Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Γαλλό-Βρετανικό βέτο κατά της εκλογής Γιούνκερ Χαμός μεταξύ «συμμάχων» στην ΕΕ.

Χαμός μεταξύ «συμμάχων» στην ΕΕ. 

Απειλεί με έξοδο η Βρετανία. Ατλαντικό μέτωπο Ολάντ-Κάμερον κατά του Βερολίνου .

Την ώρα που η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον απειλεί με αποχώρηση της χώρας του, από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση εκλογής του.

Μάλιστα σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, ο Κάμερον επεσήμανε, μεταξύ άλλων στην καγκελάριο, ότι η....

.... επιλογή του Γιούνκερ θα αποσταθεροποιήσει την κυβέρνησή του, σε βαθμό που ένα δημοψήφισμα για την έξοδο της χώρας του από την ΕΕ θα πρέπει να γίνει νωρίτερα από το 2017.. 

Σοβαρές ενστάσεις για την επιλογή Γιούνκερ εξέφρασε και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με δημοσιεύματα να προκρίνει για την θέση του προέδρου της Κομισιόν, τον πρώην υπουργό οικονομικών της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί. 

«Η Ευρώπη δεν πρέπει να πέσει θύμα εκβιασμού», δηλώνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, μετά τις απειλές Κάμερον για έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ σε περίπτωση που ο Λουξεμβουργιανός υποψηφιος αναλάβει την προεδρία της Κομισιόν. 

Την ίδια ώρα, ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σημειώνει ότι ο Γιούνγκερ δεν έχει αυτόματο δικαίωμα για την ανάληψη της προεδρίας. 


Ο Ζαν Κλοντ Γούνγκερ, ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν του κεντροδεξιού Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος το οποίο κέρδισε τις περισσότερες έδρες στις ευρωεκλογές, εμφανίζεται αισιόδοξος ότι θα καταφέρει να πάρει το χρίσμα των «28». 
pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου