Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Frankfurter Allgemeine: Απλή επιθυμία της Αθήνας οι φήμες για ....αποχώρηση της τρόικας.


Τίποτε περισσότερο από μια απλή επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης δεν αποτυπώνουν σύμφωνα με την «Frankfurter Allgemeine» οι φήμες για αποχώρηση της τρόικας. 

Η γερμανική εφημερίδα εκτιμά ακόμη ότι οι πιστωτές της χώρας διαρκώς αναβάλλουν την εξεύρεση μίας αποτελεσματικής λύσης για το πρόβλημα του ελληνικού χρέους. 

Παράλληλα, αμφισβητεί την....
... διατηρησιμότητα του πρωτογενούς πλεονάσματος και σημειώνει ότι η Αθήνα φαίνεται να ξεχνά ότι το πλεόνασμα αυτό δεν αποτελεί παρά μόνο μία από τις προϋποθέσεις περαιτέρω διευκόλυνσης του χρέους, αφήνοντας έτσι αιχμές για καθυστέρηση στις μεταρρυθμίσεις.

Όπως σχολιάζει ο αρθρογράφος της FAZ, ενώ στο τέλος του έτους ολοκληρώνεται το υπό εξέλιξη πρόγραμμα δανειοδότησης της Ελλάδας το οποίο πραγματοποιείται υπό το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) παραμένει ακόμη ανοιχτό το εάν η ελληνική οικονομία θα εμφανίσει και νέες χρηματοδοτικές ανάγκες, άρα και εάν θα χρειαστεί και νέο πρόγραμμα μετά το 2015. 


"Φήμες που κυκλοφορούν στην Αθήνα για το τέλος της παρουσίας της τρόικας… ενδέχεται να αποτυπώνουν απλώς μία ελληνική επιθυμία, δεδομένου ότι το ΔΝΤ θα εξακολουθήσει να δίνει το «παρών» ώσπου να ολοκληρωθεί το δικό του πρόγραμμα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016..." σημειώνει η Γερμανική εφημερίδα στην ανάλυσή της, ταυτόχρονα, όμως, προσθέτει και ότι "...μακροπρόθεσμα αρκετοί από τους ενδιαφερόμενους έχουν συμφέρον να τερματιστεί το εγχείρημα της τρόικας...".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου