταθερότητα της οικονομίας και της χώρας γενικότερα, διεμήνυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, αναβαθμίζοντας το δίλημμα για τα ποσοστά της «Ελιάς» στις ευρωεκλογές και ανεβάζοντας τους τόνους της προεκλογικής ρητορικής.

«Έχει πολύ μεγάλη αξία η σταθερότητα της κυβέρνησης ως θεμελιώδης προϋπόθεση της σταθερότητας της οικονομίας, του σεβασμού των θυσιών και των επιτευγμάτων του λαού και της σταθερότητας της χώρας» τόνισε, σημειώνοντας ότι ποτέ δεν μίλησε για αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές ....

....του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε τη συστράτευση όλων, κάλεσε σε «διάταξη μάχης» και είπε: «Και σας ευχαριστώ, και σας τιμώ, αλλά πρωτίστως σας αγαπώ για όλη αυτή την προσπάθεια και σας νιώθω».

Να σημειωθεί ότι από τη συνεδρίαση της ΚΟ απουσίαζε ο Γιώργος Παπανδρέου, καθώς βρίσκεται στο εξωτερικό για την αποφοίτηση της κόρης του.

«Δεν υπάρχει κυβέρνηση χωρίς ΠΑΣΟΚ»

«Δεν μπορεί να υπάρχει κυβέρνηση που χειρίζεται την ολοκλήρωση αυτής της εθνικής στρατηγικής, που χειρίζεται θεμελιώδη θέματα για τη χώρα, αμφισβητούμενη από την αντιπολίτευση και κυρίως στο εσωτερικό της» ανέφερε. 

«Δεν είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ή του κ. Σαμαρά και εμείς είμαστε συνεργάτες ή φίλοι της. Η κυβέρνηση υπάρχει επειδή εμείς εφαρμόζουμε μία στρατηγική στην οποία προσχώρησαν εκ των υστέρων οι άλλοι με καθυστέρηση. 


Η κυβέρνηση υπάρχει επειδή εμείς κατεβήκαμε στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, μιλώντας ανοιχτά στον ψηφοφόρο για κυβέρνηση συνεργασίας όλων των προοδευτικών και φιλοευρωπαϊκών εθνικών δυνάμεων» υπογράμμισε. 

«Το δίλημμα που θέτουμε είναι η περιγραφή της πραγματικότητας» συνέχισε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έθεσε και ούτε θέτει θέμα για το ποσοστό που λάβει η Ελιά στις ευρωεκλογές. 

«Μίλησα για το συνδυαστικό αποτέλεσμα όλων των εκλογικών διαδικασιών -δημοτικών, περιφερειακών, ευρωπαϊκών- για τη γενική αίσθηση, για το αν η κυβέρνηση θα βγει με αντοχή και δύναμη ή αν η χώρα θα περιπέσει σε μία αμφισβήτηση» σημείωσε.

«Τζάμπα μάγκες»

Απαντώντας στις επικρίσεις περί εκβιασμού των ψηφοφόρων, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «η περιγραφή της πραγματικότητας δεν είναι ποτέ εκβιαστική», ενώ έκανε λόγο και για «τζάμπα μάγκες σε πολλές εκδοχές». 

Υπογράμμισε, δε, ότι στις εκλογές αυτές «κρινόμαστε όλοι». «Δεν κρίνεται μόνο το ΠΑΣΟΚ ή η Ελιά. Κρίνεται η στάση όλων των πολιτικών δυνάμεων».

Από την ομιλία του κ. Βενιζέλου δεν έλειψε και η κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ. «Σκέφτονται, αναπνέουν λόγω της κρίσης, λόγω του μνημονίου, δεν θέλουν την Ελλάδα μετά την κρίση, τη θέλουν μέσα στην κρίση».

«Δεν υπάρχουν νέα μέτρα»
Τέλος, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας.

«Τώρα αρχίζει η αντίστροφη κίνηση: της ανταπόδοσης, της ενίσχυσης της παραγωγής, της επανόδου στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, του κοινωνικού μερίσματος, της ανάσχεσης της ανεργίας και της αύξησης της απασχόλησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου