Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΝΤ: Ανοιχτή η πόρτα για έξοδο της Ελλάδας.

Ορθάνοικτο άφησε το θέμα της εξόδου της Ελλάδας –εφόσον αυτή το επιθυμεί- από το Πρόγραμμα του ΔΝΤ, ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, ο οποίος υπενθύμισε ότι το Μνημόνιο «είναι σχεδιασμένο να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2016». 

Ανέφερε ακόμη ότι στην νέα επιθεώρηση του Ελληνικού Προγράμματος τα «κόκκινα δάνεια» θα βρεθούν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων.

 Ο κ. Ράις απέκλεισε ότι «η πρόωρη λήξη..... του προγράμματος δεν αποτελεί
θέμα συζήτησης στις συναντήσεις που θα αρχίσουν στο τέλος του μήνα» και τόνισε πως δεν έχει φτάσει ακόμα στο ΔΝΤ σχετικό αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους» το Ταμείο είναι πάντα έτοιμο να αντιμετωπίσει αίτημα από χώρες-μέλη για απεμπλοκή από τα προγράμματά του και στην περίπτωση της Ελλάδας, όπως συμβαίνει πάντα, έχουν γίνει «ασκήσεις» για να αντιμετωπιστεί άμεσα το αίτημά της.

Ο κ. Ράις εξήγησε στο «Ε» ότι «τα δανειακά προγράμματα του Ταμείου καταρτίζονται σε εθελοντική βάση» και πρόσθεσε ότι είναι οι χώρες που προσκαλούν το ΔΝΤ όταν εκείνες το έχουν ανάγκη.

Υπογράμμισε «όταν η οικονομική και τεχνική βοήθεια του Ταμείου δεν είναι πλέον αναγκαία», οι κυβερνήσεις ζητούν τη διακοπή των Προγραμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου