Σύμφωνα με μελέτη της Ελβετικής τράπεζας UBS, οι δισεκατομμυριούχοι (σε δολάρια) του πλανήτη είναι μόνο 2.170 φυσικά πρόσωπα. Η συνολική περιουσία αυτών των ελάχιστων ατόμων ανέρχεται σε 6,5 τρισεκατομμύρια δολάρια!
1) 515 Αμερικάνοι (ΗΠΑ), με .......μέσο όρο 4 δισεκατομμύρια ο καθένας,
2) 64 Σαουδάραβες, με μέσο όρο 3,19 δισεκατομμύρια ο καθένας,
3) 108 Ρώσοι με μέσο όρο 3,17 δισεκατομμύρια ο καθένας,
4) 64 Γάλλοι με μέσο όρο 3,16 δισεκατομμύρια ο καθένας,
5) 135 Βρετανοί, με μέσο όρο 3,11 δισεκατομμύρια ο καθένας,
6) 75 άτομα από το Χονγκ Κονγκ, με μέσο όρο 3 δισεκατομμύρια ο καθένας,
7) 148 Γερμανοί με μέσο όρο 2,9 δισεκατομμύρια ο καθένας,
8) 157 Κινέζοι με 2,45 δισεκατομμύρια ο καθένας, 9) 61 Ελβετοί, με μέσο όρο 2,1 δισεκατομμύρια ο καθένας και 10) 103 Ινδοί, με μέσο όρο 1,75 δισεκατομμύρια ο καθένας.
Δηλαδή με βάση τον μέσο όρο των πιο πλούσιων της διεθνούς ελίτ, αυτοί προέρχονται κατά σειρά από ΗΠΑ, Σαουδαραβία, Ρωσία, Γαλλία, Βρετανία, Χονγκ Κονγκ, Γερμανία, Κίνα, Ελβετία, Ινδία.
Η σειρά αυτή είναι ενδεικτική και της βαρύτητας που έχουν οι συγκεκριμένοι δισεκατομμυριούχοι και οι συγκεκριμένες χώρες, στη διαμόρφωση των κανόνων της παγκοσμιοποίησης.
Το πιο εντυπωσιακό όμως σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι από τα συνολικά 6,5 τρισεκατομμύρια δολάρια που κατέχουν οι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη, μόνο το "ευτελές" συνολικό ποσόν των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχουν διαθέσει για να αγοράσουν αγαθά (ακίνητα, προσωπικά αεροπλάνα, κότερα, έργα τέχνης κ.λ.π.).
Το δε υπόλοιπο, το σύνολο σχεδόν του ποσού, περίπου 6,2 τρισεκατομμύρια δολάρια το έχουν τοποθετημένο στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα - καζίνο, δημιουργώντας την τεράστια χρηματοπιστωτική φούσκα, πέρα από την πραγματική παραγωγή και ελέγχοντας έτσι την παγκόσμια οικονομία.
Είτε σε προσωπικό επίπεδο, είτε φυσικά πίσω από τις πολυεθνικές εταιρίες του χρηματοπιστωτικού τομέα στις οποίες είναι μέτοχοι και τις οποίες ελέγχουν, βάζοντας τα golden boys των εταιριών αυτών, να βρίσκουν αεριτζίδικους τρόπους για να πολλαπλασιάζουν τα πλούτη τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου