Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ΚΕΠΕ: Μελέτη - σοκ για το ασφαλιστικό..

Κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, αύξηση κατά 5 χρόνια του ορίου για τις κατώτατες συντάξεις και περικοπή ορισμένων αναπηρικών συντάξεων, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μελέτη του ΚΕΠΕ που έχει στα χέρια του ο υπουργός Εργασίας. 

Σύμφωνα με τη μελέτη:

• Καταργούνται όλες οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις κάτω των 60 ετών. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται για τους ασφαλισμένους του δημοσίου όπου οι άνδρες συνταξιοδοτούνται στα 57 έτη και οι γυναίκες στα 55 έτη

• Προτείνεται η κατώτατη σύνταξη να δίνεται στα 20 χρόνια εργασίας και όχι στα 15 όπως ισχύει σήμερα. Δηλαδή 1500 ένσημα περισσότερα, από τα 4500 θα αυξηθούν στα 6.000. 

• Περικοπή στις αναπηρικές συντάξεις για άτομα έως 53 χρονών 

• Το υπουργείο πρέπει να γνωρίζει τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών του. 

• Ενοποιήσεις ταμείων. Διαπιστώνονται μεγάλες αποκλήσεις 

• Επιτάχυνση διαδικασιών απονομής διαδοχικής σύνταξης 

Oι ληξιπρόθεσμες οφειλές ξεπερνούν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ με τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων να αριθμούν περί τους 213.234.


«Με την πρόταση του ΚΕΠΕ οι μισές γυναίκες δεν θα πάρουν σύνταξη»

Τη μελέτη του ΚΕΠΕ για το ασφαλιστικό σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Εργατικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος.

Ο κ. Μητρόπουλος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, ανέφερε, μεταξύ άλλων: 

«Μόνο από την πρόταση του ΚΕΠΕ, να ανέβει ο θεμελιωτικός χρόνος στα 6.000 ένσημα - 20 χρόνια ασφάλισης - οι μισές γυναίκες βγαίνουν εκτός σύνταξης και το 30% των ανδρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου