Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Εθνική ντροπή: Ιταλία και Γαλλία πήραν λεφτά της Ε.Ε. για την ανεργία – Η Ελλάδα;

Το τηλεγράφημα  του Euroactiv από τις Βρυξέλλες για την ανεργία των νέων είναι αρκετά… «αθώο» στην αρχή, στη συνέχεια όμως  με όλα τα  στοιχεία που παραθέτει προκαλεί τεράστια ερωτήματα για την ελληνική κυβέρνηση.

Τι λέει το τηλεγράφημα;

Ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δώσει .....
....1,1 δισεκατομμύρια ευρώ στον αγώνα κατά της ανεργίας των νέων στην Ιταλία.
Αυτό στα πλαίσια του προγράμματος που είχε εξαγγείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση τον Φεβρουάριο του 2013 για την καταπολέμηση της ανεργίας στην Ευρώπη ύφους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα πάντα με το τηλεγράφημα μέχρι στιγμής μόνο η Γαλλία έχει καταφέρει να εκταμιεύσει χρήματα και τώρα είναι η σειρά της Ιταλίας.
Για την Ελλάδα δεν γίνεται καμία αναφορά γιατί προφανώς η χώρα μας δεν έχει καταφέρει τίποτα.
Το πρόγραμμα YEI έχει προαναγγελθεί από τον Φεβρουάριο του 2013, επικυρώθηκε τον Ιούνιο του 2013 και τα κράτη μέλη θα ξεκινούσαν από τις αρχές του 2014 να παίρνουν χρήματα από τα προγράμματα.
Σε επίπεδο προθέσεων οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν ότι η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία, υποτίθεται  ότι θα έπαιρναν το μεγαλύτερο κομμάτι από το κονδύλι αυτό.
Αλλά όπως σημειώνει το ρεπορτάζ του Euroactiv  μόνο η Ιταλία, μετά την Γαλλία, τα κατάφερε.
Η ελληνική κυβέρνηση τι κάνει; Και πότε περιμένει να το κάνει;
Θα έπρεπε να είμαστε οι πρώτοι που θα  εκταμιεύαμε χρήματα από αυτό το πρόγραμμα.
Η κυβέρνηση όμως προτιμά να χαλάει το χρόνο της για το πως θα επιβάλει φόρους και όχι πως θα ελαφρύνει τους πολίτες διεκδικώντας χρήματα από προγράμματα ανεργίας.
Είναι εθνική ντροπή τόσο για τον Πρωθυπουργό όσο και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο που προτιμά στα διαλείμματα των εσωκομματικών του ενασχολήσεων και των ρηματικών διακοινώσεων προς την Λευκωσία, να διατυμπανίζει θεωρήματα του τύπου «προοδευτικός πόλος της κυβέρνησης».
Είναι εθνική ντροπή η χώρα με το μεγαλύτερο πρόβλημα ανεργίας στην Ευρώπη να μην έχει εκταμιεύσει ήδη το μεγαλύτερο κομμάτι αυτού του κονδυλίου που διαθέτουν οι Βρυξέλλες.
Είναι ντροπή όμως και για την Ευρώπη, που κάθε τόσο στέλνει την Τρόικα για να δει τι φόρους έχει μαζέψει η κυβέρνηση, και  να μην στριμώχνουν με την ίδια ένταση την κυβέρνηση να αντλήσει χρήματα για τους πολίτες της.
Είναι ντροπή όμως και για τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο που έχουν στείλει υποτίθεται ολόκληρα τάγματα στελεχών της Task force  για αυτά ακριβώς τα κενά που υπήρχαν στο ελληνικό δημόσιο.
Δυστυχώς αποτύχατε,  τόσο εσείς στην κυβέρνηση της Ελλάδας όσο και εσείς οι υπεύθυνοι σε Βερολίνο και Βρυξέλλες.
Και δυστυχώς ο ελληνικός λαός πληρώνει τις αποτυχίες σας.
Μόνο αυτό κρατείστε: η Ελλάδα  κατέχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στους νέους, 57,7%!
Και τα αμείλικτα ερωτήματα παραμένουν τόσο για τον αρμόδιο υπουργό κ. Βρούτση όσο και για την κυβέρνηση:

Πόσα προγράμματα έχει καταθέσει για να διεκδικήσει χρήματα από το πρόγραμμα αυτό;

Σε ποιο στάδιο βρίσκονται;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου